Reklama

Reklama

Ač se Rebecca a Dylan nikdy neznali, celé dětství je něco spojovalo. Cítili bolest jeden duhého, prožívali navzájem významné okamžiky svých životů. Do nedávna si mysleli, že šlo jen o sny, halucinace a přeludy. Jejich životy se však začnou radikálně měnit, když zjistí, že je na druhé straně reálný člověk. (Farley)

Recenze (130)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jujky, ono to sice bylo tak hloupoučce a naivně napsané, jako kdyby to bylo z pera Rosamunde Pilcher a někdo do toho přidal výrazný sci-fi prvek, ale když ono to bylo tak krásně zaláskované a dojemné a hezoučké a pozitivní a nezávislé natočené, takže to okamžitě musím hodnotit vysoko už jen kvůli tomu a že to má hollywoodský scénář budu úspěšně ignorovat, protože mi to udělalo dobře na srdíčku... A teď vážně - samozřejmě nemám problém, když se to někomu líbilo, to v žádném případě. Do půlky jsem z toho měl tyhle "feel-good" dojmy totiž taky, takže tomu aspoň částečně rozumím. Jenže pak mi došlo, že už ten film víc nepředvede, že se bude až do konce motat jen okolo toho stejného a to mi začínalo stále víc a víc vadit, zápory u mě začínaly převažovat nad klady a závěr to pro mě zabil úplně. Ten námět je skvělý, ale fakt s ním nešlo pracovat víc a líp? Fakt se to muselo motat jen okolo romantických a komických scén těch dvou? Navíc nechápu, proč on za ní nejel už dřív (jasně, aby to bylo správně vykalkulovaně dramatické... ale já chci i v příjemností určitou přirozenost a logiku), proč se to u nich probralo až takhle najednou, jak se vůbec stalo, že jsou takhle propojení a hlavně proč ti dva jednali tak vypatlaně a co nejvíc dávali najevo, že je s nimi něco jinak. Ok, jasně, na vše mi můžete odpovědět láska, láska, láska a zase láska, ale když si srovnám tohle a třeba Claru nebo Zoe (taktéž romantické sci-fi, ale s jiným subžánrem), tak oba tyhle filmy se snaží fungovat a dávát aspoň základní smysl, ale tohle je jen hra na efekt a na emoce. Hezky a atmosféricky natočená, s dobrým nápadem a několika povedenými vtipnými scénami, ale se spoustou nevyužitého potenciálu a bez jakékoli pořádně odvedené práce. SPOILER A ten nucený happy-end, který kašle na špatné budoucí následky jejich předchozích jednání, je fakt úplný průser a fakt bych byl radši, kdyby k tomu vlaku doběhla sama. To by aspoň byl zvrat a i když jsem často radši za dobrý konec, tady tenhle by mi aspoň dal pocit, že stálo za to to sledovat. Lepší 2* ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Námět zajímavý, hudba slušná, no, dál tak nějak tápu. Telepatické propojení v hlavě musí být úžasná, leč někdy též na palici věc. Nikde chvilka soukromí, pokud nehrajeme předem daná pravidla. Tak si tak jdu po ulici a výborně se bavím s kámošem, který není vidět a tudíž není divu, že mě můj milující (možná) choť šoupne do blázince. Jo, to se dalo čekat...Neurazí, nenadchne, výš s bodovým hodnocením nejdu. ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Kdyby se spojilo Sense8 a In Your Eyes (respektive kdyby se z každého díla použila jeho největší síla), to by byla teprve pecka. In Your Eyes je nicméně nápaditá romantická komedie, která však nestojí ani na romantice a ani na vtipu, nýbrž právě na onom sci-fi námětu, který z tohodle smímku udělal poměrně originální záležitost. Sice to má k dokonalosti daleko, nicméně raději skousnu přeslazenost než překombinovanost v podobě Sense8. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Je príjemné vidieť, že Joss Whedon si popri povinnostiach spojených s budovaním, resp. teraz už skôr neustálym rozširovaním Marvel Universe, nájde čas na napísanie (In Your Eyes) alebo réžiu (Much Ado About Nothing) aj menších projektov. Bohužiaľ, In Your Eyes by prospelo o niečo detailnejšie prepracovanejšie, takto pôsobí dojmom trocha narýchlo ušitého produktu. Je to síce fajn napísaná, ale nenápadito zrežírovaná romanca. Nápad o dvoch telepaticky prepojených osobách je síce originálny, ale samotný dej je dosť predvídateľný, tuctový, spracovaný bez nápadu a v určitých momentoch aj nepremyslený (odohráva sa to v súčasnom svete, ale postavy namiesto toho, aby predstierali, že počas „telepatickej komunikácie“ aspoň telefonujú – handsfree existuje už niekoľko rokov – tak dopustia, aby ich ľudia brali ako cvokov – v prípade ženy doslovne, v prípade muža to má za následok takmer vyhadzov z práce). Ničím výnimočný záver je v takom prípade už očakávaný. Napriek tomu má film príjemnú feel-good atmosféru, slušné nenútené ľudské dialógy, príjemné tempo a sympatické ústredné duo. Nemôžem sa však zbaviť pocitu, že s výraznejších režisérom sme tu mohli mať celkom originálnu romancu. Takto vznikol len jeden obyčajný, milý, malý film. Ale aj to niekedy postačuje. CELKOVO: 3* (6/10) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Po dlhom čase perfektná romanca, ktorá všetky tie prvoplánové epickosti rokov 90 strká do vrecka. Skvelo napísaný scenár, slušná réžia a perfektné ústredné duo. Presne ten film, ktorý žáner posúva a zároveň spĺňa jeho základné požiadavky. Kupodivu si udržuje nadhľad, je vtipný a má niekoľko perfektných momentov. Jedna z tých rozprávok pre dospelých, ktorá nikdy neomrzí. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Joss Whedon napsal scénář již roku 1992. V té době mu bylo 28 let a zrovna se stěhoval do Los Angeles. (Geriel)

Reklama

Reklama