Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mravenec s touhou odlišit se od davu nemůže mít v mraveništi snadný život. Práce - pivo ze mšic - povinný tanec - spánek - práce - pivo ze mšic... A tak je Zet na vrcholu blaha, když se jednoho dne v baru objeví pohledná Bala, se kterou se dá tančit jinak než podle strojově předepsaných kroků. Štěstí má ale krátké trvání, Bala mizí a Zet se dozvídá, že už ji neuvidí - byla to totiž princezna na útěku. Ale láska je láska a dělník Zet přemluví bojovníka Snovače, aby si prohodili místa. Díky tomu se může zúčastnit vojenské přehlídky, na které je princezna přítomna. Příliš pozdě Zet zjišťuje, že jde o přehlídku válečníků chystajících se k nebezpečnému útoku na sídlo krvežíznivých termitů. Útok dopadne tragicky, Zet jako jediný přežije a díky shodě několika náhod se znovu ocitne v blízkosti princezny a mimo mraveniště. Vydává se hledat bájnou Hmyzutopii a princezna Bala musí s ním, ať chce, nebo ne. Na stopě jim je generál Kusadlo, který chce princeznu pojmout za ženu a připravit strašlivý osud všem dělníkům v mraveništi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

Danula13 

všechny recenze uživatele

Animovaná vtipná konverzační bomba dle mého spíše pro ty odrostlejší. Celý film je protknut jemnými a nenápadnými narážkami na touhu jedince po svobodném životě, ve kterém o svém osudu rozhoduje hlavně on sám a také je osobní vzpourou jedince vůči vládnoucím elitám, které jdou bezohledně za svými mocenskými ambicemi. Absolutní perlou je pak dialog "Z" s vojákem při válečném pochodu na termity. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Prvý animovaný film z dielne Dreamworks bol (a stále je) veľmi príjemnym oživením medzi animákmi. Humor vychádzajúci z prác Woodyho Allena a neuveriteľné hlasové obsadenie (Allen, Sylvester Stallone, Gene Hackman, Jennifer Lopez a mnoho ďalších hviezd) dokáže stále potešiť. Veľká škoda, že ostáva v tieni pixarovského Života chrobáka. Kvalitatívne ho totiž v mnohom prekonáva. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jeden z miliónů dělníků na stavbě nového mraveniště, mravenec "Z" se od svých kolegů velmi liší - narozdíl od nich se mu nelíbí, být stále v zástupu, ale naopak dosáhnout něčeho víc. A když se jednoho dne náhodou setká s princeznou Balou, je to, jakoby vstoupil na skluzavku - z poklidné každodenní roboty se dostává do války s termity, unáší princeznu a nakonec objevuje bájnou Hmyzutopii. Ale přesto všechno se musí vrátit domů, protože jen na něm závisí osud miliónů ... mravenců ... Dlouho dlouho jsem se rozhodoval, jestli nedat mravenci plný počet. Ale i přes skvělý příběh a skvělou animaci zůstávám "jen" u čtyřech, protože přece jen u Doby ledové nebo Slepičího úletu jsem se bavil mnohem víc. Věřím tomu, že i přes povedený český dabing, možná originální znění by bylo to, co by převážilo misku vah k plnému počtu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Krásne spomienky na rok 1998 a návštevu kina v starom komplexe Charlies v starom meste, kedy sa ešte architekti nezaoberali podobnými "nezmyslami", ako je krivka viditeľnosti. Po rokoch v telke to už nebola taká bomba, ale tento film prekvapivo vôbec nezostarol, ako niektorí jeho digitálne animovaní následovníci. Áno, a v tom kine to bolo v originále, takže som rád, že som ho stihol vidieť v tejto omnoho zaujímavejšej forme. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Zet potká v baru princeznu Balu, která tam je inkognito. Princezna si s ním zatancuje, ale kvapně odchází, protože nechce, aby byla odhalena. Zet by ji rád ještě viděl na vojenské přehlídce a proto poprosí kamaráda Snovače, aby si s ním vyměnil místo... Film se podařilo atraktivně hlasově obsadit: Woody Allen (Z / Zet), Sharon Stone (princezna Bala), Sylvester Stallone (Weaver / Snovač), Gene Hackman (generál Mandible / Kusadlo), Christopher Walken (plukovník Cutter / Řezáč), Jennifer Lopez (Azteca / Aztéka), Danny Glover (Barbatus / Bradáč) a Dan Aykroyd (vosa Chip / Čip). ()

Galerie (30)

Zajímavosti (19)

  • Jde o druhý film, na kterém spolupracovali Woody Allen (Z) a Sylvester Stallone (Snovač). Tím prvním byli o dvacet sedm let starší Banáni (1971), v nichž měl tehdy ještě zcela neznámý Stallone jednu ze svých prvních rolí. (Hal_Moore)
  • Celé jméno a číselné označení mravence Z (Woody Allen) ve scénáři je Z-4195. (KucC)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno