Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mravenec s touhou odlišit se od davu nemůže mít v mraveništi snadný život. Práce - pivo ze mšic - povinný tanec - spánek - práce - pivo ze mšic... A tak je Zet na vrcholu blaha, když se jednoho dne v baru objeví pohledná Bala, se kterou se dá tančit jinak než podle strojově předepsaných kroků. Štěstí má ale krátké trvání, Bala mizí a Zet se dozvídá, že už ji neuvidí - byla to totiž princezna na útěku. Ale láska je láska a dělník Zet přemluví bojovníka Snovače, aby si prohodili místa. Díky tomu se může zúčastnit vojenské přehlídky, na které je princezna přítomna. Příliš pozdě Zet zjišťuje, že jde o přehlídku válečníků chystajících se k nebezpečnému útoku na sídlo krvežíznivých termitů. Útok dopadne tragicky, Zet jako jediný přežije a díky shodě několika náhod se znovu ocitne v blízkosti princezny a mimo mraveniště. Vydává se hledat bájnou Hmyzutopii a princezna Bala musí s ním, ať chce, nebo ne. Na stopě jim je generál Kusadlo, který chce princeznu pojmout za ženu a připravit strašlivý osud všem dělníkům v mraveništi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

hippyman 

všechny recenze uživatele

Zábavný zoopříběh zamilovaných zvířat ze zahradního zikkuratu zeširoka zabránil znudění, zprvu začal, zanedlouho začaroval, značně zabodoval. Zafrkaje za závěrečného zacinkání zvonce zakládám zesmrkaný... kapesník... (!) kašlu na to, páč je to fakt těžký vymyslet to všechno stylově na Z :-) prostě... český dabing překvapil, animace velmi obstojná, soundtrack výborný, děj milý, ET obličejíčky pohledné, vypůjčení motivů z gumpa a vlasů úsměvné. prima odpočinková ZZZZZáležitost! 80% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vtipné. Překvapivě vtipné. Nemusím příliš Woodyho Allena, ale jeho "allenovský" mravenec je velmi vtipný a celé zobrazení mravenčí kolonie a "jejich" pohledu na svět okolo, nemá chybu. Krom toho animace je i na svou dobu velmi zdařilá a jen dotváří zábavný film. Krom toho obsazení je v původním znění neméně hvězdné než u jiných animovaných filmů. Mravenec Z má velkou sílu v propojení prakticky všeho, co film může nabízet. Starší osloví humor a deprimovaný mravenec, mladší všechen hmyz a barvy... Každý si najde své, což z Mravence Z dělá velmi univerzální zábavu napříč diváckým publikem. Těžko si vzpomínám na další podobný animák... ()

Reklama

El Pistolero 

všechny recenze uživatele

Velkolepě ztvárněný, chytrý animák o mravenci-dělníkovi, který se v obrovském mraveništi cítí jaksi nepatrně, zbytečně – vyjádřeno rétorikou Pink Floyd, „jako cihla ve zdi“. Nakonec se však stane hrdinou a vše končí, jak jinak, happy endem. Není to uhozené, je to vtipné, dobrodružné, akční, skvěle vychytané... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Až poté co jsem trochu dospěl (jak filmově tak věkově) shlédnul většinu Allenových filmů a viděl "Mravence" v originálním znění, jsem pochopil jak je to neuvěřitelně chytrý film. Líbilo se mi to i předtím, ale teď je to pro mě fakt bomba. Tvůrčí aktivita se tu uplatnila s mravenčí dokonalostí a já jsem se nestačil divit. Fakt výborná podívaná a rozhodně nejchytřejší animák. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

AntZ mi hrozně připomněl film Mravenčí polepšovna, ačkoliv v tomto filmu jde spíše o takovou nadvládu slabších a vydobití slávy válkou. Zed udělal to nejlepší a to, že byl jiný, než kterýkoliv mravenec. Zkusit zariskovat se někdy i vyplatí, ale když chceš moc, nemusíš mít vůbec nic. V zásadě tenhle film není moc pro děti v některých fázích a je dobré se přiučit, že někdy je potřeba sledovat animák, kde hold padne neutrální postava. Dabing byl trochu slabší ale je to starší film, takže to chápu. V zásadě se mi ale ten film strašně líbil už díky tím, že tvůrci se nebáli přitlačit k dílu. V tom případě zasloužené 4 hvězdičky. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (19)

  • Při záběru na "obří" kelímek hraje hudba z původní Války světů (1953). (ČSFD)
  • Šlo o první animovaný film společnosti DreamWorks. (KucC)
  • Šlo o první animovaný film, který obdržel rating přístupnosti PG. Mohlo za to několik neslušných slov, která bývají při reprízách v televizi obvykle vypuštěna. (KucC)

Reklama

Reklama