Reklama

Reklama

Moje první láska

Trailer

Obsahy(1)

Vada (Anna Chlumsky) je hypochondrické děvčátko žijící v excentrické domácnosti, v jejimž čele stojí její ovdovělý otec Harry (Dan Aykroyd) - zaměstnanec pohřební služby. Její svět se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se otec zamiluje do Shelly De Voto (Jamie Lee Curtis), která začala pracovat ve stejném podniku jako kosmetička. Stydlivý kluk ze sousedství - Thomas J. (Macaulay Culkin - Sám doma) Vadě jediný rozumí - sdílí s ní závist, první lásku, strach a pomůže jí vyrovnat se s její nejbolestnější ztrátou... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Mladá dívka na prahu dospívání má jako každá jiná své představy o životě. Jenomže jedna věc je představa a druhá život skutečný. Zajímavý rodinný film se shakespeareovským motivem, kde po herecké stránce excelují Anna Chlumsky a Macaulay Culkin. Rok 1972 a v něm obyčejné letní dobrodružství Vandy, která začíná, jednoduše řečeno, rozumovat, a Thomase, který je ještě pořád takový obyčejný klučina. Příběh ukazuje strasti a radosti života jak u dětí, tak i u dospělých. Mnohé situace mírně pobaví, jiné vedou k zamyšlení. Snad i některé dospělé diváky přivede ke vzpomínce na dětství své. Jedná se o nádherný příběh, který diváka dokonce dokáže na samém konci přivést k ohromné emoci. Vanda poznává, že život jako takový není jednoduchý. Že určité sny a přání se jí prostě nemohou vyplnit a že dokonce může přijít i krutá rána. Jaký jiný film to tak významně umí podat. ()

Pokryvac 

všechny recenze uživatele

Rodinný film, ktorého ústrednou témou je konfrontácia detstva so smrťou. Pre monoho detí to bude zrejme príliš pochmúrna záležitosť, avšak staršie obecenstvo azda ocení fakt, že film neignoruje občasnú trpkú príchuť života. Veľkým pozitívom filmu sú veľmi schopní herci ako Dan Aykroyd vo vážnejšej úlohe funebráka či Jamie Lee Curtis ako láskavá maskérka mŕtvol (aspoň minimálne spojenie s jej obľúbeným hororovým žánrom), Nezaostávajú ani detskí herci a Anne Chlumsky výborne konkuruje už vtedy slávnemu Macualayovi Culkinovi. Dobre zahraný a dobre napísaný príbeh s istou hĺbkou, ktorý má potenciál zaujať aj staršie publikum. ()

Reklama

lucinkapes 

všechny recenze uživatele

FIlm jsem videl jako malý kluk a do Anny jsem se hned zamiloval. Film byl a stále je pro mne jedním z nejdojemějších kousků. Teď jsem si ho pustil po několika letech a opět jsem v poslední třetině neudržel slzu. Ovšem nevím, zda bych dal 5 hvězdiček kdybych ho teď viděl poprvé. Jak tu někdo psal, tak ideální je to tak do 13 - 14 let. V té době bych však 5 hvězdiček rozhodně dal. ()

jessic 

všechny recenze uživatele

Příjemný, trochu sentimentální, letní rodinný film o prvnich láskách a prvních ztrátách na americkém maloměstě. Díky tomu, že hlavní dívčí postava je trochu ujetý hypochondr a její otec majitelem pohřebního ústavu a i dětští herci příjemní, je film méně přeslazený než většina americké produkce v tomhle žánru. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná komedie, která svou nejtěžší munici vyplýtvá hned v začátku a poté nenápadně sklouzne do vyježděných kolejí sice úsměvné, ale fádní až nudné romantiky. Leč ve finále si usmyslí, že je třeba divákovi důrazně připomenout, že život není peříčko, a tak se rozhodne zvolit úplně jiný žánr a zkusí vás šokovat a dojmout - nejlépe až k slzám. Sladkobolný závěr je sice trochu vyděračský, ale dá se překousnout. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Anna Chlumsky a Macaulay Culkin byli v roce 1992 nominovaní na MTV Movie Awards za nejlepší filmový polibek. (Kacitr)
  • Macaulay Culkin (Thomas) zinkasoval za svoju rolu rovný milión amerických dolárov, čo bol desaťnásobok honoráru, ktorý zobral za svoj najväčší filmový hit Sám doma (1990). Stal sa tak prvým detským hercom, ktorý obdržal takúto sumu za vedľajšiu rolu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno