Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na přání otce se rodina Earpových stěhuje z Missouri do Kalifornie. Cestou poznávají Divoký západ a jeho drsné zákony. Syn Wyatt studuje práva. Je to mladík, který se vyhýbá násilí. Odjíždí z Kalifornie za svou dívkou, kterou miluje, a ožení se. Ona během těhotenství zemře na tyfus a Wyatt ze zoufalství zapálí dům. Stane se z něj opilec, krade, přepadává lidi, naučí se zabíjet, dostane se do vězení a jen o vlásek unikne oprátce, protože jeho dědeček za něj složil kauci a nechal ho utéct. Od té doby Wyattovi začne nový život. Stane se lovcem bizonů, krupiérem v kasinu, pak zástupcem šerifa v malém městě. Šerif z blízkého Dodge City ho přesvědčí, aby mu pomohl chránit zákon. Wyatt s sebou vezme své přátele a bratra. Začnou prosazovat nové zákony, ale to se lidem v městečku nelíbí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

Lima 

všechny recenze uživatele

Epicky rozmáchlý western, který nepostrádá žádné atributy potřebné pro tento žánr, ale místama je velmi zdlouhavý. Velkým překvapením je pro mně tuberácký, vyhublý pistolník ve strhujícím podání Denisa Quaida. Costner s parukou v roli mladíka působí poněkud nepatřičně, ale jinak je docela O.K. Druhý "Tanec s vlky" se nekonal, "Wyatt Erp" komerčně propadl na celé čáře. Ale řekl bych, že nezaslouženě. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

183 minútový western bez momentu, pre ktorý sa ho oplatí vidieť. Dlhá stopáž si vyberá svoju daň, dlhodobo film neponúkne nič plnohodnotného, životná cesta Earpa je rozčlenená primerane no po zdĺhavých kúskoch a v celkovej podstate ponúkne iba životopis miestneho šerifa bez hraníc. Jeho kariéra je lemovaná prvou láskou, prvým hlbokým utrpením, odvahou či pádom na samotné dno a odhodlaním čeliť odporcom zákona. Nemal by som nič proti životopisnému filmu takéhoto rázu, lenže dĺžka, ktorou film disponoval bola ukrutne dlhá a väčšinou času nezaujímavá. Costner samozrejme bezchybný. Skrátiť ak by sa dalo tak aj o polovicu, vylepšiť technické parametre a mohlo by to vyzerať k svetu. Takto to zíva iba dejovou prázdnotou, kde ani jediný moment nestojí za pozretie. 60% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek pomerne veľkej rozsiahlosti tohto filmu musím uznať, že som sa moc nenudil. Netvrdím, slabšie miesta sa tu nájdu, ale nie je ich veľa... Wyatt Earp si na nedostatok dobrodružstva vo svojom živote teda rozhodne sťažovať nemohol. A ešte zaujímavejšie je, že ho za život netrafila ani jedna guľka, hotový zázrak keď uvážime že prežil celý Divoký západ doslova z prvého radu. Navyše niektoré pasáže boli veľmi pekne dramaticky spracované, škoda, že to tak nebolo po celý čas. No i tak, veľká spokojnosť. Nadpriemer. 75/100 ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Klasický western s vynikající hudbou, spoustou přestřelek (včetně té nejslavnější u O.K. Corralu) a hvězdným hereckým obsazením. Možná by neuškodilo zkrátit stopáž tak o 20-30 minut, jinak jsem byl plně spokojen a dostalo se mi všeho, co bych od daného žánru očekával. Dennis Quaid si tu v rozporuplné postavě tuberou trpícího pistolníka "Docka" Holidaye střihnul zřejmě nejlepší roli kariéry. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Wyatt Earp je film, ktorý vďaka svojej nekonečnej dĺžke uvidíte asi iba raz. Ako ja. Bol som síce spokojný, ale po dopozeraní aj dosť vyčerpaný. Bolo to už dosť dávno, ale kvôli "viac k veci" komentáru skutočne nevládzem si ho pozrieť znova, aj keď chodí dokola na MGM. Keď si pozrieme Costnerovu filmografiu od Tanca s vlkmi do roku 1994, tak vidíme samý skvost za druhým. Je mi dosť ľúto, že si toto tempo neudržal. VIDENÉ ZNOVA: Tak tie obávané tri hodiny ubehli ako voda a to sa mi už dlho pri filme, uvedenom v televízii, nestalo. Wyatt nie je vykreslený ako rozprávkovo kladný hrdina, má aj svoje chyby a aj chyby väčšie a nemusí byť napriek svojmu šarmu každej diváčke sympatický a má to svoje konkrétne dôvody. Čím ďalej, tým tu máme viac mŕtvol, viac drsnosti a filmu to tak po trochu patetickom úvode svedčí viac. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Film byl nominován na 5 Zlatých malin (Razzie awards) za nejhorší film, remake/sequel, režii, hl. herce a filmový pár (nominace pro Costnera a "kteroukoliv" z tří filmových manželek). "Vítězství" si odnesli Costner za nejhorší hl. herecký výkon a nejhorší remake/sequel filmu. (kenny.h)
  • Natáčení snímku Tombstone probíhalo ve stejnou dobu nedaleko a štáb vykoupil veškeré dobové oblečení v oblasti. Šaty pro tento film se tedy musely dovézt až z Evropy, což zpozdilo natáčení. (liquido26)
  • Původně se mělo jednat o šestihodinovou minisérii. (liquido26)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Costnerova malá velká válka

Costnerova malá velká válka

14.02.2010

Nějakou dobu o něm nebylo slyšet. Tanečník s vlky se však vrací na scénu, a opět ve filmu, který hodlá i sám režírovat. Nikoho asi nepřekvapí, že akční dobrodružství A Little War of Our Own bude… (více)

Reklama

Reklama