Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na přání otce se rodina Earpových stěhuje z Missouri do Kalifornie. Cestou poznávají Divoký západ a jeho drsné zákony. Syn Wyatt studuje práva. Je to mladík, který se vyhýbá násilí. Odjíždí z Kalifornie za svou dívkou, kterou miluje, a ožení se. Ona během těhotenství zemře na tyfus a Wyatt ze zoufalství zapálí dům. Stane se z něj opilec, krade, přepadává lidi, naučí se zabíjet, dostane se do vězení a jen o vlásek unikne oprátce, protože jeho dědeček za něj složil kauci a nechal ho utéct. Od té doby Wyattovi začne nový život. Stane se lovcem bizonů, krupiérem v kasinu, pak zástupcem šerifa v malém městě. Šerif z blízkého Dodge City ho přesvědčí, aby mu pomohl chránit zákon. Wyatt s sebou vezme své přátele a bratra. Začnou prosazovat nové zákony, ale to se lidem v městečku nelíbí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Neskutečně dlouhé a občas zdaleka ne zábavné a ani zajímavé. A to jedním dechem dodávám, že se radši podívám na film o hodinu delší, když je tam postava i děj vykreslený tak, jak si zaslouží. Když si vzpomenu na Krajinu střelců, kde bych si klidně dal dalších 30 minut, tak zde to bylo naopak a já se kolikrát přístihl, že se dívám, kolik je do konce. Tím má kritika musí ale končit. Jedná se o klasickou, poctivou filmařinu. Herci jsou dobří a výbornému Kevinovi zdatně sekundují. Navíc občas potěší známá tvář v malé roličce. Děj až na pár výjimek v klidu cupitá a vy netrpělivě čekáte na Wyattovo účtování. Potěší i při titulcích něco o tom jak zbylé osazenstvo dožilo. Chvíli jsem se bál, ale nakonec se Kevin k těm čtyřem, ano musím to říct, dobelhal. 70 procent. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Opäť raz reálny western, kde temnota neprekáža (NEZMIERITEĽNÍ) a dĺžka je prispôsobená obsahu nie naopak (TANEC S VLKMI). Čím viac o Earpovi viete (toľko príbehov bolo o ňom napísaných...), tým lepšie pre vás. Pripravte sa na kompletný životopis, ktorý sa snaží pôsobiť uveriteľne (reálnejšie než v TOMBSTONE)... ()

Reklama

Greg 

všechny recenze uživatele

"You'd be doing me a favor if you called me Wyatt or Earp, but not both." Ačkoliv nemám westerny nijak zvlášť v oblibě, toto tříhodinové vyprávění mě zaujalo. Je v něm sice méně pro westerny typických přestřelek než v novějším 3:10 Vlak do Yumy, ale film by pro mě daleko rozmanitější (delší časové období, mnohem více postav). Herecké výkony tvoří další kladou stránku filmu - dvojice Kevin Costner a Dennis Quaid byla skvělí. Jediné, co bych filmu vytknu, je hodně dlouhá stopáž... Přece jenom tři hodiny potřebují velmi silné téma, aby se divákovi nestalo, že se bude u filmu místy nudit. Ale celkově jsem s filmem velmi spokojen. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Příliš jednoduchý snímek vzhledem ke stopáži, který se příliš zaměřuje na hlavní osobu na úkor všeho a všech ostatních. Příběh se točí kolem něj, ostatní charaktery se okolo jenom tak motají a sem tam něco přicmrndnou. Akce je sice poměrně kvalitní, ale není jí dost a někdy mi přišla do filmu vyloženě naroubovaná jen proto, aby diváka vytrhla z podřimování, kterému se většina přísedících neubrání. Zajímavé složení jmen, kvalitní a propracovaný hlavní charakter (emoce, ztráty, úspěchy) a solidní atmosférická hudba. Víc toho opravdu není. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od předchozích filmů zabývajících se Earpovým působením v Dodge City a Tombstonu (Můj miláček Klementina, Přestřelka v O.K. Corralu, Tombstone) se Wyatt Earp věnuje především hlavní postavě a její proměně z bezstarostného mladíka v zahořklého a brutálního, nicméně čestného ochránce zákona. Lawrence Kasdan si dobrého dialogu cení víc než akčních pasáží, takže někomu může snímek připadat roztahaný, mě ale jednotlivé rodinné hádky a citové problémy hlavních hrdinů neskutečně bavily. Není také bez zajímavosti, že zatímco ústřední přestřelka funguje v již zmíněných westernech jako dramatické vyvrcholení, zde působí jako příčina dalšího umírání a utrpení. A abych nezapomněl, Dennis Quaid je vedle Kirka Douglase nejlepším filmovým Docem Hollidayem všech dob. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Earpův šestiraňák byl zapůjčen Earpovým muzeem po dobu natáčení a objeví se v několika záběrech. (liquido26)
  • Ve skutečnosti se Wyatt a Morgan stali pomocnými šerify až několik minut před přestřelkou u O.K. Corralu, kdy je Virgil spolu s Docem Hollidayem zplnomocnil. (liquido26)
  • Původně se mělo jednat o šestihodinovou minisérii. (liquido26)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Costnerova malá velká válka

Costnerova malá velká válka

14.02.2010

Nějakou dobu o něm nebylo slyšet. Tanečník s vlky se však vrací na scénu, a opět ve filmu, který hodlá i sám režírovat. Nikoho asi nepřekvapí, že akční dobrodružství A Little War of Our Own bude… (více)

Reklama

Reklama