Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatelka Elly Conway (Bryce Dallas Howard) se proslavila sérií románů o tajném agentovi jménem Argylle (Henry Cavill), který kráčí ve stopách Jamese Bonda a zachraňuje lidstvo před šílenci všeho druhu. Příběh její poslední knížky líčí jeho souboj s mocným syndikátem, který plánuje ovládnutí celého světa. Detaily celé zápletky se až pozoruhodně shodují s plány, jež chystá realizovat skutečné zločinecké uskupení. A to se musí rozhodnout, co s Elly udělat. Je to jen náhoda, nebo spolupracuje s někým dobře informovaným? Bude ji stačit vyslechnout? Nebo se má rovnou zlikvidovat? Je jasné, že spisovatelčin velmi poklidný život na idylické samotě, kde jí dělá společnost jen kocour Alfie, právě skončil. Ocitne se na šíleném kolotoči, který nemá šanci zastavit ani zpomalit. Naštěstí se v jejím životě objeví „špión, který hraje za ty dobré“ (Sam Rockwell) a stejně jako Argylle v jejích románech jí pomáhá přežít. Jenže skutečný život bývá často mnohem komplikovanější než příběhy knížek. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 7

Recenze (230)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nestojí to za nic. Další variace na Bondovky, vše záměrně přeháněno a opakující se překvapení v překvapeních (to jsem opět nečekal!). Mrzí mě, že někdo s talentem jako Matthwe Vaughn pálí svůj čas na vrcholu podobnými filmy jako je Argylle nebo poslední Kingsmani. Vždyť tohle vypadá vizuálně výrazně hůř, než skoro (teď chvilka smutku a deprese) 20 let starý Hvězdný prach. Bryce Dallas Howard nedokáže utáhnout druhou svojí polohu, Rockwell je vtipný jako vždy, ale není to tahoun pro podobný film. Spousta momentů už je tak bizardních, až ani nejsou vtipné nebo zábavné (digitální ropa hadr). Jestli tohle někdo bral jako novou sérii nebo to ještě navíc chce Vaughn bizarně propojovat s Kingsmany, tak to opravdu nepotřebuji. Nejlepší je tradičně soundtrack. U akčního filmu s takovým obsazením to asi není zrovna pozitivní vizitka. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Matthew Vaughn rozhodně nenatočil další Kingsmany. Argylle: Tajný agent sice nepředstavuje na rozdíl od Kingsmanů svět, který by působil dvakrát zajímavě a zdánlivě by stál za další prozkoumání, přesto potěší, že Vaughn ke startu své další potencionální špionážní franšízy přistoupil zcela jinak. Výsledek tak možná nemile překvapí ty, kteří dostanou něco, co trailer zdánlivě nesliboval. Výsledku ovšem nechybí ambice, které do velké míry Vaughn zvládne naplnit a to i přes fakt, že chvílemi nejsou na místě. Přesto potěší, že jde pořád o hračičku, která si umí vyhrát s atrakcemi, zároveň nosně pracovat s herci, schopně dávkovat i nějakou formu emocí (twist!), projevit, že by jeho muzikál mohl mít energii a především dodat povedený blockbuster. Vaughn dějiny nepřepsal, přesto natočil v jistém ohledu svěží špionážní podívanou.... ()

Reklama

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Úvodní „fikční“ desetiminutovka je plná až příliš viditelných green screenů a cheesy hlášek, nad jejichž otřepaností se nelze než pousmát. S přibývající stopáží se ukazuje, že záměrná přepjatost se netýká jen scén s Henrym Cavillem, nýbrž celého filmu – i když v podstatně menší míře. Navzdory očividně limitujícímu ratingu PG-13 (vybuchující hlavy velmi chybí) se Vaughn opět snažil celkem vyřádit, ačkoli na své poměry poněkud krotce. Nechybí brainwashing, hrátky s technologiemi, cestování, důmyslně choreografovaná akce či pomrkávání na špionské zápletky. Vaughn zůstává Vaughnem, což je sympatické, nelze se však zbavit dojmu, že Argylle působí jako druhý nálev jeho trademarků. Dvě vizuálně působivé bitky se objeví až před koncem a příliš rychle za sebou, do té doby se však musíme spokojit se záměrně zaměnitelnou ušmudlaností Sama Rockwella a usedlostí Bryce Dallas Howard. Vytýkat lze skutečně leccos, na druhou stranu se ale pořád jedná o jeden z nejzábavnějších způsobů, jak momentálně strávit dvě a čtvrt hodiny v kině. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Vaughn se snaží budit dojem promyšleného děje, který přitom sází na náhodu a mraky vykonstruovaných zvratů, které zkušeného diváka pravdu nepřekvapí. Bohužel nefunguje ani akce s fakt ošklivým digitálem a rádoby nápaditost akčních sekvencí ke konci vůbec nefunguje. Tanec v barevném kouři jsem ještě ustál, ale Pljuščenka na ropě fakt ne. Světlým bodem jsou snad Rockwell a záporáci, ale naopak otylá hlavní hrdinka mi do toho vůbec nesedla. Argylle zkrátka těch světlých momentů příliš nenabízí a přepálená stopáž hlavně v závěru tomu ubírá. Tak snad příště Vaughne, ale nemůžu se ubránit, že v poslední době jde jeho forma dolů......35% ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Půjdu proti proudu a řeknu, že jsem se výborně bavil. Nevím jestli to bylo tím, že jsem měl přesně tu správnou náladu na pro mozek nenáročnou zábavu, nebo mám jednoduše pro Vaughna slabost a jeho styl mi sedí. Upřímně jsem úplně nečekal do čeho jdu, (záměrně) jsem neviděl ani trailer a spojení Vaughn a Cavill a spol. mi naprosto stačilo. Jaké né úplně milé překvapení pak bylo, když jsem zjistil, že Jindra není hlavní postava. Jenže nástup Rockwella neměl chybu a i BDH (dokud to teda byla ta roztomilá zrzka), která nepatří mezi mé favoritky, byla fajn. Klasicky přehnaný Vaughn pak servíruje jednu akční sekvenci za druhou a ač je místy green screen znát, nějak mi to nevadilo. Humoru je zde hodně, někdy je vynikající, někdy zase trochu drhne, ale všehovšudy je dost slušný. Tenhle žánr má (alespoň co se mě týká) jednu obrovskou výhodu - pokud si všimnu logických nesmyslů a obecně sraček, tak mi to tu téměř nevadí - což je ve výsledku obrovský rozdíl oproti filmům, které se berou vážně a nelogičnosti pak bijí do očí. Rockwell při jakékoliv akci a duhové kouřové granáty jsou radostí pro oči a duši a vrací mě skoro 15 let zpět, kdy jsem poprvé viděl Kick-Ass. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu zazní slovo „fuck“ pouze jednou. (noelcoward73)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

02.04.2022

Jen co streamovací služba Apple TV+ získala Oscara za své univerzálně chválené drama V rytmu srdce, uvolnila společnost dalších 100 milionů dolarů za novou sci-fi Project Artemis s hvězdami Avengers… (více)

Koho by chtěl Henry Cavill hrát v MCU?

Koho by chtěl Henry Cavill hrát v MCU?

14.11.2021

Britský herec Henry Cavill v posledních letech o velké role nemá nouzi. Bývalý (nebo stále současný, těžko říct) Superman se například objevil jako záporák po boku Toma Cruise v sérii Mission:… (více)

Reklama

Reklama