Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatelka Elly Conway (Bryce Dallas Howard) se proslavila sérií románů o tajném agentovi jménem Argylle (Henry Cavill), který kráčí ve stopách Jamese Bonda a zachraňuje lidstvo před šílenci všeho druhu. Příběh její poslední knížky líčí jeho souboj s mocným syndikátem, který plánuje ovládnutí celého světa. Detaily celé zápletky se až pozoruhodně shodují s plány, jež chystá realizovat skutečné zločinecké uskupení. A to se musí rozhodnout, co s Elly udělat. Je to jen náhoda, nebo spolupracuje s někým dobře informovaným? Bude ji stačit vyslechnout? Nebo se má rovnou zlikvidovat? Je jasné, že spisovatelčin velmi poklidný život na idylické samotě, kde jí dělá společnost jen kocour Alfie, právě skončil. Ocitne se na šíleném kolotoči, který nemá šanci zastavit ani zpomalit. Naštěstí se v jejím životě objeví „špión, který hraje za ty dobré“ (Sam Rockwell) a stejně jako Argylle v jejích románech jí pomáhá přežít. Jenže skutečný život bývá často mnohem komplikovanější než příběhy knížek. (Cinemart)

(více)

Videa (15)

Trailer 8

Recenze (233)

Ruut 

všechny recenze uživatele

No tak sis natočil další variaci na bondovku no... V přímém přenosu koukáme na úpadek velmi talentovaného režiséra, který 20 roků točí furt dokola úporné to samé a furt mu nikdo nesvěří režii 007. A po tomhle filmu se tomu nedivím. Taková úpornost a umanutost se nevidí. Extrémně překombinované a přestylizované honění se za efektností, díky čemuž se vytratí jakákoliv empatie s postavami. Prvních 5min s Cerou a Lipou bylo fajn - takhle jsi to měl pojmout celý... ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Do třičtvrtě filmu jsem netušil proč to má takový hejt a prdící hodnocení, protože jsem si to parádně užíval. Jenže pak jsem to prokoukl. Scénárista se prostě neskutečně přepsal a posledních 30 minut se úplně nepochopitelně a zbytečně zvrtne do hrozně utahané vaty, plné twistů a nudné až trapné love akce. Hrozná škoda. Herecky je to neskutečně našlapané. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Bryce Dallas Howard jako úspěšná spisovatelka špionážních románů spolu s odpadlým agentem Samem Rockwellem dávají co proto nebezpečné utajené špionážní organizaci, která jim jde po krku, a chce ovládnout svět. Má to takový parodický nádech bondovek, přičemž to není na překážku, také je to poměrně kreativně zrežírováno a na řadu přijde i nějaký ten nečekaný zvrat. Spisovatelka sotva dokončila svoji pátou knihu se svým neohroženým agentem Argyllem a do života jí ve vlaku vstoupil skutečný agent, který ji přišel chránit. Zvláštností je, že její pátá kniha odráží realitu a vše co se stane není jen literární fikce. Matthew Vaughn s přehledem zvládá akční pasáže, nechybí jeho kreativitě sofistikovanost a dialogové pasáže nepostrádají zajímavost. Není to myšleno úplně smrtelně vážně. Spisovatelka všude s sebou vláčí kocoura, takže i on je přítomen útoku zabijáků a režisér si z něj tropí legraci. O rodičovskou lásku se postaral Bryan Cranston a Catherine O´Hara, kteří sem tam vypustí nějaký ten vtip. Henry Cavill a John Cena pak vystupují jen v představách spisovatelky. Celé to disponuje tempem, vysokou technickou kvalitou, chválím nasvícení a akční scény neukrývané do tmy. Dostavil se film, co má kvalitní režijní vedení, podpořené skvělou hereckou sestavou, množství akčních scén a zásobu kreativity. 10/10 ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Chat-GPT natrénuj se na stylu Matthewa Vaughna, použíj všechny jeho traidemarky, udělej PG-13 film ala Kingsman v žánru detektivek, které by četla průměrná američanka střední třídy a použij doslova všechny rady z knihy Save a cat. - Vím, že chtěl Matthew udělat variaci na filmy typu Hra od Finchera, ale panebože, působí to spíš jako The True Memoirs of an International Assassin od Netflixu. Matthew je vyhořelej, jestli s tímhle jako režisér nic neudělal. Je mi to líto. Tenhle film je taková sračka, že by i student filmové školy v prváku přišel s takovým scénářem. Narozdíl do něj by ale neměl prachy a soudnost to natočit. Matthew Vaughn je měl. A ještě u toho zkurvil svoji sérii. Odlehčené blbůstky jako Bullet Train fungují, ale musí se umět udělat. Tohle je naprosto povrchní nezábavnej film. A kdokoli kdo v tom vidí něco chytřejšího, tak nerozezná jablka od hrušek. Sorry Hlade? Tohle, že je jako Jack Slater? Vůbec! Cítím se znásilněn. Nejhorší film co jsem v kině viděl od Ant-Man 3 / jestli je tohle způsob kterým Apple ukazuje co umí jeho nová AI jsem impressed. Kingsmany 3 už radši ani nechtít. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Matthew Vaughna jsem vždycky uctíval, ale toto je jeho nejslabší film. Film mě od začátku nelapil svou precizní akcí, ale spíše otrávil hnusným cgi z covidových dob bez některých externích lokací (na úrovni Red Notice a já doufám, že takhle filmy teď vypadat nebudou) a k mému překvapení jsem se vesměs pronudil až na konec, kde teprve mě začaly bavit dvě akční scény (hlavně ta barvičková je top a přesně taková, jak mam Vaughna rád). Ještě navíc když Bryce mám celkem rád, ale souhlasím, že se do této role nehodí; Sam Rockwell válí naprosto v každé roli a zde to není výjimkou. Když k tomu připočtu další známé a oblíbené herce ve vedlejších rolích, tak mě skutečně fascinuje, jak se povedlo doručit tak nudný produkt pro rozhavcuvší Apple, který snad jen za práva dal 200 mega $? Produkční skupina Marv je podojila slušně, ale po covidu a stávkách je skutečně potřeba se zaměřit primárně na kvalitu a hezkou výpravu. Tohle je skutečně film pro Apple tv+, to bych si radši zašel na ten Tetris od stejného týmu. Čistý průměr, kterému 3. hvězdu zachraňuje až závěr. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Natáčení probíhalo v Řecku, na Tenerife, Londýně a v Bovingdon Airfield Studios v Bovingdonu ve Velké Británii. (noelcoward73)
  • Písmo zobrazené na plagátoch bolo vytvorené špeciálne pre film. Vytvorila ho spoločnosť Walden Font Company. (Arsenal83)
  • V čase 01:57:00 hlavní hrdinka prolétne po kolenou vrstvou ropy, avšak v dalším záběru má šaty i kolena čisté. (cerdax2)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

02.04.2022

Jen co streamovací služba Apple TV+ získala Oscara za své univerzálně chválené drama V rytmu srdce, uvolnila společnost dalších 100 milionů dolarů za novou sci-fi Project Artemis s hvězdami Avengers… (více)

Koho by chtěl Henry Cavill hrát v MCU?

Koho by chtěl Henry Cavill hrát v MCU?

14.11.2021

Britský herec Henry Cavill v posledních letech o velké role nemá nouzi. Bývalý (nebo stále současný, těžko říct) Superman se například objevil jako záporák po boku Toma Cruise v sérii Mission:… (více)

Reklama

Reklama