Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatelka Elly Conway (Bryce Dallas Howard) se proslavila sérií románů o tajném agentovi jménem Argylle (Henry Cavill), který kráčí ve stopách Jamese Bonda a zachraňuje lidstvo před šílenci všeho druhu. Příběh její poslední knížky líčí jeho souboj s mocným syndikátem, který plánuje ovládnutí celého světa. Detaily celé zápletky se až pozoruhodně shodují s plány, jež chystá realizovat skutečné zločinecké uskupení. A to se musí rozhodnout, co s Elly udělat. Je to jen náhoda, nebo spolupracuje s někým dobře informovaným? Bude ji stačit vyslechnout? Nebo se má rovnou zlikvidovat? Je jasné, že spisovatelčin velmi poklidný život na idylické samotě, kde jí dělá společnost jen kocour Alfie, právě skončil. Ocitne se na šíleném kolotoči, který nemá šanci zastavit ani zpomalit. Naštěstí se v jejím životě objeví „špión, který hraje za ty dobré“ (Sam Rockwell) a stejně jako Argylle v jejích románech jí pomáhá přežít. Jenže skutečný život bývá často mnohem komplikovanější než příběhy knížek. (Cinemart)

(více)

Videa (15)

Trailer 7

Recenze (233)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Vaughn jako režisér dělá co může, aby z hloupého scénáře vytvořil něco koukatelného. První půlka je dost děsná, akční scény zajímavé jen neustálým "problikáváním" z Rockwella na Cavilla, což začne být po chvilce otravné. V druhé půlce se to i přes sérii "povinných" zvratů zlepší a scéna s barevnými kouřovými granáty je skvostná a dá vzpomenout na nejlepší Vaughnovy scény jako vybuchující hlavy v Kingsmanovi a to, jak Hitgirl likviduje gangstery v Kick-Assu. Takže Vaughnovi skoro vše odpustíte. Hned poté ale, ve snaze přijít s další efektní akční scénou, následuje bruslení v rozlité ropě, kdy zřejmě nikomu nedošlo, že je to úplný nesmysl. V hereckém obsazení je řada skvělých menších rolí, trochu oplácanější B.D. Howard je taky fajn, jedině Sam Rockwell by si zasloužil vyměnit za někoho míň nudného (ale chápu, že to byl do jisté míry záměr). Dále, Vaughnovy filmy se vždy vyznačovaly skvělým výběrem písniček, ale tady zazní hned 3x (!) "nová" píseň od Beatles feat. Umělá inteligence (čili nic trapnějšího snad vybrat nešlo). Když to shrnu, do kina nutně nemusíte, ale na VOD to bude patřit k tomu lepšímu. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Trailer na úplně jiný film, než na který jdete do kina. Teda kromě prvních pěti minut. Ty jsou boží. Dua Lipa, Cena, Cavil to válí a vy si říkáte, že to bude super. Je to jak když si dáte lajnu a věříte, že vám to vydrží celej večer. Potom přijde brzo moment, kdy cítíte, že se to začne vracet do normálu a chytnete předčasně Déčko a jste v prdeli. Tak tohle je přesně ono. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Matthew Vaughn divákům přes dvě hodiny ukazuje, že zaprvé ví, jak moc se nám líbilo nejen akční meta finále původních Kingsmenů, ale hlavně zadruhé jak ho strašně se*e, že mu doposud nebyla nabídnuta režie bondovky. Výsledný produkt je pak stejnou měrou hrozně zábavný jako neskutečně úmorný. [Apple TV+] ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Matthew Vaughn a jeho noví Kingsmani pro celou rodinu. Argylle od první minuty nezapře své tvůrce ale po prvních deseti minutách divák pochopí, že tentokrát to bude jiné a bohužel i horší. Argylle je poctou i výsměchem starým špionážním filmům a Bondovkám se špetkou Honby za diamantem. Je to svižné, neustále se něco děje, cestuje se z místa na místo a dokonce jsou zde minimálně 2 zásadní zvraty, které film posouvají jinam a vysvětlují tím nějaké logické lapsy. Hlavní problém Argyllle je v tom, že nemá žádné high life momenty, které od Vaughna všichni očekávají. To je znát hlavně u akčních scén, které jsou bez explicitního násilí (PG-13) a hlavně znatelně upravené pomocí CGI (v reálném světě z Bryce Dallas Howardové prostě akční hrdinku neuděláte). Argylle je tak nenáročnou a pohodovou zábavou, která i přes přepálenou stopáž nenudí ale nikdy si divák neřekne wow a postačí mu, vidět to na VOD v pátek večer. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Ve všech směrech trestuhodně podprůměrná záležitost, u níž jméno režiséra působí jako velmi nepříjemné překvapení. Slovutný Matthew Vaughn byl se svými typickými audiovizuálními trademarky železnou jistotou, u níž byl divák vždy velmi spokojen. Jistě, v průběhu posledních let toto dogma začalo mít jisté trhliny, nicméně potenciál na zlepšení tam někde v koutku vždy číhal. Bohužel, po zhlédnutí jeho nejnovějšího počinu musím smutně konstatovat, že všechny mé naděje přišli vniveč, jelikož právě zde se v celé své nahotě vyjevila jeho tvůrčí bezradnost a přešlapování na místě. Může za to zejména naprostá nekontrolovatelnost nad olbřímím počtem nápadů, které se zde válí bez ladu a skladu, takže tvoří jenom zoufale nudný a extrémně dlouhý pomníček kdysi talentovaného režiséra s jasnou vizí. Nastalé smutné situaci nepomáhá ani unylý scénář šustící papírem až za roh, nevýrazné herecké obsazení, z něhož vyčnívá jako vždy spolehlivý Sam Rockwell, či třeba naprosto odporné digitální triky, které na Vás svou vyumělkovaností "vybafnou" hned v samotném začátku. Ve finále tedy dostaneme nevýraznou a zapomnění hodnou záležitost, v níž stojí za řeč jen několik skutečně vydařených akčních scén v samotném závěru. A to je, dle mého názoru, na práci takového prověřeného klasika, jakým Vaughn býval, vážně hodně málo. Škoda. (Apple TV+) „The greater the spy, the bigger the lie.“ ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Písmo zobrazené na plagátoch bolo vytvorené špeciálne pre film. Vytvorila ho spoločnosť Walden Font Company. (Arsenal83)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

02.04.2022

Jen co streamovací služba Apple TV+ získala Oscara za své univerzálně chválené drama V rytmu srdce, uvolnila společnost dalších 100 milionů dolarů za novou sci-fi Project Artemis s hvězdami Avengers… (více)

Koho by chtěl Henry Cavill hrát v MCU?

Koho by chtěl Henry Cavill hrát v MCU?

14.11.2021

Britský herec Henry Cavill v posledních letech o velké role nemá nouzi. Bývalý (nebo stále současný, těžko říct) Superman se například objevil jako záporák po boku Toma Cruise v sérii Mission:… (více)

Reklama

Reklama