Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jen v Praze se stane přes padesát vražd ročně. Kam vlastně pachatelé odklízejí těla, která se nikdy nenašla? Příběh z časů, kdy dostat mafiána znamenalo se s ním kamarádit. Z dob, kdy vám bývalý kolega z přátelství nabízel lépe placené místo na druhé straně zákona. (Česká televize)

Recenze (89)

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mne tento dil nebyl tak velkolepy a dokonaly, jako predchozi. Hvezdicka dolu je za pracku Pliska na lodi. Asi slouzi nejakym dramaturgickym ucelum vykresleni stresu hl hrdinu, ale pusobilo to na policejniho profika amatersky a dil by se bez toho obesel. Zacinam se priklanet ke kritikum continuity postavy pana Pliska. Nu coz, stale je tu moznost, ze mezi 90tkami a Pripady pan Plisek odjel do Tibetu a stravil rok v tamnejsim klastere, kde nasel vnitrni.klid. Hereckou slabsi chvilku si vybral Sokol, ktereho jsem doted taktez hodnotil vysoko. Ale jinak jo, porad je to detektivka vysoke urovne se skvelou atmosferou, za kterou by se nemusely stydet ani velke zahranicni produkce.  Za mne ne tak dokonalych 80 pro. ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem moc seriálový typ, a tady se zase potvrdilo proč. Naředěný obsah. Já tohle medium prostě nedokážu docenit. O samotném případu jsem se nedozvěděl nic. Kdo vraždil, proč a jak. Tohle je podané pouze z pohledu policie a ještě hodně zkratkovitě. Možná to je záměr. Aspoň mě to navedlo na film Sametoví vrazi, který je opravdu povedený. Přesto uznávám, že určitou atmosféru a informační hodnotu to má, a zpracované to je velice dobře. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračovanie z minulej časti, napodiv zaujímavejšie napriek prostitútskej love story. 4. časť ide až do dna. Respektíve až na dno. Orlíku. Mimochodom informácia z minula, že v 90.-tych rokov pracovalo v Čechách cca 50 000 sexuálnych pracovníčok môže znieť šokujúco, ale dnes ich je napríklad tak veľa, že sú už v showbiznise. ()

adaben 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl mne zaujal. Tolik se nepracovalo a nevedly se diskuse o pracovních postupech v televizních seriálech od časů plechové kavalérie a Jakuba skláře, to nemyslím ve špatném, po čase dýchl z tv. detektivního seriálu zajímavější a civilnější tón, a ostravští báňští záchranáři si trochu reklamy také zaslouží. No, major Zeman se kdysi do studny spouštěl po laně, teď u Ždákovského mostu to bylo snad i napínavější. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Pokud se vychází ze skutečných případů a přidá se k tomu také dramatický talent (Mareš) a schopná režie (Babjak), jsou tím splněny podmínky pro vznik kvalitní detektivky, která prakticky splývá se skutečnou kriminalistickou detektivní prací. Namísto oslnivých kombinací starší školy nastupuje přesvědčivost, věcnost a pozitivně stupňovaný divácký účinek. Tento díl se zvláště vydařil. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Při telefonátu s ostravskými potápěči zvedne telefon kapitán Plíšek (Martin Finger) se slovy: „Praha zdraví Ostravu.“ Stejný pozdrav použije v seriálu Případy 1. oddělení (od r. 2014) v epizodě Olizovač (2016) kapitán Martin Pražák (Filip Blažek), když volá do Ostravy kvůli jazykové radě. (azcr)
  • Policejní snímek, který má František Tůma (Ondřej Sokol) na nástěnce, patří spartakiádnímu vrahovi Jiřímu Strakovi. (Frontier)
  • Vyšetřovací tým řeší, zda podezřelé pachatel zatknout, protože na ně nic nemají, když nebyla nalezena těla obětí. V různých zemích je praxe různá. Někde platí, že bez nalezení těla oběti není možné pachatele obvinit z vraždy. U nás však tato možnost byla a je. (sator)

Reklama

Reklama