Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychicky narušený zabiják, posedlý po dokonalé rodině je opět na svobodě. Utekl z vězeňského ústavu a pod novou identitou vyhlíží další nezadanou ženu s dítětem. Na stopě mu je však bratr jeho poslední oběti a jeho okolí je také podezřívavé. Začíná boj s časem. (matestlust)

Recenze (48)

folklorman 

všechny recenze uživatele

Druhý díl bych označil za stejně kvalitní jako jeho předchůdce. Mimo první části v blázinci je děj velice podobný prvnímu dílu a s tím i duševní pochody hlavní postavy. Terry O'Quinn opět skvěle ztvárnil roli otčíma posedlého dokonalostí. Oproti prvnímu dílu přibylo vražd, ale zase se nejedná o nějaké detailní záležitosti. Tuto ztrátu ovšem kompenzuje dobře budovaná atmosféra. Písničku, kterou si otčím neustále píská, nedovedu pustit z hlavy. Stepfather II bych označil za další (lehce) nadprůměrnou záležitost, jenž dosahuje stejných kvalit prvního dílu. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Po připomenutí závěrečné scény z prvního dílu ve formě noční můry nám hned bez řečí vysvětlí co a jak je to s hlavní postavou Jerrym. Po menčí čistce v blázinci kde je zavřený se dostává na svobodu ,kde to chudák odnese ještě jeden týpek. A může se směle vydat hledat se svou další "vytouženou rodinu" tentokrát se vydává za cvokaře a paničky se mu chodí svěřovat co a jak. Jednu rozvedenou s dítětem si vyhlédne a vetře se do přízně ,jenže se objeví manžel a chce se vrátit což samozřejmě musí udělat po svém a tak bývalý manžel to má za pár a ještě si vyzkouší jak se lisujou auta. Jako vždy je tu někdo kdo mu nevěří a to kamarádka jeho "nastávající" poštačka a tak je třeba jí domluvit zvlášt po té co mu čte poštu a zjistí ,že její instink je správný. Aby se to hnulo ,tak udělá otčím několik osudných chyb ,kterého připraví opět o to o co stále tak stojí o rodinu. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Kdo by mohl být lepším poradcem na manželské vztahy než náš otčím ? Po útěku z léčebny si " založí " psychologickou poradnu pro rozvedené ženy a hned začne shánět nějakou oběť. Není to žádný problém a dokonalá rodina se začne rodit. Divák pak už jen čeká až náš psycholog Gene ( Terry O' Quinn ) začne zase vyšilovat a vraždit. Tak se posaďte a sledujte osud Carol Graulandové ( Meg Foster ) a jejího syna. Gene však udělá několik chyb a tak se příběh trochu zamotá a zkomplikuje. O' Quinn zahraje úplně perfektně ty své proměny Hodný vs. Zlý a já mu za ně musím zatleskat. Jinak je to ale průměrný až podprůměrný snímek. Ve filmu zazní songy Graduation a Tiffany od skupiny Parousia. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o slabší pokračování svého předchůdce, ale určitě stojí za pozornost. Jak už to tak většinou ale bývá, tak i přes zjevnou snahu film povznést se to autorům moc nepovedlo, spíše uškodilo. Na začátku uvidíme přímé pokračování závěru předešlého dílu. Dostane se nám menšího vysvětlení co se dělo potom a jak to dokázal Jerry přežít. Na první pohled je vidět, že scénáristé chtěli přitvrdit a tak máme šanci vidět mnohem více vražd či psychického násilí než v prvním díle. Jenže tady se přesně vyskytl problém s tím, že kvantita předčila kvalitu. Většina vražd byla vidět jen těsně před vyvrcholením, ale když došlo na akci, tak se objevil střih a potom už jen otčímovo aranžování a maskování svých činů.Stejně tak jako tomu bylo u prvního dílu, tak i zde je hlavním tahounem herec Terry O'Quinn, který se snažil seč mohl, aby měl film alespoň nějakou úroveň. Bohužel ani on už nebyl zas až tak okouzlující, jako posledně.5/10 ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Je až k neuvěření, že Otčím závěrečné zúčtování z minulého dílu přežil. Sice přežil, ale jako kdyby to nebyl on. Oproti prvnímu dílu je pokračování o dost slabší. Úvod v psychiatrické léčebně je stylový a celý film má několik zajímavých míst, ale ačkoliv vražd přibylo, je to chvílemi docela nuda. Mrazivá atmosféra z prvního dílu zmizela někam pryč. I Terry O'Quinn byl v minulém díle tak nějak lepší. Zde si sice Otčím musel svou novou rodinku doslova vybojovat přes mrtvoly, ale pořád tomu něco chybělo a bylo to dosti stereotypní. Prostě první díl byl mnohem lepší. Sice jsem mu dal jen tři hvězdičky (které byly blíže ke čtyřem), ale mezi těmi třemi hvězdičkami tam a dvěma u tohoto dílu je veliký odstup! Na třetí díl (navíc bez Terryho) se už nepodívám... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Jeff Burr dostal nabídku režírovat film ještě před tím, než byl dopsán scénář. (henrycruel)
  • Původně měl být film vydán rovnou na VHS, ale producenti z něj byli natolik ohromeni, že se nakonec dostal také do kinodistribuce. (henrycruel)

Reklama

Reklama