Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (183)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Iceman Shannonovi padl jak prdel na hrnec. On má charisma na rozdávání a výraz zabijáka, jako málokdo. Škoda ale, že je příběh tak suše vyprávěný, bez emočně, kostrbatě, místy nesourodě a bez šťávy, tak aby se obsáhlo hodně okolostí a drobností. Což z toho dělá lehce monotónní celek, kterému chybí tempo. Je to škoda, protože námětově to má dle mého velmi silnou základnu postavenou na skutečném příběhu a samotná plejáda herců, od brilantního tahouna Shannona přes miniroličku Franca až po chladnokrevného Chrise, Liottu, nebo dlouho neviděného Schwimmera, skýtala opravdu zajímavou podívanou. Takže obsazení mě hodně potěšilo. Výsledek samotný, i když je to poctivá práce s parádním obsazením, už taková odrovnávačka bohužel není, a je to škoda. Scénář by zasloužil secsakramensky vytunit! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Scénářem to nebyla žádná sláva, ale nad průměr to celé zvedá Michael Shannon, který se ani moc nemusel snažit a vraha se svým ksichtem zahrál bezvadně. Také překvapí poměrně slušné obsazení, které by člověk v tak běžném filmu vážně nečekal. Atmosféricky to k tomu bylo dobře zvládnuté, takže škoda akorát té předvídatelnosti. 70% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Řeknu vám, zaklepat mi u dveří Ritchie Kuklinski (prstem) a Anton Chigurh (jateční pistolí) s posláním se o mě „postarat“, bylo by mi hned jasné, že se nejedná o zaměstnance pečovatelské služby, co mi nesou oběd v ešusu. Jediná šance jak vyváznout, je vyčíhnout moment, kdy by ti dva byli zabráni do hádky o házecí minci. Vsadím se totiž, že by ji Polák chtěl pro svou starou do kasičky.. Shannonův kožený ksicht vytažený z mrazáku Family Frostu + retro káry, hadry, či účesy působí velmi autenticky, jinak však chladné, strohé a bezcitné jako dualita hlavního hrdiny, což je možná i důsledek toho, že režisér pojmenovaný po pracím prášku jen horko těžko lepil střípky z života „nájemného vraha od vedle“ do nějakého kompaktnějšího celku. Co je ovšem neuvěřitelné, je to, jak ladně „Ross“ Schwimmer přijal image bývalého anglického reprezentačního brankáře Davida Seamana. Že by nový seriál „Přátelé komických inkasovaných branek“? ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pravdivý príbeh o neľútostnom zabijakovi, ktorý nadovšetko miloval svoju ženu a svoje dve dcéry a pritom sa neštítil absolútne čohokoľvek. Skvelý Michael Shannon v hlavnej úlohe a pre mňa ďalej zaujímavý Ray Liotta, ktorému svojou vizážou idú záporné role vždy skvele. Takže herecké výkony túto drámu zdvihli o stupienok vyššie. Určite filmu pridáva na zaujímavosti aj to, že je natočený podľa skutočných udalostí. Príbeh sa posúva dopredu húževnato a pomaly a v tom je jeho sila, pretože keď sa snažia na seba nabaliť ďalšie vrstvy, tak sa začína trieštiť jeho intenzita. Výhrady mám vlastne len ku stopáži, ktorá bola z môjho pohľadu pretiahnutá a osekanie o nejakých 20 minút by Icemanovi prospelo. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Zbytečně romantizující a krotký pohled na prý spořádaný život masového vraha. Z námětu tohohle kalibru by přitom šlo natočit mnohem temnější psychologické drama. Jediný kdo se nespokojil se záměrem režiséra, byl výborný Michael Shannon, který působil jakoby přišel rovnou z tohohle hypotetického filmu. Našlo by se i pár dalších věcí, které Icemana povyšují nad průměr, ale zdaleka jich není dost na to, aby celkový dojem vyšroubovaly nějak závratně vysoko. Navíc, až na atmosférické vykreslení doby, nehrají nijak zásadní roli. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • V skutočnosti sa dcéry Richarda Kulinskeho volali Merrick a Christin a mal i syna. Zomrel vo veku 70 rokov. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama