Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (183)

Makky 

všechny recenze uživatele

Kuklinskeho biografiu od Anthonyho Bruna z 93. roku som nečítal, no knihu od Philipa Carla z roku 2006 prečítanú mám. Pozorne som sledoval vznik tohto filmu, pretože kniha bola vynikajúca. Film ako taký nie je zlý, no prišlo mi to ako light bonusový materiál ku Kuklinskeho biografii. Scenáristi asi nemali gule na jeho potuľky New Yorkom a dychtivé prahnutie po vraždení. Mrzelo ma vynechanie mojej najobľúbenejšej Kuklinskeho vraždy (mučenie spaľovaním mäsa v slabinách) a bližšie vysvetlenie toho, prečo vlastne bol taký, aký bol (jeden desať sekundový flashback nestačí). Michael Shannon bol určite tou správnou voľbou, rolu Poliaka stvárnil presvedčivo, miestami pôsobil veľmi nepríjemne. Napriek tomu odporúčam radšej knihu. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Lehké zklamání. Snad to chtělo nápaditější režii nebo jinou posloupnost vyprávění (Iceman sice vzpomíná, ale zcela lineárně), či snad hlubší scénář (kromě hlavního hrdiny jsou ostatní jen plochými postavičkami vystřiženými z papíru). Pak by to třeba nebylo tak předvídatelné a nezáživné. Jediné, co doopravdy funguje, je Michael Shannon, který film tahá z vod průměru. ()

Reklama

Qitek 

všechny recenze uživatele

Ariel Vromen natočil film, na který jsem se dlouho těšil. A jak už to tak bývá, s dlouhým očekáváním přichází zklamání. Zklamání není nijak zásadní, ale ani zanedbatelné. Vromenovi se podařilo v tomto filmu de-facto vše, až na jednu věc. Prožitek. Zabiják namixovaný s milujícím otcem rodiny a dostanu jen v obou směrech jakousi základní fasádu? Nechtěl jsem u filmu brečet, nebo se cítit hezky při námluvách Shannona s Ryderovou, ani jsem se nechtěl cítit úzkostlivě při dramatických scénách s rodinou (nemohu jemenovat). O tyhle emoce mi opravdu nejde (ale i těch je tu pomálu). Jde mi o to, že celý film, byť se na něj sakra dobře dívá, je natočen tak nějak, jak už to v dnešní době bývá zvykem - sterilně. Postavy, až na Shannona jsou vám, více- méně u prdele. Není koho si oblíbit. Celý film je pak prosté tam zabije, tam zabije. Dojde domů, koupí dárek. Vražda, večeře s přáteli. Vražda, koupí dům. Chybí tomu ono pověstně "něco". Michael Shannon je bez debat brilantní (ostatně jako vždy). To co se mu honí v očích nemá obdoby. Je největším tahounem a držákem tohoto jinak (po těch mých kecech, které měli vysvětlit proč nedávám a nikdy nedám hvězdu pátou) opravdu brilantně natočeného snímku, který mohl být něčím víc, než ve skutečnosti je. Na jednu stranu škoda. Na druhou stranu díky, za alespoň za dobrý film. ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Pravdivý příběh, díky tomuto slovnímu spojení je to velmi příjemný film. Michael Shannon, kterého jsem pro sebe objevil ve filmu Take Shelter a předvídal u něj velkou budoucnost a to se mi potvrdilo. Je to to Shannonovo one man show. Pekelná jízda. Šablonovitost přisuzuji snaze filmařů, ukázat Kuklinskiho disciplinovanost. Ten člověk opravdu v tom co dělal vynikal. I když jej nijak neobdivuji a nesouhlasím s jeho činy. Byl to mega šmejd, ale film je to dobrý. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Interesantní námět, zkratkovitý přepis, exkluzivní Michael Shannon. I tak by se dalo odbýt hodnocení Icemana, který mapuje "kariéru" rodinné tradice ctícího hitmana, Richarda Kuklinskiho. Režisér, Ariel Vromen, těží nejen ze svého solidního řemesla, ale především z vyváženého obsazení a to jak v rámci žánru mazáka Raye Liotty, z polohy hezounka vymanuvšího se Chrise Evanse, nebo kdysi hvězdné WInony Ryder. V kontextu s hereckou kvalitou skutečně zamrzí v jak mělkých vodách příběh Kuklinskiho životem prosviští, protože Michael Shannon je ve všech polohách hercem, ze kterého nejen jeho oponentům tuhne krev v žilách a podobně ambivalentní postavy zvládá levou zadní, aniž by se opakoval. The Iceman je kvalitní žánrovkou, která si ale v kontextu s reálným podhoubím a vloženým tvůrčím potenciálem zasloužila velkorysejší pojetí, než jen tento náčrt. 78% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • Prvú vraždu spáchal Kuklinski vo veku 13 rokov. Dobil k smrti drevenou palicou lídra gangu, ktorý ho šikanoval. V roku 1992 poskytol rozhovor pre televíznu stanicu HBO, kde si pripisuje vyše 100 vrážd. Jedna z jeho obetí bola v jeho mrazáku dva roky. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama