Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychicky narušený zabiják, posedlý po dokonalé rodině je opět na svobodě. Utekl z vězeňského ústavu a pod novou identitou vyhlíží další nezadanou ženu s dítětem. Na stopě mu je však bratr jeho poslední oběti a jeho okolí je také podezřívavé. Začíná boj s časem. (matestlust)

Recenze (48)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jerry Blake (Terry O'Quinn) není díky své posedlosti ideální rodinou (a touhou udělat cokoliv, aby jí získal) uvězněn v psychiatrickém ústavu. Podaří se mu ale obelstít svého lékaře, zabít jej a uprchnout - a věnovat se opět hledání své nové rodiny. V malém městečku nachází ideální oběť - rozvedenou Carol s desetiletým synem - která se zdá být snadným "cílem" ... Jak už to bývá, pokračování nedosahuje svému prvnímu bratříčkovi ani po kotníky, a jinak to není ani u této minisérie. Dvojka Otčíma má sice zajímavý začátek (útěk z vězení je vcelku povedený), jenže pak celý film sklouzne do vyjetých kolejí, a bez jediného momentu překvapení se sune k závěrečným titulkům. Scénárista by potřeboval ale urazit obě ruce, neb důkaz, na jehož základě dojde k odhalení celého plánu je tak debilní, až je mi z toho ouzko. Na druhé straně, Terry O'Quinn je ve své roli muže dvou tváří opět perfektní ... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Kdo by mohl být lepším poradcem na manželské vztahy než náš otčím ? Po útěku z léčebny si " založí " psychologickou poradnu pro rozvedené ženy a hned začne shánět nějakou oběť. Není to žádný problém a dokonalá rodina se začne rodit. Divák pak už jen čeká až náš psycholog Gene ( Terry O' Quinn ) začne zase vyšilovat a vraždit. Tak se posaďte a sledujte osud Carol Graulandové ( Meg Foster ) a jejího syna. Gene však udělá několik chyb a tak se příběh trochu zamotá a zkomplikuje. O' Quinn zahraje úplně perfektně ty své proměny Hodný vs. Zlý a já mu za ně musím zatleskat. Jinak je to ale průměrný až podprůměrný snímek. Ve filmu zazní songy Graduation a Tiffany od skupiny Parousia. ()

Reklama

zdenotvor 

všechny recenze uživatele

Prvý diel som zhliadol ako remake verziu a bol som nad mieru spokojný. Zistil som že existuje aj pokračovanie filmu Stepfather,ale iba pôvodnej verzie. Tak som tomu dal šancu,aj keď niesom príliš veľký fanúšik tých starších hororov a bol som dosť sklamaný. V porovnaní s remakeom prvého dielu to bola dosť veľká nuda a občas film vyzeral až smiešne. Bolo tu aj zopár svetlých momentov,napríklad Terry O'Quinn hral fantasicky rolu šialeného vraha ktorý vyvraždí svoju rodinu a melódia ktorú si pískal vždy keď niekoho zlikvidoval mi ešte doteraz znie v ušiach. ()

folklorman 

všechny recenze uživatele

Druhý díl bych označil za stejně kvalitní jako jeho předchůdce. Mimo první části v blázinci je děj velice podobný prvnímu dílu a s tím i duševní pochody hlavní postavy. Terry O'Quinn opět skvěle ztvárnil roli otčíma posedlého dokonalostí. Oproti prvnímu dílu přibylo vražd, ale zase se nejedná o nějaké detailní záležitosti. Tuto ztrátu ovšem kompenzuje dobře budovaná atmosféra. Písničku, kterou si otčím neustále píská, nedovedu pustit z hlavy. Stepfather II bych označil za další (lehce) nadprůměrnou záležitost, jenž dosahuje stejných kvalit prvního dílu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Aká je vaša špecializácia?“ – „Rodina.“ Séria Otčim mi pripomína série Warlock (1989 – 1999) a Dentista (1996 – 1998): celé je to nič moc a vlastne to divákovi nemá ČO extra ponúknuť a hlavná záporná postava je napriek snahe herca ľahko zabudnuteľná, ale zas na druhej strane dá sa na to pozerať, občas to má niečo do seba a hlavný magor je dostatočne psychopatický na to, aby to diváka bavilo (asi). Otčim II vracia do hry béčkarskú postavu zmagoreného otčima, opäť v podaní Terryho O´Quinna, tohto herca mám však oveľa radšej v kladných rolách (Nezvestní, Akty X, Milénium...). Pokračovanie nenáročnej dvojky si vzal na starosť Jeff Burr (neskôr nakrútil nečakane vydarenú trojku Texaského masakru motorovou pílou) a Terrymu za parťákov pridal Jodieinu sestru Meg Foster (neviem, prečo sa z nej nestala hviezda, v 80. rokoch mala k tomu nakročené dobre – Smaragdový prales, Oni žijú!, Vládcovia vesmíru, Leviathan, Slepá zúrivosť) a Jonathana Brandisa, z ktorého sa po Otčimovi II stala dočasná, detsko-tínedžerská hviezdička (To, SeaQuest, Nekonečný príbeh 2), až kým to predčasne nezabalil ako 27-ročný v roku 2003. Dvojka je o niečo béčkarskejšia a teda krvavejšia a priamočiarejšia, ale rozhodne to nie je žiadny zázrak. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel v Calabasas, Burbanku, Los Angeles, Pasadeně a ve Vancouveru. (henrycruel)
  • Několik scén se ještě dotáčelo po oficiálním dokončení filmu. (henrycruel)
  • Na post režiséra byl zvažován Max Reid. (henrycruel)

Reklama

Reklama