Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo, ale ja som dosť dlhú dobu bola v tom, že Kuklinski bol sériový vrah. No a už keď mi bežalo asi tak 10 minút z filmu, som to pauzla, že ešte si rýchlo o ňom prečítam a nakoniec som zistila, že bol nájomný vrah, ktorý robil pre mafiánov atď. Slovné spojenie "American Mafia" ma trošku vystrašilo, pretože také filmy nemusím a rozmýšľala som, že radšej si pozriem niečo iné. Ale tak už keď som začala.... No a teraz rovno k filmu. Ak bol Kuklinski naozaj taký chladný ako sa tváril aj vo filme, tak prezývka Iceman mu právom patrí aj keby svoje obete nezamrazuje. Som spokojná s výkonom predstaviteľa Kuklinského. Naopak, s čím nie som spokojná je, že vo filme bolo viacej toho bla bla bla a menej detailnejších záberov počas vraždenia. Proste len rýchlo ukázať, že zase niekoho zabil a ide sa na riešenie rodinných problémov atď. Čo je pre mňa osobne veľká škoda. I keď Kuklinského "prácu" neuznávam obdivujem, že dokázal byť milujúci otec a zároveň vrah, ktorý porcoval ľudské telá, u ktorého nepadlo dlhé roky najmenšie podozrenie medzi najbližšími. Lepšie 3* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kvádrovitá hlava Shannona, to je sen každého filmára pri obsadzovaní vrahov, najlepšie masových, ale zas nie až takých ako Stalin či Hitler, tam už sú potrebné iné deformácie. A je to práve Shannon, ktorý ten film ťahá a myslím, že aj tvorcovia na prvú vedeli, že vďaka nemu film bude o 50% sledovateľnejší. Na vyše stonásobného vraha sme nevideli až toľko, koľko sa dalo. A možno aj brutálnejšie sa dalo. Ale obraz si človek urobí. ()

Reklama

Makky 

všechny recenze uživatele

Kuklinskeho biografiu od Anthonyho Bruna z 93. roku som nečítal, no knihu od Philipa Carla z roku 2006 prečítanú mám. Pozorne som sledoval vznik tohto filmu, pretože kniha bola vynikajúca. Film ako taký nie je zlý, no prišlo mi to ako light bonusový materiál ku Kuklinskeho biografii. Scenáristi asi nemali gule na jeho potuľky New Yorkom a dychtivé prahnutie po vraždení. Mrzelo ma vynechanie mojej najobľúbenejšej Kuklinskeho vraždy (mučenie spaľovaním mäsa v slabinách) a bližšie vysvetlenie toho, prečo vlastne bol taký, aký bol (jeden desať sekundový flashback nestačí). Michael Shannon bol určite tou správnou voľbou, rolu Poliaka stvárnil presvedčivo, miestami pôsobil veľmi nepríjemne. Napriek tomu odporúčam radšej knihu. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Za nic na světě si nevzpomenu, proč jsem si zrovna tento film přidal do sledování na CSFD ještě dlouho před tím, než byl natočen. V té době jsem snad ani nevěděl, kdo je Michael Shannon. Teď vím, že se jedná o velmi charakterního herce s ohromnou dávkou charismatu a celé tohle drama táhne na svých bedrech. Zahrál si chladnokrevného (a v tomhle případě je to pravda) vraha podle skutečné předlohy, který dle svých slov zabil přes sto lidí. Na film se dobře dívá, nemá hluchá místa a herecké obsazení je na jedničku. Winonu Ryder ani Chrise Evanse jsem skoro nepoznal :). ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Hodně rozporuplný film, který má své silné momenty především v nepopsatelném výkonu Michaela Shannona, dokonalé stylizaci, kostýmech a výpravě, jenže strašně selhává ve scénáři, kde místy logika dostává hodně na prdel, ve střižně se s tím taky dost zamrdalo a režisér nebyl přílíš kreativní člověk a určitě miluje svou ženu s křečáky, kterou každý večer 5 minut romanticky vomrdá...prostě rutinna jako blázen.Příběh Kuklinského by si zasloužil pevnější vedení příběhu a trochu větší poodhalení jeho činnosti, jeho myšlenek a o sobního života.Film je totiž vlastně jen efektnivní přehlídkou několika slušných vražd, které se prolínají se scénáristickým bordelem a příběh skáče jak poškrábanej vinyl.Ale jak říkám, svoje klady to má, herecky je to famózní a dokáže to zabavit, nic moc od toho ovšem čekat nemůžete, hlavně pevnější režii, či smysluplnější systém vyprávění a už vůbec ne pokus o to, udělat z danné látky festivalový zázrak....Vromen se moc bál.60%. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • V skutočnosti sa dcéry Richarda Kulinskeho volali Merrick a Christin a mal i syna. Zomrel vo veku 70 rokov. (Carol Pifková)
  • Natáčalo sa od 14. decembra 2011 do 31. januára 2012 v New Yorku a Louisiane. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama