Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Michael Harding (Penn Badgley) se vrací z vojenské školy domů, kde na něj k jeho údivu čeká šťastně zamilovaná matka (Sela Ward) a s ní i její nový přítel. Jmenuje se David (Dylan Walsh) a s Michaelem se tak trochu znají. Postupem času začíná mít Michael z nového přehnaně ochotného obyvatele domu stále podivnější pocit. Je opravdu tak dokonalý, jak ho vidí matka, nebo snad skrývá i svou temnější tvář? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (225)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já nevím, tak nějak to plynulo, plynulo, najednou se něco začalo dít a přišli titulky. Líbí se mi, že tam nemáme skutečně brutální vraždy, ale že to šlo i bez toho, což mě překvapilo. Mohlo to však být o dost napínavější, zvlášť, když jsem věděl, co se bude dít dál. Jo, on je to remake! Takto nebudu počítat jako mínus. Byl bych dal čtyři, nebýt toho neuvěřitelně předpokládaného konce. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemný horor, ve kterém se na můj vkus ale až moc mluví a málo zabijí. Přesto to ale celkem rychle uteče a postavy nejsou tak prvoplánově tupý, jako v jiných hororech poslední doby. Dylan Walsh je překvapivě velmi přesvědčivý a na Amber Heard bych se mohl koukat celý den. Poctivá hororová jednohubka. ()

Reklama

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Tak mě teda Otčím přímo nadchnul. Sice po všech stránkách předvídatelné jako stokrát přečtená kniha, ale i tak neskutečná zábava a toho napětí tam McCormick vecpal opravdu spoustu, navíc skvěle pracuje s gradací. Walsh si roli vyloženě užívá a tím pádem i já. Minimálně stejně kvalitní jak Disturbia, troufnu si říct, že ještě o chlup lepší. 80% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tohle já můžu. Mrazivá hra s několika nevinnými postavičkami jedné nic netušící rodiny, která postupně přerůstá v boj o holý život. Je fajn, že snímek nemusí nikam pospíchat a nežene se o106 do závěrečné dvacetiminutovky, neboť těch zbylých šedesát minut má zdařilou atmosféru a nudou jsem rozhodně netrpěl (když už se fakt nic nedělo, kochal jsem se božským tělem Amber Heard - stále v plavkách!!). Takhle si představuju definici gradace - a posíláme vzdušnou pusu Disturbii! ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Kdyby v původním Otčímovi z roku 1987 nehrál můj oblíbenec Terry O'Quinn, asi bych o ten film nikdy nezavadil. Originál byl sice dobrý béčkový film 80. let s určitou atmosférou, ale obsahoval také jistou scénáristickou nevyváženost. A je pravdou, že nebýt Terryho, ten film by byl o třídu horší. Hodnotil jsem ho třemi hvězdami. A teď už k remaku - Na úvod musím říct, že je remake v konečném součtu LEPŠÍ než originál. Nebudu porovnávat, zda je v roli otčíma lepší Terry O'Quinn nebo Dylan Walsh, ale otčím v nové verzi má tu výhodu, že navenek vypadá jako normální chlapík, což je pro tento příběh rozhodně plus (O'Quinn přeci jen vypadal divně už od pohledu). A jelikož už nejsme v osmdesátých letech, neduhy předlohy ze scénáře zmizely. Zbytečná postava podivného mstitele, který šel v originálu otčímovi po krku, tu není a celkově působí ten příběh v nové verzi lépe, i když jede přesně v zajetých kolejích starého Otčíma (úvod filmu je prakticky totožný). Ačkoliv verze z 80. let nebyla špatná, tenhle příběh si prostě zasloužil předělat. Herci nebyli špatní, na přítelkyni toho kluka se hezky koukalo a o nějaké ty vraždy také nebyla nouze. Prostě jeden z mála příkladů, kdy remake nad originálem vítězí. Je velká škoda, že naše kina tento film úplně ignorují... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natáčen v Los Angeles, Santa Claritě a Sony Pictures Studios. (henrycruel)
  • Videohra, kterou hrajou Michael (Penn Badgley) a Sean (Braeden Lemasters), se jmenuje "Burnout Paradise". (henrycruel)

Reklama

Reklama