Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychicky narušený zabiják, posedlý po dokonalé rodině je opět na svobodě. Utekl z vězeňského ústavu a pod novou identitou vyhlíží další nezadanou ženu s dítětem. Na stopě mu je však bratr jeho poslední oběti a jeho okolí je také podezřívavé. Začíná boj s časem. (matestlust)

Recenze (48)

zdenotvor 

všechny recenze uživatele

Prvý diel som zhliadol ako remake verziu a bol som nad mieru spokojný. Zistil som že existuje aj pokračovanie filmu Stepfather,ale iba pôvodnej verzie. Tak som tomu dal šancu,aj keď niesom príliš veľký fanúšik tých starších hororov a bol som dosť sklamaný. V porovnaní s remakeom prvého dielu to bola dosť veľká nuda a občas film vyzeral až smiešne. Bolo tu aj zopár svetlých momentov,napríklad Terry O'Quinn hral fantasicky rolu šialeného vraha ktorý vyvraždí svoju rodinu a melódia ktorú si pískal vždy keď niekoho zlikvidoval mi ešte doteraz znie v ušiach. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Dvojka Otčíma přímo navazuje na první díl, kde byl psychopat Jerry Blake ke konci pobodán nožem. V úvodní scéně tohoto počinu si také onen masakr lehce připomeneme. Druhý příběh Jerryho začíná v psychiatrické léčebně, kam byl ošetřený zabiják umístěn. Netrvá však dlouho a Jerry rozpoutá v léčebně masakr a vydá se hledat novou rodinu, jeho cesta je však lemována mrtvolami, kterých oproti prvnímu dílu pár přibylo. Také herecký výkon Terryho O´Quinna je daleko lepší a svou roli si vyloženě užívá. Vraždy jsou občas zábavně provedené a padne i nějaký ten vtípek. Děj je daleko svižnější, ale atmosféra již není tolik silná jako u jedničky. Mě se snímek líbil na tři hvězdy. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V úvodu je rekapitulace prvního dílu a pak následuje velmi dobrá scéna z vězení. Následně stačí jen najít ženu s dítětem (dětmi), co nemá manžela, a Gene, jak si nyní říká, má na rodinné štěstí zaděláno. Jenže to by se ke Carol a jejímu synovi, které si vyhlédnul, nesměl vrátit manžel, co původně utekl. A aby toho nebylo málo, tak i Carolina kamarádka pojala podezření, že Gene je někdo jiný, než za koho se vydává. Obstojné pokračování vypadá, jako by bylo součástí prvního snímku, proto už tolik nepřekvapí. Na druhou stranu je zde moc hezká práce s rozbitou lahví, Gene je vynalézavý, jak se zbavit těla, aby ho už nikdo nenašel, a závěr je také fajn. Česky dabovaná verze má jen 79 minut, původní má zde uvedenou minutáž. Je v ní kompletní scéna právě s rozbitou lahví, rozšířená postelová scéna, ale bez přidané nahoty, a rozšířená scéna s Carolinou kamarádkou - možný spoiler - ta je zde udušena plynem, v kratší verzi je uškrcena. Pěkná závěrečná scéna je v obou verzích beze změn. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

spoilery!! tak tohle ne. tady je snad jeste blbejsi. sceny v psychiatrickem zarizeni byly naprosto uzasny, hlavne ten jeho nasledny utek. ale pak je to zase od znova - ona se do nej zamiluje, on zabije jeho nepratele, on je debil, ona to pozna, on je jeste vetsi debil a konec. alternativni konec: jerry se opet zbavil rodiny. tentokrat o nem vi policie. je to nebezpecny seriovy vrah a jeho fotka se objevi v novinach. “je cas se odstrehovat!” rekne jerry a s novou tvari zamiri do jineho statu. daleko od spravedlnosti... ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Sakra, to bylo krátké! Začaly titulky a na přehrávači svítilo 1 hodina a 16 minut. O třídu horší než první díl, je to všechno spíchnuté horkou jehlou, všechno moc okaté. Už ze začátku se mu nic nedaří a když své chyby "řeší", tak mu to nějak moc prochází. Ale opět tu máme stejného herce a opět vynikající výkon. 5/10 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Několik scén se ještě dotáčelo po oficiálním dokončení filmu. (henrycruel)
  • Po zkušebním promítání filmu si manažeři studia stěžovali na nedostatek krve a požadovali přetočení scén, což Jeff Burr odmítl. (henrycruel)

Reklama

Reklama