Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi dobrá atmosferická žánrovka,která sice nejde nijak extra do hloubky,ale těch 103 minut uteče jako nic.Filmy a nájemných zabijácích a masových vrazích jsou a vždy budou vděčné téma.Michael Shannon je navíc ďábel a už jen díky němu si tenhle kousek ty čtyři hvězdy zaslouží.Winona Ryder pak s přibývajícím věkem nabírá na kráse...75% ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Ten film sice trpěl ne zrovna moc zrručnou režií, ale nějakým zázrakem se stále držel nad hladinou pouhého průměru, přičemž Michael Shannon v roli titulního nájemného vraha byl bezchybný. Škoda, že se do tohoto námětu nepustil nějaký lepší režisér. Ale i tak u mě spokojenost, protože jsem se aspoň něco dozvěděl o člověku, o němž jsem dosud neměl ani ponětí. ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Michael Shannon je brutální badass. Nehne brvou když mu namíříte kvérem do xychtu a navíc vás dokáže odrovnat svou teorií o bohu (Tak na něj společně pár minut počkáme a uvidíme jestli tě přijde zachránit). Tahle postava je sice pětihvězdičková, nicméně film samotný celkem tápe, takže nakonec je z Icemana jen ten klasický lehce (pod)průměrný thriller. 4.5/10 ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Lehké zklamání. Snad to chtělo nápaditější režii nebo jinou posloupnost vyprávění (Iceman sice vzpomíná, ale zcela lineárně), či snad hlubší scénář (kromě hlavního hrdiny jsou ostatní jen plochými postavičkami vystřiženými z papíru). Pak by to třeba nebylo tak předvídatelné a nezáživné. Jediné, co doopravdy funguje, je Michael Shannon, který film tahá z vod průměru. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Hodně rozporuplný film, který má své silné momenty především v nepopsatelném výkonu Michaela Shannona, dokonalé stylizaci, kostýmech a výpravě, jenže strašně selhává ve scénáři, kde místy logika dostává hodně na prdel, ve střižně se s tím taky dost zamrdalo a režisér nebyl přílíš kreativní člověk a určitě miluje svou ženu s křečáky, kterou každý večer 5 minut romanticky vomrdá...prostě rutinna jako blázen.Příběh Kuklinského by si zasloužil pevnější vedení příběhu a trochu větší poodhalení jeho činnosti, jeho myšlenek a o sobního života.Film je totiž vlastně jen efektnivní přehlídkou několika slušných vražd, které se prolínají se scénáristickým bordelem a příběh skáče jak poškrábanej vinyl.Ale jak říkám, svoje klady to má, herecky je to famózní a dokáže to zabavit, nic moc od toho ovšem čekat nemůžete, hlavně pevnější režii, či smysluplnější systém vyprávění a už vůbec ne pokus o to, udělat z danné látky festivalový zázrak....Vromen se moc bál.60%. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • V skutočnosti sa dcéry Richarda Kulinskeho volali Merrick a Christin a mal i syna. Zomrel vo veku 70 rokov. (Carol Pifková)
  • V závěru filmu, kdy Richard Kuklinski (Michael Shannon) dává kočce smrtící prášek ze sendviče, aby se ujistil v jeho účincích, sendvič není scela připraven. V dalším záběru jsou však sendviče krásně ozdobeny a naservírovány. (PauloZ)

Reklama

Reklama