Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již potřetí je zde pychopatický zabiják, který touží po dokonalé rodině. Pokud však jeho nová žena selže, nastane teror. Třetí a zároveň poslední díl úspěšného thrilleru. (matestlust)

Recenze (33)

tron 

všechny recenze uživatele

Kurva tak ani herecké pre-obsadenie otčimovi nepomohlo a zasa ho čapli. Síce bez relatívne kvalitného Terryho O´Quinna, ale o to béčkarskejšie a zábavnejšie. Prvé dva diely sa hrali na špičkové psychotrilery. Lenže Otčim nikdy nebude na úrovni Misery alebo Mysu hrôzy. Na to má príliš béčkarských hercov, neschopných režisérov a priemerných scenáristov. Preto si paradoxne viac vážim nenáročnej trojky, ktorá sa aspoň na nič nehrá a je len prehliadkou brutálnych úmrtí. Terry o tretí návrat do kože psychopatického magora nestál a tak otčim hneď na začiatku podstúpi rafinovanú plastiku tváre, čo je nápad hodný Oscara za najlepší scenár roka. Samozrejme, nie je to žiadne veľdielo a jedno klišé strieda druhé, pričom réžia je unavená a herci neschopní. A trvá to veľmi dlho. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Třetí díl razantně změnil syžet předchozích dvou dílů a s novou koncepcí přišel i nový představitel hlavní role. Robert Wightman se v žádném případě nevyrovnal skvělému O´Quinnovi, ale nějak zvláštně se mu podařilo s dějem filmu seznít. Přidalo se výrazně na tempu, přibylo brutálních scén, ale vyprázdnění námětu už zde bylo znát. Třetí díl už přišel jen s televizní produkcí, ale i to se dalo přežít. Několik scén je dobrých a brutálních, ale Terry O´Quinn tady přece jen citelně chyběl a to se podepsalo na celkovém výsledku, který bych označil za velmi snaživý. Klady: nová koncepce cílí na dynamičtější a brutálnější pojetí + poměrně schopná režie + přidalo se na tempu + nějaká originalita se také najde + překvapivý zvrat + televizní pojetí nebylo příliš znát. Zápory: nový představitel se přece jen nevyrovnal původnímu - odbourala se psychologie hlavní postavy - převládá pocit vyždímaného námětu - překombinovanost děje. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Uz dlhodobo tvrdim, ze casta zmena rezisera vzdy seriu znici : krasnym prikladom je Friday13th z 80. rokov 20. storocia alebo legendarne Psycho alebo hoci aj Expendables. No a pochopitelne aj Stepfather. Opat sa vymenil reziser, Jeffa Burra vystriedal Guy Myagar. Vymenil sa herec, ktory hral otcima, a tym sla seria do hajzlu. Strasidelna atmosfera je mdla a nevyrazna, herci priserni a rezia dost amaterska. 30 % ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Máte krásné květiny.-Používám speciální hnojivo.- Zabiják vybírající si osamělé ženy s dětmi už nemění jen jména, ale i vizáž. Úvod, kdy podstoupí plastickou operaci, je výborný - syrový, špinavý a s uvěřitelným gore. Pak nastupuje scénář podobný předchozím dílům, což je tak nějak logické. R. Wightman vypadá na rozdíl od T. O´Quinna obyčejněji, ale to vůbec nevadí, protože skuteční zabijáci bývají na pohled právě obyčejní lidé, do nichž byste to neřekli. Co mě potěšilo je gore. Jistě, není šokující, ale příjemné - rýč, hrábě a vrcholem je drtička. Ovšem to čekání, kdy jsem měl pocit, že na ni v přímém přenosu vůbec nedojde! Škoda jen, že nebyl prostor pro větší fantazii, páč scéna s autem je sice v rámci likvidace důsledná, avšak už byla použita v předchozím dílu. Jinak ve všech třech dílech dojde na postelové scény či sprchování nebo koupele, ovšem filmaři udělali maximum pro to, aby divák viděl z nahých těl minimum. Obstojná část, kde nejnapínavější je poslední čtvrtina. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Do třetího dílu Otčíma jsem se vůbec nehrnul a to jen díky tomu že jsem na něj slyšel pouze nadávky. No ale téměř po roce co jsem viděl Otčíma 2 jsem se rozhodl udělat si záhul a zkouknout jak remake jedničky tak 3 díl. No a tenhle díl dopadl lépe. Má to celkem koule, a rozhodně to není jak v remaku kde se hodinu a 15 minut nic neděje. všechno do sebe dobře zapadá a já se poměrně bavil. Co film ale totálně zabilo bylo třeba to že změnily herce, herec hrajícího otčíma neměl takové charisma, a budto plastový chirurg udělat sakra dobrou práci nebo tvůrci nesehnaly nikoho víc podobnýho. Další věc co mě štvala, byl ten malej parchant kterej byl strašně chytrej což nesnáším u těhle filmů a byl strašně otravnej celou dobu. Ten sentimentální konec bych navíc vystřihl úplně. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v Simi Valley v Kalifornii. (henrycruel)
  • Do roku 2012 byl film vydán na DVD pouze v Německu, ve všech ostatních státech vyšel pouze na VHS. (henrycruel)

Reklama

Reklama