Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nechvalně proslulý Josef Jelínek, zvaný Harry, se do povědomí české prvorepublikové veřejnosti zapsal oslnivou dráhou podvodníka mezinárodního formátu. Exkluzivní obchod (podvod) s prodejem hradu Karlštejn mu tehdy vynesl třicet tisíc dolarů v podobě zálohy na odprodej „jeho“ hradu. V tomto filmu však nejde o rekonstrukci případu na základě historických skutečností. Základní fakta jen posloužila autoru G. Oplustilovi jako námět komedie, kterou pro televizi v roce 1981 natočil režisér V. Hrubín. Píše se rok 1946 a příběh nás zavádí do jednoho výtečného baru mezi postavy pražské galerky. Profesionální podvodník, všeobecně nazývaný „Inženýr“ (O. Kaiser), se vsadí s kapsářem Franzem (J. Lábus), že bohatému Američanovi (A. Januš), který je momentálně v Praze, prodá hrad Karlštejn… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (95)

fleker 

všechny recenze uživatele

HUMUS HUMUS HUMUS....místy je to sice humus na 4 hvězdy...ale těch míst je tam fakt málo....tak málo, že i kdyby si fleker nasadil brejle, ale nejdřív by si musel poškrabat klíčema rohovku, aby nevidel rozmazaně, našel by maximálně jedno, a to eště useklý werbuňkem.....proto dává šyrycet a nezviklá ho ani fakt, že ňáká lima z webu je jakoustakous odnoží někoho hódně slavnýho, vo kom sem vživotě neslyšel.......ja se jednou taky vsadil vo pivo......jako že kdo první kopne skinheda do hlavy.,,,,....... věděli sme to jenom my dva...žadnej film se votom netočil...a dodnes to mám na talíři.....vy si rači koukejte voskenovat geny, jesi vám v krvi taky nekoluje lima....a TY Lubo....řeklo se skinhed....říkám ti to už asi po padesátý...smiř se stím......dokavaď budu živej, žádný pivo vodemě neuvidíš....děti s leukémií se nepočítaj ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na odreagování celkem vhodné. Stejně jako mnohým i mně vadily písně, které ve filmu zněly zřejmě z toho důvodu, aby navodily atmosféru doby. Zbytečné. Na YouTube ostatně najdete (kromě celého filmu) jejich sestřih - trvá téměř čtvrt hodiny, a to je až až. Jinak samozřejmě pochvala pro Oldřicha Kaisera, který se chová senzačně snobsky, a Jiřího Lábuse, jehož zlodějíček nemá chybu. Jiří Císler výjimečně nevadil. Nejvíce ze všech mě pobavila scéna s předáváním dokumentace - Kaiserova mimika při otevření nesprávného kufru plného cigár "palmal" je jedinečná. ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Pikantní komedie, která se značnou nadsázkou využívá prvků skutečné události. Vynikající Oldřich Kaiser a velmi dobří Jiří Císler jako kočebrák, který se nevědomě dostane do vysoké hry, jeho přicmrndovač Jiří Lábus a opravdu šarmantní Stanislava Bartošová v příběhu zasazeném do roku 1946. Divák chtě nechtě musí té bandě podvodníků fandit, protože takový furiantský kousek, se jen tak nevidí. Něco jako velká vlaková loupež ve Velkém šéfovi. Ačkoliv se tu najdou slabší místa, s přimhouřením oka dávám 5 hvězdiček. Některé scénky jsou totiž vynikající a Jiřího Císlera si v této roli doslova vychutnávám. Velmi příjemná zábava. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Atraktivní námět a duo Kaiser-Lábus v hlavní roli slibují dobrou zábavu. Bohužel se asi nikomu nechtělo napsat pořádný scénář, takže výsledkem je v podstatě jen pár více či (většinou) méně vtipných scének prokládaných zbytečnými kabaretními výstupy namísto rafinovaného děje se zajímavými zvraty ve stylu amerického Podrazu. Navíc některé scény s předváděním místních tradic mi silně připomínaly novější "majstrštyk" Trhala fialky dynamitem. Lábus byl v pohodě, ale měl málo prostoru, Kaiser mě celkem zklamal, víceméně celé to sfoukl s jedním tklivým výrazem. Naprosto zbytečná a trapná mi přišla vedlejší dvojice začínajících klaunů. Váhal jsem mezi 2* a 3*, ale vzhledem k tomu, že podruhé bych to už vidět rozhodně nechtěl a že si z toho na druhý den nepamatuju žádný dobrý fór , jsem se přiklonil níže. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, tak mně to moc nezaujalo a po většinu filmu jsem se spíše nudil. Čekal jsem větší legraci, ale Jirka Cízler mi tam vyloženě vadil. Vlastně celé herecké obsazení pro mně nevyznělo jako příliš šťastné. Nezajímavý a nezáživný film. Sem tam veselá hláška a originální podvod, který ovšem taky nevymyslel scénárista, ale který se skutečně odehrál. Prostě mi přišlo, že se s tím dalo udělat víc a nadějná věc tak zůstala pohřbena. Pouze průměrný film, který si dlouho nezapamatujete. 50% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Prahe a na hrade Karlštejn. (dyfur)

Reklama

Reklama