Reklama

Reklama

Predátor: Kořist

Trailer 1

VOD (1)

Predátor: Kořist se odehrává ve světě národa Komančů na počátku 18. století a je příběhem mladé ženy, vysoce schopné bojovnice, která se zoufale snaží ochránit svůj lid před hrozícím nebezpečím. Pronásleduje svou kořist, a nakonec se jí postaví. Ukáže se, že její kořist je vysoce vyvinutý mimozemský predátor s technicky vyspělým arzenálem, což vyústí v krutý a děsivý souboj mezi oběma protivníky. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (997)

choze 

všechny recenze uživatele

"Myslíš, že nejsem lovec jako ty. Že nejsem hrozba. A proto jsem nebezpečná." Sympaticky snaživé, ale stejně jako Antalovi Predators oproti prvním dvěma dílům producentsky podvyživené. Místo dusné džungle nebo rozhicovaného velkoměsta dostáváme obyčejně působící lesík, místo barvité party vojáků/poldů nastupuje parta zaměnitelných indiánů a místo nadčlověka Arnolda drobná outsiderská Amber - což je zajímavé se vymezení/změna vůči originálu a funguje díky citovanému vysvětlení výše. Zasadit Predátora mezi indiány sice dává výborný smysl z hlediska zde dobře tématizovaného lovu, ale osobně by mě mnohem víc bavil jiný setting, od pirátů (mezi které chtěl kdysi poslat Predátora Rodriguez), přes kovboje, až po nácky. Budování tajemného a až hororového napětí tu zdaleka nefunguje tak, jako v originálu a hodně jsem postrádal původní hudbu, která originál strašně nakopávala. Takže i když je to pečlivě odvyprávěné, nápadité a o krev tu není nouze, vnímám to spíš jako decentní rehabilitaci série, než pořádnou palbu. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. Predátor je zpátky, bejby! Nechat emzáckého frajera bojovat s lidmi, kteří jsou od mala vychováni k lovu, byla zcela geniální myšlenka a naštěstí to nestojí a nepadá pouze na ní. Úžasně se tu pracuje se samotným živočišným ekosystémem, tématy predátorů a lovné kořisti, zatímco příběh až nečekaně emotivně předkládá postavy a jejich motivy - přičemž jsem s šokem zjistil, že se mi snad poprvé v celé franšíze stalo, že mi na ústředních hrdinech skutečně záleželo. Pomalejší první polovina bravurně využívá "exotického" prostředí, postupně budující atmosféry a napětí, zatímco druhá až agresivním způsobem zvýší tempo a skočí do holého boje o přežití, několika šťavnatých sekvencí a především prezentuje úhlavního borce v plné parádě. Nepamatuji si, kdy naposled byl Predátor takovým kráječem. A řádně brutálním. Jsem prostě nadšen. A nový film žeru. Jo a Dakota Beavers se musí prosadit! Jeho scéna 1v1 je top tier! ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Vinnetou kontra Pěkná držka...... Logika jde tentokrát stranou, protože tyhle novátorský experimenty se prostě musí cenit – navíc pokud se týkaj populárních blockbusterových franšíz. PREY je totiž atypicky koncipovaná, komorní, pomalá, atmosférická, vcelku minimalistická a přesto silně živelná, živočišná a zkrátka řemeslně poctivá žánrovka, s kterou si režisér Dan Trachtenberg neskutečně vyhrál (viz. pojetí native-american subkultury či dynamický akční pasáže), a která by se na velkém plátně krásně vyjímala, protože to jak kameraman Jeff Cutter precizně zachytil přírodní náturu severoamerické divočiny je prostě obdivuhodný.... Za mě fakt perfektní predátorský překvápko a extrémně poutavá přímočará survival-horrorová řežba, která se vymyká typické béčkové škatulce – aneb za málo peněz hodně muziky. No a Amber Midthunder je moje nová crush. Víc takových progresivních experimentů! ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Jeden les! Jedna indiánka! Jeden Predátor! Jedno téma a tím je KOŘIST! Tak málo stačilo k tak dobrému zážitku! Film pojednává o lovu a co pro různé lidi...pardon! Různé BYTOSTI může znamenat a jak se k tomu různé osobnosti staví. Pomalé budování hlavní hrdinky, jejího kmene, bratra a predátora vede k silnému a odměňujícímu finále. Kdo tohle nazývá GIRL POWER, tak mu už z toho dnešního politického klimatu šplouchá na maják. Takhle prostě příběhy fungují a hrdinka není zázračně schopná, jenom získá sebedůvěru a odvahu, která ji celý film chybí! Využije své dovednosti ze světa můžů i žen a zvítězí jen díky své chytrosti a dovednostem, nikoliv díky zázračné síle. Není to sice dokonalý, CGI zvířata se slabší animací kazí dojem a stejně tak to vyvrcholení je přeci jen trochu příhodné. Avšak konečně to vypadá, že jde Predátoří série správným směrem a je ve správných rukou. Tak snad to tak i zůstane! 8/10! ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Dan Trachtenberg mi udělal podobnou radost jako u Ulice Cloverfield 10. Predátor: Kořist je sebevědomě natočený dobrodružný horor, který se nebojí jít vlastní cestou a zároveň si dovolím tvrdit, že fandy Predátora potěší víc než cokoliv, co přišlo po druhém filmu. A podobně jako u Cloverfield trailery dost klamou tělem a film má nakonec trošku jinou atmosféru a jiné tempo, než byste mohli čekat. Přesto mě možná víc bavila první půlka, kde se nikam nespěchá a prostředí Komančů je neokoukané a dost atraktivní. A i když tu není Arnold, tihle drsňáci z amerických plání taky nejsou žádné měkoty. Hlavní hrdince se navíc palce drží velmi snadno. Největší radost mi však udělalo to, jak Trachtenberg zachází v první polovině se samotným Predátorem. Ten tu dostává nečekaně hodně prostoru a poprvé ho pořádně uvidíme jako lovce. Mimochodem opravdu hodně nelítostného a krutého. Nový Predátor nepřepíše dějiny žánru ani značky, ale je to dobře natočená a především chytře pojatá podívaná. V to první jsme doufali, to druhé jsem já osobně nečekal a o to větší z toho mám radost. Povedlo se to. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (31)

  • V tomto filmu je nepřímo vysvětleno, proč predátoři používají tříbodový laserový zaměřovač (z jejich pohledu zobrazený jako trojúhelník), přestože pomocí něj zaměřují jeden proud energie z děla na rameni. Dle technologií ukázaných v tomto filmu se jedná o pozůstatek zaměřování tří naváděných projektilů, které používali, než zbraně modernizovali. Je zde dokonce vidět, že body nemusí mířit do trojúhelníkového tvaru, ale mohou mířit na tři různá místa. (Sidarius)
  • Predátor: Kořist se stal ihned po uvedení na streamovací platformu Hulu nejsledovanějším filmem v historii této platformy. (HellFire)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

22.12.2022

Vesmírný teror se vrací. Po několika nezdarech týkajících se projektů navazujících na svět klasického hororového sci-fi Vetřelec z roku 1979 se nyní zdá, že nového snímku se už s 99 %… (více)

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Reklama

Reklama