Reklama

Reklama

Predátor: Kořist

Trailer 1

VOD (1)

Predátor: Kořist se odehrává ve světě národa Komančů na počátku 18. století a je příběhem mladé ženy, vysoce schopné bojovnice, která se zoufale snaží ochránit svůj lid před hrozícím nebezpečím. Pronásleduje svou kořist, a nakonec se jí postaví. Ukáže se, že její kořist je vysoce vyvinutý mimozemský predátor s technicky vyspělým arzenálem, což vyústí v krutý a děsivý souboj mezi oběma protivníky. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (995)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Disneyovka podle mého gusta. Pocahontas už nepotřebuje hranou verzi... Trachtenberg poctivě buduje atmosféru ve stylu původního Predátora a používá mozek při vytahování silných karet na těch správných místech v příběhu. Práce s kamerou, výprava a vůbec celková atmosféra pohltí a od druhé poloviny ani na chvíli nepustí. Midthunder je jako mladá indiánka přesvědčivá a bez problémů táhne celý film. Pointa, že technika a detaily jsou pro zabíjení mnohem důležitější než síla je sice v závěru přebita předáním oné pistole, která naznačí co se muselo pak stát v epilogu, ale kdo ví možná si tvůrci připravují půdu pro pokračování. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Původní klasiku z roku 1987 či drsné pokračování z rozpálených ulic Los Angeles, samozřejmě nemůže (nebo se to dosud nepovedlo) jen tak něco překonat, ale cení se snaha rozšířit predátoří universum o další zářez. Po nechtěně zábavné, lacině béčkové Blackově Evoluci - potěší Prey dvojnásob. Snímek zhruba na úrovni Predators (2010), který u mě časem slušně dozrál a dnes se k němu rád vracím. Tak uvidíme. Zajímavá je myšlenka - přivést vesmírné monstrum mezi indiány do 18. století a konfrontovat ho s domorodým kmenem zručných lovců. Určitě solidní, velmi kvalitně natočený nadprůměr (skvělá kamera), s velmi uvěřitelnou hlavní hrdinkou (až na ten naivní závěr), kde sice postrádám tradiční Silvestriho hudební motiv, ale chápu, že tentokrát se prostě tvůrci rozhodli vydat úplně novým směrem. A na nostalgii už zřejmě není čas (čímž neříkám, že se mi zde použitá hudba Sarah Schachner nelíbí). Takže, když to shrnu: Pokud nebudu počítat dva filmy AvP, je Prey čtvrtým nejlepším Predátorem. Nebo druhým nejhorším, můžete si vybrat. Zatím slušné tři hvězdičky pro toto dobrodružné akční sci-fi. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Po nadšených ohlasech jsem čekal trošku víc, je třeba však brát na paměti, že se stále jedná o malý film za relativně málo peněz s opravdu levnými triky, hlavně co se týká zvířat. Co se týče Predátorových skutků v tomto filmu, tak jsou opravdu brutální a krví se nešetří, potud v pořádku a evidentně nejsem jediný, kdo za časů Predátora 1 a 2 přemýšlel nad hlubší historií těchto lovců na naší planetě. Dan Trachtenberg je nepochybně šikovný režisér, který by si zasloužil točit i větší filmy a něco mi říká, že po Prey mu to bude dopřáno. Zajímalo by mě, jestli kravaťáci u Disneyho po testovacích projekcích nakonec přemýšleli i o kino releasu, jelikož v případě této kvality by to na sebe podle mě vydělalo. Takhle jen domácí projekce za 7/10. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Já jsem nadšený, protože přesně takový příběh Predator potřeboval. Ačkoliv mám rád i tu poslední Blackovu legrácku, westernové pojetí je trefa do černého a mezi loveckou výpravou mimozemského lovce a životem komančských hrdinů je spousta krásných paralel. Film nikam nespěchá a líbilo se mi, jak je tajemný a napínavý i pro diváka, který ví, oč jde, kdo jim to v těch lesích přistál a oč mu jde. Všechno dává smysl (predátor si postupné zvyšuje laťku tím, co a jak loví, schopnosti nabývá i hlavní hrdinka, která navíc na všechno není sama, ač to tak z upoutávek působilo), je to zábavné, chytré, originální, nápadité, akční i tajuplné... S přehledem to drží krok s originálem i dvojkou. A chci druhý díl, protože je na něj rozhodně zaděláno a závěrečné titulky ho také naznačily._____P.S.  Rád bych vypíchnul hudbu Sarah Schachner, která si bez problémů vystačila bez Silvestriho motivu. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Našlapané lesní dobrodružství s příjemnou indiánskou poetikou a efektním návratem druhého nejlepšího filmového monstra ever. Scénář odsejpá a obsahuje milé detaily i překvapení, akce je krásně plynulá a kynetická. Woman power element přirozený a uvěřitelný, atraktivní motiv “divoch proti divochovi v divočině” parádně využitý. Herci i masky důstojné, neznámá Amber Midthunder desetkrát lepší tahoun než oscarový Adrien Brody (jinak solidní Predators Nimróda Antala). Filmu jde vytknout několik drobností, například finální fight mohl být promyšlenější a méně uspěchaný, ale v poměru ke všeobecné spokojenosti jsou to detaily. Žádná filmová série není mrtvá, jen čeká na správného borce. Dan Trachtenberg se v rámci ní vybral nejvíce vlastní cestou, dal do toho srdce a nejvíce uspěl. Film od talentovaného filmaře a filmového fanouška, pro filmové fanoušky. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (31)

  • Chřestýš dokáže jako jediné ze zvířat „vidět“ Predátora proto, že má na hlavě (konkrétně mezi očima a nozdrami) termoreceptory, které mohou zjistit i nepatrné teplotní rozdíly. (HellFire)
  • Aj keď indiáni rozprávajú o tom, že idú loviť leva, skutočne sa však jedná o pumu americkú, ktorá sa tiež nespisovne nazývala aj horský lev. Skutočný lev americký vyhynul asi pred 10000 rokmi. (Casador)
  • Jedná se o první film o Predátorovi, kde nepoužívá své typické plazmové dělo namontované na rameni. (DJMaroko)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

22.12.2022

Vesmírný teror se vrací. Po několika nezdarech týkajících se projektů navazujících na svět klasického hororového sci-fi Vetřelec z roku 1979 se nyní zdá, že nového snímku se už s 99 %… (více)

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Reklama

Reklama