Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snaze skoncovat s válkami a nastolit mír se lidstvo rozhodlo zakázat vše, co vyvolává emoce – literaturu, hudbu i umění. Dohledem nad dodržováním zákona je pověřena zvláštní policejní jednotka, která likviduje všechny provinilce, kteří jej poruší. Když však jeden z nejvyšších ochránců pořádku vynechá pravidelnou dávku drogy potlačující emoce, začne si uvědomovat, že nic není tak, jak se zdá. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 191)

Fr 

všechny recenze uživatele

Lidské city jako nemoc a strážci zákona, jejichž posláním je vymýtit tento zdroj krutosti…. Film, jenž silou dialogů (chvíli filozofickými, jindy drsně realistickými) nutí přemýšlet, jak bych se zachoval JÁ! Ch.Bale (jehož klerik si nezadá s elegancí netopýra) mne vtáhl do svého vnitřního boje s cestou k citům, tedy s cestou do zatracení. Samozřejmě, odkazy na jiné ,,legendy“ jsou více než patrné, ale 96 minut věnovaných zajímavému tématu s výtečnou hudbou (K.Bedert), proložených akčními střeleckými katy nepovažuji za zbytečných. Vždyť kolik jste v poslední době viděli sci-fi s myšlenkou? PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? Viděli jsme. K.Wimmer vyslyšel uživatele ,,Lima“. BOHUŽEL. Tady nepomůže ani PROZIUM! ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi film připomínal Příběh Služebnice, ale v takovém jakémsi mužském vydání. Svět, ve kterém jsou všichni v šedočerných hadrech bez emocí, inspirujících a rozptylujících rekvizit života připraveni hájit totalitní pakárnu v čele s "šéfem". Rozjezd moc dobrý, ale postupem času došlo na jiný film. To, co zřejmě mělo být vrcholem, naopak původní slibnou myšlenku retardovalo, protože jestli něco nemusim, tak chlápka, který sám kosí armádu. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Strašné hlúpučký a naivný film. Pôsobí dojmom, že ho napísal 17-ročný chalan a režíroval starší brat. Čiže postavy vedú dlhé, pseudofilozofické dialógy o ničom a nakoniec aj tak vybalia karate a začnú sa navzájom mydliť. OK, viem, že to nie je karate a treba povedať, že práve veľmi netradičné bojové umenie je nespochybniteľným plusom snímky. No ale viacej ďalších plusov by sme hľadali dlho. Občas sa vydarila nejaká scéna, atmosféra nie je najhoršia a po audiovizuálnej stránke je to pôsobivé. Takisto ma bavil Bale, ktorého inak pokladám za nesympatického kreténa, ale tu sa dal. Detto Sean Bean, ale to je samozrejmosť. Strašne mi však vadili tony nelogických somarín. Nič nedávalo zmysel, štruktúra univerza sa rozpadávala zaživa. Prečo sa postavy zdravia „dobré ráno“, keď nemajú emócie? Prečo pália obrazy? Aby umelecké diela nevzbudzovali city? Veď berú tablety na ich potlačovanie. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nápad skvělej, zpracování o kousek horší, ale Christina Bale nehoráznej masakrář. jeho komba neměly chybu. Nicméně film neni jenom o tom a i linie příběh neni vůbec k zahození, ale co si budem povídat, ty souboje prostě vládnou, ty dělaj Equilibrium tim filmem kterým je. Sci fi to je fakt výborný, řadí se to hned za matrix, ten byl první a jedinečnej ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Equilibrium je navýsost efektní záležitost a má kromě skvělých výkonů ústřední čtveřice postav (na čele samozřejmě s Balem) i nějaké to poselství. Bohužel kromě bojových scén ať na dálku či na blízko - které jsou, jak píše Hitman, uměleckým dílem - nepřináší vůbec nic nového, scénář je místy dost děravý a ona myšlenka filmu je vyextrahována z podstatně hlubších a významnějších snímků; plus nějaké to obrazové připomenutí Metropolis, které ovšem bylo a je myšlenkově někde úplně jinde a odvolávka na něj slouží jen k dalšímu budování atmosféry odlidštěnosti společnosti, což rozhodně Langovy legendy znalého diváka pobaví. Jenže - forma pohltila obsah a já si tu hodinu a tři čtvrtě opravdu užil. A pak znova, a za nějaký čas znova, a tak vůbec;) Je to zcela jiných 80% než třeba u Irmy Vep, abych nechodil (komentátorsky časově) moc daleko, ale každé z nich je stejnou měrou zasloužené. PS: Až při několikráté repríze jsem si začal pořádně užívat i skvěle se hodící (i když nijak originální) hudbu Klause Badelta. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (45)

  • Název filmu je někdy zkracován na EQ – anglickou zkratku pro „Emoční kvocient“. (Zdroj: ČSFD)
  • Některá z tankových vozidel, která jezdí po ulicích, jsou ve skutečnosti bíle natřené letištní remorkéry, které se používají k tlačení velmi velkých letadel. (veronikajel)
  • Veľká časť natáčania prebiehala v Berlíne, a to najmä z dôvodu miešania fašistických a moderných budov. Podľa šéfa vizuálnych efektov Tima McGoverna bola fašistická architektúra vybraná preto, aby pôsobila na jednotlivca, že je malý, bezvýznamný a zvyšovalo to tak v očiach každého silu vlády. (Greenpeacak)

Související novinky

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (více)

Ultranásilná Milla

Ultranásilná Milla

28.11.2005

Režisér Kurt Wimmer už jednou na plátně ukázal, jak vypadá nelichotivá budoucnost, filmem Equilibrium. Nyní se do budoucnosti opět vydá s filmem Ultraviolett a krom Milli Jovovich s sebou bere také… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno