Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Victor Frankenstein je mladý chalan, ktorý má pomerne netradičný koníček - filmárčinu. Svoj prvý režijný počin premieta jedno dopoludnie rodine a spolužiakom. Hlavnú úlohu vo filme hrá jeho milovaný pes Sparky. Viktor sa stretol s nadšenými reakciami, no krátko na to nečakane prišiel o svoju hviezdu - Sparky chvíľu po projekcii filmu umiera pod kolesami auta a zdá sa, že z Victora vyprchala všetka chuť do života. Ale iba do chvíle, kým im v škole profesor biológie na žabe neukáže, ako možno pomocou elektriny dodať mŕtvemu organizmu život. Victor dostane šialený nápad - oživiť Sparkyho, torý už nejakú tú chvíľu leží na "cintoríne domácich zvieratiek". Teoreticky je to síce možné, ale aké to bude mať následky? (oli.G)

(více)

Recenze (142)

Margerie 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní snímek, který vyloudí úsměv, nechá přeběhnout mrát po zádech i skoro vymáčkne slzičku. Zdá se to téměř nemožné, ale Burton mi opět dokázal, že je mistrem mistrů filmové oblasti. Jsem velice zvědavá, jak dopadne celovečerní snímek Frankenweenie, plánovaný na příští rok. Ale u NĚHO jsem si téměř jistá, že nám bude předložený další lahodný pokrm, který nás zasytí tak, že popcornu v kině nebude zapotřebí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Určitě lze souhlasit s tím, že je to roztomilý kraťas, který je variací na legendu hororového žánru jménem Frankenstein. Zároveň je to film z počátků kariéry známého režiséra a animátora Tima Burtona, který jasně naznačil směřování jeho tvorby, to znamená komediálně laděné fantastické příběhy, kde se může výtvarně vyřádit a kreativně využít své animátorské řemeslo. Když se to ale vezme kolem a kolem, tak oproti jeho zralejším počinům, jako je Ospalá díra, to má ještě své mouchy. Není to zkrátka přes pár šikovných nápadů dost propracované. Navíc pokud srovnám tenhle film s jeho Alenkou v říši divů, které se v každém druhém komentáři předhazuje přílišná vstřícnost k Disney Studiu, tady se projevuje vliv producenta ještě výrazněji a po nějaké temnotě a osudovosti hororové předlohy není ani stopy. Je to zkrátka takový miloučký filmový zákusek pro celou rodinu. Celkový dojem: 65 %. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1milión║ krásne poctivý Burton akého dnes(2013) už len ťažko nájdeme, nuž čo sa stalo z týmto excentrikom, strašne vyprchal(Alica v krajine zázrakov, Temné tiene), v tejto snímke potvrdil svoj niekdajší talent pre ponurú atmosféru, zafixovanú v strašidelno roztomilom príbehu, malá veľká maškrta /100%/ ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jaká náhoda, řeknu si, podívám se na jeden z kraťasů od Burtona, a potom zjistím, že na tento úžasný snímek už natáčí i celovečerní animák. Sice zatím nemůžeme říct, jak tento animovaný Frankenweenie dopadne, ale co se týče toho hraného, tak smekám. Jak vás ve 29 minutách dokáže film udržet napjatou, dojatou, vyděšenou a pobavenou najednou? Dá se to a Victor se Sparkym to dokázali. Typický nečekaný a originální Burton už v jeho začátcích. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Frankenweenie" je kvalitný filmový kúsok, ale nejde mi do hlavy ako sa vtedy ešte neznámemu režisérovi Timovi Burtonovi podarilo presvedčiť producentov z Walt Disney Pictures, aby mu poskytli peniaze na natočenie tohto snímku. V žiadnom prípade to totiž nie je veselý, univerzálny rodinný film ako u nich býva zvykom. Je to do detailu premyslená retro variácia na béčkové horrory z polovice dvadsiateho storočia. Majstovská práca. Hlavnú detskú úlohu výborne stvárnil Barret Oliver, pre ktorého to bolo najúspešnejšie herecké obdobie v jeho živote. Pretože v tom istom roku si zahral aj hlavnú úlohu v úspešnom fantasy "Nekonečný príbeh". **** ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • V listopadu 2007 podepsal Tim Burton smlouvu na natočení celovečerní verze filmu Frankenweenie, uvedené v roce 2011. (ČSFD)
  • Film Tim Burton natočil pre Disneyho detský kanál, avšak zodpovední ho pokladali za príliš temný, pochmúrny a tým pádom nevhodný pre detského diváka. (lilina133)
  • Rozpočet filmu byl 1 milión dolarů. (ČSFD)

Související novinky

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Reklama

Reklama