Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Karlík a továrna na čokoládu

Karlík a továrna na čokoládu (2005)

Můj nejoblíbenější film. Pokaždé, když si tento film pustím, rázem zapomenu na všechny starosti a problémy, a jen si užívám ten překrásný svět fantazie, ve kterém je všechno možné. Tim Burton zde tentokrát výjimečně vynechal jinak jeho typický ponurý svět, a přesto je to dokonalé. Herecké obsazení, efekty, vtipné a zároveň poučné dialogy, rytmické písničky, kostýmy, ... Prostě nemám slov, úžasné dílo ;)

Ukradené Vánoce

Ukradené Vánoce (1993)

Myslím, že písnička This is Halloween vlezla do hlavy každému. Ukradené Vánoce jsou pro mě film, na který se už kolikátý rok dívám vždy 31. října a 24. prosince, a stále mě neomrzel :) Jack Skellington, postavička snažící se o změnu, pro kterou nemá nikdo pochopení a vše dopadne katastofálně...Zbožňuji Burtonovskou pochmurnost, dokonalou hudbu Dannyho Elfmana... dokonalá podívaná ;)

Mrtvá nevěsta Tima Burtona

Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005)

Myslím, že kdykoli uvidím v roli režiséra Tima Burtona, nikdy nebudu zklamaná. Mrtvá nevěsta, romantický příběh o mladém vyjukaném chlapci a nejisté dívce, kteří se na pokyn svých rodičů musejí vzít. Docela jednoduchý příběh, vše je naplánované, tak co by se mohlo stát - opak je ale pravdou.Zásnubami vše jen začíná. Nešikovný Viktor se při přeříkávání svatebního slibu omylem stane manželem mrtvé nevěsty a problém je na světě. Je krásné sledovat, jak se snaží z této zapeklité situace všemožně vycouvat. A nikdy mě nepřestane bavit čekat, jak tento spletitý příběh nakonec dopadne... :) Překrásná pohádka, jednoznačně 5 hvězdiček!

Frankenweenie

Frankenweenie (1984)

Krásný příběh o tom, co pro člověka znamená jeho domácí mazlíček, pro jeho záchranu jsme ochotni udělat cokoli - možné i nemožné. Malý Victor nám zde ukazuje právě ono nemožné ... a je to skvělé! Poutavý příběh, kterému nechybí vtip, napětí a moment překvapení ;)

Vymítač ďábla

Vymítač ďábla (1973)

Horory patří mezi mé nejoblíbenější filmové žánry, viděla jsem jich opravdu hodně, ale jen pár z nich se mi dostalo pod kůži.Tohle je rozhodně jeden z nich! Takhle krásný horor jsem vážně dlouho neviděla. Během filmu jsem měla chvílemi i husí kůži, což se mi stalo vážně poprvé ;) Myslím, že autoři současných hororů se mají pěkně co učit...