Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Victor Frankenstein je mladý chalan, ktorý má pomerne netradičný koníček - filmárčinu. Svoj prvý režijný počin premieta jedno dopoludnie rodine a spolužiakom. Hlavnú úlohu vo filme hrá jeho milovaný pes Sparky. Viktor sa stretol s nadšenými reakciami, no krátko na to nečakane prišiel o svoju hviezdu - Sparky chvíľu po projekcii filmu umiera pod kolesami auta a zdá sa, že z Victora vyprchala všetka chuť do života. Ale iba do chvíle, kým im v škole profesor biológie na žabe neukáže, ako možno pomocou elektriny dodať mŕtvemu organizmu život. Victor dostane šialený nápad - oživiť Sparkyho, torý už nejakú tú chvíľu leží na "cintoríne domácich zvieratiek". Teoreticky je to síce možné, ale aké to bude mať následky? (oli.G)

(více)

Recenze (142)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Temný, dojemný příběh, který vypráví o chlapci jménem Victor, který má jediného přítele - svého psa Sparkyho, kterého nade všechno miluje. Jednoho dne se však stane příšerná nehoda a Sparky umírá pod koly auta. Victor po ztrátě jediného přítele ztrácí chuť k životu. Pár dní na to, Victora napadne šílený nápad, jak svého pejska oživit. To se mu za pomocí elektřiny podaří a Sparky 'ožije'. Když se to dozví sousedé, začínají mít na franken-Sparkyho spadeno, protože ho mají za zrůdu. To je ale přejde ve chvíli, kdy Sparky zachrání malému Victorovi život. Příběh si mě opravdu získal, je to skutečně pěkné, avšak velmi ponuré - na což jsme ale od Burtona naštěstí zvyklí. Film je černobílý, takže i za to dávám filmu velké plus. - "People are weird." ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Sice mi to pořád přijde krapet utahané a že by mě to bůhvíjak nadchlo říct taky nemůžu, ale na rozdíl od verze z roku 2012 to funguje docela dobře, má to rozumnou stopáž a celkem mě to i pobavilo. Sice to má moc jednostranné postavy, ale u rodinného filmu to řešit asi moc nemůžu. Minimálně slabé 4* si to zaslouží určitě. ()

Reklama

Matli 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem viděl novější verzi a pak tuto a udělal jsem dobře. V podstatě je to zkrácená verze, kde je necháno jen to základní (a nejlepší) a ještě je to hraný, takže jsem si v klidu mohl užívat to srovnání s animovanou verzí, což jsem ještě u žádnýho animáku neměl. Tim Burton jak ho neznám a nezklamal :-) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pěkná pocta Frankensteinovi. Pěkný dárek pro Burtonofily. Pěkná filmová jednohubka. Zkrátka "pěkné" snad po všech ohledech. Sice není tak plná atmosféry a neodsýpá tak rychle, jak by při své stopáži mohla, ale koukalo se na to pěkně. Vážně mi ale vrtá hlavou, jak z toho chce Burton udělat celovečerák... ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Rozkošný malý chlapec s mozkem génia, který pro svého psího kámoše udělá cokoliv. Už ve svých začátcích Burton ukázal, že o originální nápady nemá nouzi a smyslem pro vesele hororové chvilky a stylovou vizuálnost přímo srší. Jsem zvědavá na celovečerák, jen doufám, že jím nezačíná něco jako burtonské recyklační období... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • V listopadu 2007 podepsal Tim Burton smlouvu na natočení celovečerní verze filmu Frankenweenie, uvedené v roce 2011. (ČSFD)
  • Po dotočení tohoto filmu byl Tim Burton vyhozen od Disneyho - kvůli tomu, že příliš plýtval penězi. (ČSFD)

Související novinky

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Reklama

Reklama