Reklama

Reklama

Frankenweenie: Domácí mazlíček

  • USA Frankenweenie (více)
Trailer 1

Geniální tvůrce Tim Burton (Alenka v říši divů, Noční můra před Vánocemi) tentokrát představuje film Frankenweenie: Domácí mazlíček, který je dojemnou pohádkou o chlapci a jeho psovi. Poté, co Viktor nečekaně přijde o svého milovaného pejska Sparkyho, snaží se osvojit si vědecké dovednosti, aby svého mazlíčka opět oživil - ovšem s několika malými úpravami. Svoje podomácky sešité stvoření se nejprve snaží skrývat, ale když se Sparky jednou dostane ven, Viktorovi spolužáci, učitelé a celé město zjistí, jak příšerné mohou být následky jeho znovuzrození. (HBO GO)

(více)

Videa (54)

Trailer 1

Recenze (561)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

"Nesuď knihu podle obalu" se zpívá v závěrečné písničce filmu, v němž hloubka postav nesahá za design loutek, co je ztvárňují. Rovněž se mi nezamlouvá trend poslední internetové dekády, kdy popkulturní odkazy začínají trvale nahrazovat originalitu a humor. Burton je každopádně dávno vyhaslý režisér, takže už nic z toho nebolí. 50 %. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,S VIKTOREM NENÍ NIC ŠPATNÉHO. JEN MÁ SVŮJ SVĚT“..... /// Burton chce bejt tak temnej, že už se mu tam nevejde žádná barva. Budiž (i když miluju jeho pastelky!). Opět překračuje hranici mezi životem a smrtí, a já (ač nerad) zjišťuju, že je to vlastně nuda. Pro dospělýho určitě, páč, co z toho ještě neznám? A nejvíc mě sere, že tomu chybí i víc ftipu! Možná morbidněji založený děti (jako to moje) docení tuhle hru na Frankensteina, která začne bejt ,,živější“ až v závěrečný půlhoďce, když na scénu připlachtí, přiskáčou nebo dodupaj mutanti. Ovšem pak to asi zabalej i děcka, čekající legrácku typu Norman a duchové a zůstane jen tvrdý jádro, razící ideu, že i mrtvola může bejt hrdina. Ale Time, to my starší už dávno víme! Dávám 2*, páč ta třetí by byla jen za to ,,výtvarno“ a vod tebe já čekám víc! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Náš kocour (pes) začal srát hovna ve tvaru písmen. 2.) Zjistím, že mrtvej pejsek už není nejlepší dárek pro chlapečka mrtvýho, ale pro chlapečka vědecky založenýho. 3.) Thx za titule ,,reqiuem“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Goodbye Kitty! Burton is back! Zvrhlé, dojemné a upřímné, jako byl kdysi Střihoruký Edward.V komentářích jsem četl, že to lidem přijde bez srdce....nenechte se vysmát.Už dlouho jsem od Burtona neviděl nic srdcovějšího, jeho typický styl na vás dýchá z každého filmového políčka, promakaný scénář plný odkazů, všude na vás číhá Batman, Ospalá Díra, Střihoruký Edward, vše dokresluje typická Elfmanova hudba.Prostě všechno je, tak jak má být a jak to od Burtona jako jeho fanoušek chci cítit.Moc moc příjemné pokoukání a čistá radost.Dokonce jsem si i během filmu zvyknul na černobílou, ale ještě mi asi bude pár projekcí trvat, než se přestanu ptát jestli by tomu neslušela barva s filtrem hřbitovní šedi.95%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tim Burton: návrat ke kořenům. Tim Burton: znovu loutky. Mrtvá nevěsta byla fajn, Ukradené vánoce se staly legendou, ale původní Frankenweenie společně s Vincentem tvoří absolutní dřeň toho, kým Burton-umělec je. A proto je fajn, že sešívaný domácí mazel má příležitost připomenout tohle všechno. Je to hezké, je to milé, sice trochu sterilní a předpokládaně předvídatelné, ale pokud jste si doplnili i něco ze série The World of Stainboy, tak je to naprostý ideál. Pan Fousek vs netopýr vs gigantická želva vs Nové Holandsko & more. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Průměrná záležitost. Děj není moc zajímavý, ani nevím, pro koho by měl být vlastně určený, pro děti asi moc ne. A pro dospělé bych tam uvítal něco navíc. Takhle je to spíš takové zív. Nejvíc originální je v tom s trochou nadsázky to, že s tímhle filmem Tima Burtona nemá nic společného Johnny Depp :) ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Když Viktor provádí pokus na Sparkym a vytahuje ho pomocí řetězů ven z okna, řetězy zajistí páčkou, aby se neuvolnily. Ale poté, co blesky uhodí do Sparkyho, tahá za řetězy, aby ho dostal zpátky domů, aniž by uvolnil páčku, která řetězy jistila. (Reesam)
  • Jedná se o první Burtonův film od snímku Ospalá díra (1999), ve kterém neobsadil ani jednoho z dvojice Johnny Depp a Helena Bonham Carter. (TommyLeeJape)
  • Jedná se o první snímek, natočený za pomocí animační techniky stop motion, který byl uveden v Imax 3D kinech. (kriticom)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama