Reklama

Reklama

Škatuláci

  • USA The Boxtrolls (více)
Trailer 4

VOD (1)

V Sýrečkově není radno vycházet po setmění. Z podzemních doupat vylézají podivní tvorové zvaní Škatuláci, kteří kradou vše, co jim přijde do rukou. Jednou prý dokonce ukradli malého kluka! A právě tenhle ukradený klučina vám v dobrodružném a zábavném vyprávění prozradí, že to všechno jsou jen bohapusté lži a kecy v kleci. Tvůrci filmů Koralína a svět za tajnými dveřmi a Norman a duchové zase jednou popustili uzdu své vizuální fantazii a stvořili svět, do kterého se rád vydá každý. Každý, s výjimkou pana Chňapala. Tenhle nerudný chlap s alergií na sýr má se Škatuláky nevyřízené účty, a proto jim ani na chvíli nedá pokoj. Když je zrovna neloví, tak je aspoň pomlouvá. Tihle krabicoidní tvorové, nosící místo oblečení krabice od všeho možného, jsou ale velice plaší, a kdyby nepotřebovali kovové součástky pro svá udělátka, nikdy by své podzemní království neopouštěli. Lidí se bojí a drží se od nich co nejdál. Jedinou výjimkou je kluk jménem Vejce. Toho však za člověka nepovažují, protože ho jako mimino našli s krabicí naraženou na hrudníku, takže to logicky musel být taky Škatulák. Protože kořeny se zapřít nedají, podniká Vejce víc a víc dobrodružných výprav do světa lidí. Na jedné se seznámí s ďábelským plánem pana Chňapala, kterému představitelé Sýrečkova za pochytání všech Škatuláků přislíbili bílý klobouk jakožto symbol nejvyšší prestiže. Škatuláci potřebují pomoc. A ta přijde ze zcela nečekané strany. Jen aby nebylo pozdě. (CinemArt)

(více)

Videa (26)

Trailer 4

Recenze (161)

Seti 

všechny recenze uživatele

Škatuláci se mi od Laiky zatím líbili asi nejvíc, přestože nepřináší v podstatě nic nového. Po příběhové stránce staví na osvědčených motivech přebraných z mnoha jiných filmových dobrodružství, které v kombinaci s v dnešní době již netradiční stop motion animací a interesantním prostředím fungují výborně a přináší uspokojivý zážitek i odrostlejším divákům. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Větší volovinu jsem už dlouho neviděla, měla jsem pocit, že se dívám na pokračování Mimoňů nebo alespoň na film, kterým se tvůrci Mimoňů nechali inspirovat. Škatuláci jsou jacísi trollové, kteří neumí mluvit a vydávají pazvuky jako Mimoňové, dělají kotrmelce a skopičiny jako Mimoňové a stejně tak na ně neplatí všechny fyzikální zákony (hlavně, aby to bylo směšné pro děti) jako na Mimoně. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dej prechádza radom zvratov, ale dospelý sprievod cieľového diváka bude schopný každý z nich vopred vytušiť, teda nebude nikdy prekvapený. Na druhú stranu, štúdio zostáva verné ďalšej zo svojich tradícií a to uchopeniu pomerne infantilnej látky a jej vylepšenie hlbšími emóciami, náznakmi strachu a smútku, schopnými zaskočiť aj otrlejšieho rodiča. Škatuláci používajú všetky overené postupy, pridávajú niečo svoje a zďaleka sa vyhýbajú gýču. Obsahovo nie sú síce zase až tak odlišní od väčšiny dnešných detských príbehov, avšak ich hlas nemožno v dave prepočuť. Pochválim charizmatického záporáka a temnú atmosféru. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

První minuta animace mě moc nedostala, přece jen, stop motion loutková animace dnes není něco, co by bylo tak časté. O to více jsem za ni rád. A to hlavně v případě, že je to v dobrém příběhu. Tenhle je parádní, nápaditý, soběstačný a smysluplný. Má to emoce, má to skvělé postavy, má to nabitý děj. Byl jsem unešen a film si užíval. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Postavy v tomto filme boli dosť divné (ak nerátam samozrejme trollov). Tie čo schválne vyzerali divne ako napr. teda Archibald Snatcher sa mi páčili ale tie, ktoré mali vyzerať akože normálne boli dosť, no... odpudzujúce. Hlavne to bol chlapec Eggs a dievča Winnie. Navyše bola som dosť prekvapená, že Winnie dabovala Elle, ktorú mám naozaj rada. Ten dabing sa mi vôbec nepáčil. Na to ako detsky Winnie vyzerala mala ho až moc dospelý. Príliš autoritatívny a prísny, a jednoducho sa mi tam vôbec nehodil. Ale na druhej strane musím pochváliť boxtrollov. Ich jazyk mi dosť pripomínal Kreveťákov z District 9 a naozaj sa mi to páčilo. S nimi som bola spokojná, splnili moje očakávania. Samotný film však nie. Ja som sa bohužiaľ väčšinu času nudila. Občas sa vyskytli scény, ktoré ma naozaj pobavili a zlepšovali dojmy z filmu, ale potom prišli zase tie nudné. Tak ako Paranorman aj toto ma tak trochu sklamalo. Zatiaľ Koralína stále u mňa vedie a zrejme to tak aj dlho bude. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Celá scéna byla osvětlována LED diodami, které podle hlavního kameramana dodávají domům i ulici lepší a reálnější světlo. Toto osvětlení je lepší i pro samotné loutky, u kterých nezpůsobuje odlesk a dokáže udržet plet'ové odstíny. (ČSFD)
  • Mezi jistě zajímavé věci patří například i takový svetr hlavního hrdiny, který nebyl upleten z vlny, ale z obyčejných nití, aby vše odpovídalo realitě. Na výrobu vlastního svetru bylo použito více než 110 metrů nití. (ČSFD)
  • Mezi velké výzvy patřila výstavba vlastního městečka Cheesebridge, které svým stylem a pojetím vychází z německé a tradiční anglické architektury. (ČSFD)

Související novinky

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Reklama

Reklama