Reklama

Reklama

VOD (1)

Normanovi je jedenáct let, rád se dívá na horory, a hlavně je obdařen "šestým smyslem" - vidí mrtvé lidi. Může si povídat třeba s dávnou zesnulou babičkou. Jeho zvláštní schopnost ho vyčleňuje ze společnosti, která ho považuje za podivína a dává mu to dost často najevo. To se ale brzy změní. Na jeho městečko zaútočí zlá čarodějnice a sedm oživlých mrtvol, které ji před 200 lety poslaly na oprátku a ona je za to proklela. A právě Norman je tím jediným, kdo tomu může zabránit a vrátit věci do starých kolejí. Jak to ale udělat, když absolutně netuší, o co jde? (TV Nova)

(více)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (292)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Je tu pár zajímavých detailů, kdy se kamera na něco zaměří (rezaté jízdní kolo u plotu atd.). Postavičky duchů taky nebyly k zahození. Norman je vlastně klasická postava. Naprosto obyčejný kluk, který má celkem jedinečnou schopnost a ta ho odlišuje od ostatních. Nápady tenhle hororový příběh má, ale očekávala jsem od něho mnohem větší nářez. Přece jenom jde o originální kousek. Ale nejsem zklamaná. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Je to strašne úchylné, bizarné a absurdné, a vonkoncom to nie je vhodné pre deti minimálne do 10 rokov... Je to zároveň strašidelné (minimálne pre deti), ale aj veľmi vtipné, prevracia to zombie tematiku naruby a dávkuje nám ohromné množstvo popkultúrnych odkazov... Je to skvelé a zábavné, no nie je to moc pre deti a ani dospelým sa to nemusí páčiť, aspoň nie po celý čas. Takúto halloweensku chuťovku však nemáte možnosť vidieť každý deň. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Co se mi líbilo? Trochu ta atmosféra a pak ten vtípek na konci "Myslím, že se ti bude můj přítel líbit..." u toho jsem se zasmál. Zbytek byl rozporuplný, chvíli se to snaží být melancholické, pak to hraje na hororovou strunu a pak je to sladké a patetické až hanba. Mělo to chvíle, které byly fajn, nápady, které stojí za to ocenit jako třeba zjištění, že nejděsivější na světě je "rozlícený dav" a to děvče co zapálilo a házelo růžového plyšáka tomu vévodilo. No a pak to mělo ty momenty přeslazené, které většinu těch pozitivních vln, které jsem cítil posílali do kopru. Stačilo mi třeba když výše zmíněné děvčátko pak dávalo zombíkovi zpět ruku, rázem bylo po oblibě... Jistě je to film i pro děcka a ty by něco silnějšího asi nedaly a tak muselo vše nejspíš skončit tak jak to skončilo, ale mě to prostě nenadchlo a nepotěšilo. Takže je mi líto, ale za ten výrazový kolotoč s pro mě ne příliš povedeným koncem dám jen 6/10. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ani vlastně nevím, co konkrétně se mi na tom líbilo za plný počet. Ale když se nad celým snímkem zamyslím, tak nejsem schopen najít jedinou vadu na režii, zpracování ani scénáři, což je logicky známka absolutního úspěchu. Jak tak koukám na zdejší procenta, tak tohle nadšení se mnou moc lidí nesdílí, ale že by mi to vadilo, se říct nedá. 95% ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Nuž, čo vám poviem, Norman je môj nový hrdina. Osamelé chlapča, ktoré sa vyžíva v béčkových zombie krvákoch a popritom vidí mŕtvych ľudí. Vo filme sa dá nájsť zopár odkazov na nejakú tú hororovú klasiku. Celé je to vtipné, hýri to farbami, mierne to pripomína burtonovské kúsky a nemohol som zbaviť dojmu, že prostredie mi mierne pripomína nemecký expresionizmus. V podstate tam žiadna budova a ani dvere nemali symetrický tvar. Fandovia starých hororv by si mali určite toto pozrieť, ako sa obľúbení duchovia, zombieci a čarodejníci môžu nenásilnou formou pretaviť na PG postavy. P.S.: ak vás zaujal táto rozprávka, mrknete si Planétu 51, ktorá v podobnom duchu rieši americké horory z 50.-tych rokov minulého storočia. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • 7 prokletých zombie nese jména Judge Hopkins, Eben Hardwick, Thaddeus Blackton, Lemuel Spalding, Amelia Wilcot, Goodie Temper a Wile London. (Dr Lizal)
  • Po záverečných titulkoch sa tu nachádza ešte jedna scéna, kde je ukázaná výroba postavy Normana Babcocka (Kodi Smit-McPhee). (JADIM)
  • Tvůrci filmu v čele se scenáristou Chrisem Butlerem vydali podle filmu i stejnojmennou knihu. (Terva)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama