Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaná komedie o nadaném vědci jménem Igor (John Cusack), který je přinucen sloužit jako pomocník doktorovi Glickensteinovi (John Cleese). I přesto, že pouze obstarává všechnu "černou" práci, touží se zařadit mezi uznávané vědce. Zvláště pak vyhrát na každoroční vědecké soutěži Evil Scienci Fair, která přitahuje všechny vědce z okolí. Když Glickenstein zemře dva týdny před začátkem soutěže, neváhá ani chvíli a chopí se příležitosti, aby tak uskutečnil svůj sen. Snaží se vytvořit šerednou kreaturu s ohromnou silou. Místo toho se však ukáže, že to, co vytvořil je ženská bytost s čistým srdcem a on má tak pouhé dva týdny na to, aby z ní udělal krvežíznivou noční můru. (reqiuem)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (111)

Fingon 

všechny recenze uživatele

I když mě zaujala makabrózní atmosféra parodující Frankensteina (každý Zlý vědec má nějaké německé příjmení) a jsem si vědom toho, že každý takový vědec má svého hrbatého Igora (viz. Zeměplocha nebo Mladý Frankenstein a jeho Eye-gore), Igor mě dlouhou dobu ne a ne chytnout... až do okamžiku, kdy začala Eva "zkoušet." Jestli někoho dostala hláška s Braindead, mně zase totálně rozsekala citace Sunset Blvd. - "Mr. DeMille, I'm ready for my close-up." ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že poslední dobou jsou 3D animáky jen samé zklamání. Igor má úžasný počáteční nápad, ale vše ostatní je naprosto odfláknuté. Animace je ubohá, nezáživná. Příběh taky mohl dopadnout mnohem lépe a to i v případě, že se autoři zaměřili primárně na děti. Vše je jak před 20 lety, kdy Disney chrlil jeden stejný animák za druhým. Jediný rozdíl je, že teď jsou 3D a od různých studií. Přesto si začínají být neskutečně podobné a občas by trochu snahy neuškodilo. Jedinou invencí zde je zemička Malárie skrývající šílené zlé vědce a Igory...kéž by aspoň ti vypadali jako Igoři v knížkách od Terryho Pratchetta. Srovnání s filmy od Tima Burtona (CORPSE BRIDE či THE NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS) je úplně zcestné. Ať už ve kvalitě, animaci či zamýšleném publiku. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vcelku prijemnej a docela i originalni animak, ale stejne to neni kdovijaka slava. Hlavni plus je totiz ze to je cely tak prijemne ujety, takze tu jsou paradni kulisy a spousta skvelejch priser. Navic ani pribeh neni z nejhorsich, ale ke konci uz to samozrejme zacne smerovat k predvidatelnymu happy-endu. Ale skoda, ze zustali tvurci na puli cesty, aby se u tohohle bavil dospelej, tak to neni zas tak moc morbidni, ale nebude se bavit asi ani dite, protoze od klasickejch veselejch animaku se to precejen lisi. Taky skoda, ze tu neni vic vtipku, dej sice prijemne odsejpa a obcas padne nejaka vtipna hlaska, ale to je tak vsechno. Nastesti animace nepatri k nejhorsim a dabing se taky poved, obzvlast sebevrazednej nesmrtelnej kralik dabovanej Stevem Buscemim je moc fajn. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Blah! Igor, i když se prvních dvacet minut tváří jako stylově-atmosférický mix Nightmare Before Christmas, Corpse Bride a možná i Dexter's Laboratory, je ve svém výsledku nakonec jen typickou a poměrně nudnou opakovačkou na téma jak chytrý šmudla vyškolil zkažený svět. Takže dvě hvězdy za pár dobrých nápadů a několik vážně skvělých hlášek. I know, right? And she's not even done, yet! ()

Balu... 

všechny recenze uživatele

..Věřím, že nebudu jedinej, komu se při shlédnutí připomněl Burton a jeho Mrtvá nevěsta. Leondis (jeho první film, pokud nebudu počítat spolurežii na druhém dílu videoanimáku Lilo & Stitch) Igorovi propůjčil ale narozdíl víc roztomilosti a naivity; pro kindroše hit a pro ostatní cukání v koutku úst při citu pro detail (pro mě za originalitu a nesmrtelného králíka).. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Scamper měl být představen při pokusu o oběšení, když se Igor vrací na začátku filmu do zámku. (HellFire)
  • Basil Poledouris měl původně složit k filmu hudbu, bohužel ale zemřel a nahradil ho Patrick Doyle. (akisha)

Reklama

Reklama