Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaná komedie o nadaném vědci jménem Igor (John Cusack), který je přinucen sloužit jako pomocník doktorovi Glickensteinovi (John Cleese). I přesto, že pouze obstarává všechnu "černou" práci, touží se zařadit mezi uznávané vědce. Zvláště pak vyhrát na každoroční vědecké soutěži Evil Scienci Fair, která přitahuje všechny vědce z okolí. Když Glickenstein zemře dva týdny před začátkem soutěže, neváhá ani chvíli a chopí se příležitosti, aby tak uskutečnil svůj sen. Snaží se vytvořit šerednou kreaturu s ohromnou silou. Místo toho se však ukáže, že to, co vytvořil je ženská bytost s čistým srdcem a on má tak pouhé dva týdny na to, aby z ní udělal krvežíznivou noční můru. (reqiuem)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (111)

sona123 

všechny recenze uživatele

Místy geniální slovní hříčky a jemné vtípky, místy brutální hlášky, ale celkově docela příšerné "žvásty." Moc jsem nepochopila, proč se v kresleném filmu pro děti neustále mluví a to ještě tak, že tomu děti nemohou v žádném případě rozumět. Animace nebyla zlá, ale ani ničím nová a zajímavá. Téma bylo okoukané a omšelé a konec trapný, ale nad tím u animáků tradičně mhouřím oko. Možná ty songy to trochu zvedaly do snesitelných poloh, bohužel však byl pro mne Igor zklamáním. ()

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Nezvyklá animace v sobě skrývá pořádnou dávku černého humoru, která tenhle animák řadí někam mezi ty, které bych dětem nejspíš nepouštěla. Každý jiný se ovšem ve správné náladě musí opravdu bavit nesmrtelným králíkem se sebevraždenými sklony a skupince slepých sirotků zpívajících o tom, co vidí. Na kvalitě přidávají i různé narážky na jiné horory. Škoda jen, že si film svůj sympatický cynismus neudrží po celou dobu a dokonce i nad městem, kde jsou všichni zlí opět vysvitne slunce. ()

Reklama

Lulu13 

všechny recenze uživatele

Je zjavné, že režisér bral inšpiráciu odkiaľ len mohol. Príbeh Frankensteina, Burtonovský štýl animácie, z ktorého je Igor samozrejme len slabý odvar, no stále dosť dobrý. Dej nenudí, na čom majú hlavnú zásluhu dobre vymyslené postavy, no nepostráda ani vtipné momenty. Mínusom je jeho predvídateľnosť, ktorá sa pri animákoch však dá tolerovať. Rozhodne sa nejedná o žiadne majstrovské dielo a chápem, že v dnešnej dobe bezchybných 3D animácii neosloví každého, mne ale tieto animáky z temnejšej dielne proste sedia. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Sympatický animák, kterého zachraňuje výborný humor (který už v druhé polovině je spíš na infantilní úrovni, ale co už) a Burtonovský look, ale "hrbáč" se z průměrnosti vyškrábat nedokáže. Buscemiho Scamper je výbornej, snad jedna z nejvtipnějších a nejoriginálnějších postav za poslední roky v animácích! ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Slabší rozjazd, zato lepší finish. Témou sice neohúri, ale kvalitu tento komedionálny animák má, príbeh pekne graduje a nechýbajú komické scény ("múdry" mozog). Mierne nesympatické postavičky a tradičné čiernohumorné klišé nahradzajú pekne vyprofilované charaktery a samozrejme ich komedionálnosť. Hodnotenie: 70% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Basil Poledouris měl původně složit k filmu hudbu, bohužel ale zemřel a nahradil ho Patrick Doyle. (akisha)
  • Scamper měl být představen při pokusu o oběšení, když se Igor vrací na začátku filmu do zámku. (HellFire)

Reklama

Reklama