Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaná komedie o nadaném vědci jménem Igor (John Cusack), který je přinucen sloužit jako pomocník doktorovi Glickensteinovi (John Cleese). I přesto, že pouze obstarává všechnu "černou" práci, touží se zařadit mezi uznávané vědce. Zvláště pak vyhrát na každoroční vědecké soutěži Evil Scienci Fair, která přitahuje všechny vědce z okolí. Když Glickenstein zemře dva týdny před začátkem soutěže, neváhá ani chvíli a chopí se příležitosti, aby tak uskutečnil svůj sen. Snaží se vytvořit šerednou kreaturu s ohromnou silou. Místo toho se však ukáže, že to, co vytvořil je ženská bytost s čistým srdcem a on má tak pouhé dva týdny na to, aby z ní udělal krvežíznivou noční můru. (reqiuem)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (111)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Chris McKenna .. Igor brněnský jakožto Igor pražský konečně mají svůj důstojný filmový pomník :-)) ___ Koukatelný počáteční nápad, plný promyšlených narážek a zvláštních postav, funguje hlavně díky pitoresknímu světu lehce vykrádajícího imaginární svět krále morbidní animace. Tuto partii však postupně ubíjí klesající síla zábavnosti a rozuzlení podle tolikrát prosluněné šablonky. 50%. ()

smolicek04 

všechny recenze uživatele

Igor, ked som začul natov tohto filmu musel som si ho zohnať. na moje očakavanie je to celkom mili filmík no niečo mu chýba. Asi troch aviac emocií lebo to čo som videl balancuje na priepasti. No Igor ma aj svoje dobré stránky a jedna je dobry koniec ako u každých animákoch no u tohto som to vobec neočakaval, milo ma prekvapilo ako dokáže aj ničoho spraviť for ako jerho priateľoch. Celkove hodnotenie sa opiera o celkovy dojem a záver. ()

Reklama

CrazyLom 

všechny recenze uživatele

Film disponuje výborným začátek, který ale klesá a klesá, až ve finále klesne snad úplně nejníž. Ohromná škoda, že tvůrci nevymysleli lepší příběh - při troše štěstí nějaký, který by divák nedokázal přečíst po úvodní scéně s Evou. Veselý a šťastný konec mě naprosto znechutil a zkazil dojem, takže druhá hvězdička je za nesmrtelného králíka. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Igor doplácí hned na několik klasických scénáristických klišé, kvůli nimž se ze zajímavě temně rozjetého animáku bohužel nakonec stane tuctová podívaná určená především dětem (ačkoliv to tak ze začátku vůbec nevypadá). Lehounce nad průměr ho tahají postavy, jako senzační nemrtvý králík toužící po smrti, dále scénáristické narážky na různé horory (Frankenstein je jasný snad každému, ale padnou tu i pojmy jako Braindead a dojde i na Jekylla a Hydea, akorát že v ženském provedení Jaclyn a Heidi), dobře vybraní dabéři (šišlající Cusack, Buscemiho králík nebo pološílený Cleesův doktor Glickenstein), slušná i když nijak oslňující animace a výborná hudba Patricka Doylea (i on si tu trochu utahuje ze svého vlastního Frankensteina). Takže dávám tři. ()

MadChick 

všechny recenze uživatele

Ve skrze ohranný a tisíckrát viděný motiv je zabalen do zajímavého prostředí a animace, která je ovšem výrazně podobná Burtonovskému pojetí, což je na jednu stranu dobře (protože tento styl je velice zajímavý), na druhou stranu je to škoda, že se nepřišlo s něčím originálním a musí se používat styl někoho jiného. Základní příběh je opravdu velice prosťoučký a ač se mi film zdál svou mluvou a některými scénami spíše pro dospělého diváka, tak příběhem může potěšit opravdu jen dítě. Začátek filmu se vcelku svižně a zajímavě rozjíždí, střední pasáž je vysloveně vyvatovaná, aby se vůbec něco dělo a konec není o moc lepší, zde se sice něco děje, ale je to až žalostně předvídatelné. Když to shrnu na jeden řádek: naprosto průměrný animák se zajímavým vhledem, toť vše 55% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Scamper měl být představen při pokusu o oběšení, když se Igor vrací na začátku filmu do zámku. (HellFire)
  • Basil Poledouris měl původně složit k filmu hudbu, bohužel ale zemřel a nahradil ho Patrick Doyle. (akisha)

Reklama

Reklama