Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaná komedie o nadaném vědci jménem Igor (John Cusack), který je přinucen sloužit jako pomocník doktorovi Glickensteinovi (John Cleese). I přesto, že pouze obstarává všechnu "černou" práci, touží se zařadit mezi uznávané vědce. Zvláště pak vyhrát na každoroční vědecké soutěži Evil Scienci Fair, která přitahuje všechny vědce z okolí. Když Glickenstein zemře dva týdny před začátkem soutěže, neváhá ani chvíli a chopí se příležitosti, aby tak uskutečnil svůj sen. Snaží se vytvořit šerednou kreaturu s ohromnou silou. Místo toho se však ukáže, že to, co vytvořil je ženská bytost s čistým srdcem a on má tak pouhé dva týdny na to, aby z ní udělal krvežíznivou noční můru. (reqiuem)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (111)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Igor je nekreativně vytvořené cosi, co se tváří jako perfektní animák-alespoň se o to snaží...Jenže hlavní a vůbec veškeré postavy kromě Igora jsou děsně škaredé,vyzáblé,příšerně oháklé apod...Není to pastva pro oko a dokonce to nemá ani nějákou zajímavou myšlenku,které by se divák mohl chytit a podle ní pochopit příběh.Tato děsná snaha pobavit je příšerně očivdná a nevzhledná.2/5ti za snahu... ()

martalini 

všechny recenze uživatele

Zezačátku velice příjemný překvapení, dobrá animace, příběh zasazenej do bezvadnýho světa (i když ano, občas vykrádačky), dobrá myšlenka, celkově vtipný, skvělý postavy (všichni víme o koho jde především, Scamper je prostě nejkrutější) a super namluvený a místy vážně výborný momenty, krásný hříčky a geniální narážky...ale postupem času to upadá, ztrácí dech a zabředá do vod průměrnosti...je to škoda, mohlo to bejt vážně bezva ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Igor jako Frankensteinův sluha by byla vděčná hlavní postava animovaného filmu. Jenže scenáristovi to nestačilo, tak si vymyslel spoustu zlých vědců (ale na Frankensteina zřejmě neměl práva) a něco, co by se s přimhouřenýma očima dalo nazvat příběhem. Jistě, něco mohl zkazit český dabing, ale obávám se, že tento film neměl šanci už na monitoru autorova počítače. Přestože jde o film americký, závěrečné titulky jsou plné francouzských a vietnamských jmen. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

U nás nepříliš známý animák. A navzdory zdejším hodnocení je dobrý! Sice jednoduchý, graficky méně náročný, ale hýří lehko stravitelným vtipem, sarkasmem a ironií. Plus téměř půltucet hlasů věhlasných osobností (Cusack, Buscemi, Cleese, Leno,...). Bohužel není výrazný, ale je svým ošklivým Igorovským způsobem roztomilý. Přinejmenším neurazí a svou necelou hodinou a půl nikoho nemá šanci unudit. Navíc Igorovi pomocníci, nesmrtelný nihilitický králík Scamper a "geniální" mozkorobot Brain, jsou prostě úžasní. Pokud máte chuť na nenáročný, avšak zábavný animovaný příběh o klasickém dobru a zlu, nenechte se přemlouvat. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Animace fajně temná, myšlenka ďábelských vynálezců celkem pěkná, nabízející spoustu možností seberealizace. Kámen úrazu je ale v tom, že Igor není moc vtipný. U moderních animáků už jsem si tak nějak zvyknul na to, že většina hlášek a komických kousků leží na vedlejších postavách a ze Scampera a Briana opravdu občas něco vypadne, ale není toho tolik, aby to aspoň z části vyvážilo k uzoufání nudnou hlavní linku s Igorem a jeho výtvorem. // 45% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Scamper měl být představen při pokusu o oběšení, když se Igor vrací na začátku filmu do zámku. (HellFire)
  • Basil Poledouris měl původně složit k filmu hudbu, bohužel ale zemřel a nahradil ho Patrick Doyle. (akisha)

Reklama

Reklama