Reklama

Reklama

Ukradené Vánoce

  • Česko Ukradené Vánoce Tima Burtona (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jack Skellington je oblíbený vládce městečka Halloween, který dohlíží na tvoření všech morbidních potěšení, hrůz a překvapení. Jack je svou každoroční neměnnou rutinou absolutně znuděný. Jednoho dne se ocitne v sousedním Vánočním městě a za zvuků vánoční hudby prozkoumává zdejší tradice a obyvatele. Rozhodne se, že unese Santu Clause a uspořádá si Vánoce podle vlastních představ. Na pomoc si pozve své přátele ze záhrobí a vyrobí nádherné dárečky pro všechny hodné děti. Naloží je na sáně tažené kostrami sobů a vyráží nadělovat vánoční pohodu. Co na to budou říkat děti, až jim dárky budou předávat duchové a vlkodlaci? (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (795)

nunka 

všechny recenze uživatele

Ponuré halloweenové mestečko s temnými postavičkami je aj po rokoch príjemnou zábavou. Ako to už v produkcii Tima Burtona býva, konvencie a normalita idú tak trochu bokom. Tento animovaný filmík má určite svojský nápad, ktorý baví od začiatku do konca, muzikálne vystúpenia sú svieže a dodávajú celému feelingu určitú vážnosť a dôstojnosť. Mohlo sa trochu popracovať na tom, aby hlavné postavičky boli viac výraznejšie, inak úplná spokojnosť. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

To, co fungovalo u Mrtvé nevěsty, zde bylo spíše prvoplánové, nezábavné a nijaké. Originální zápletka to jistě byla, ale byl to právě fikční svět Henry Selicka a Tima Burtona, který mi přišel nejvíce ledabylý a nedomyšlený. Ještě ke všemu celý děj zdržovaly nezáživné písničky, které mě ani v tom nejmenším nedokázaly oslovit. Nakonec jsem si to užil aspoň díky tomu prapůvodnímu nápadu a pěkně stylizované animaci. Chyběl tomu propracovaný svět, který mi naopak nabídly Příšerky s.ro., a lepší tah na branku, který mě strhl až v mladší verzi Mrtvé nevěsty. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Na poprvé mírné zklamání. Občas až zbytečně morbidní, a prapodivně groteskní, a přitom nikterak strhující, prostě JEN zajímavá. Vyzdvihnout musím ovšem animaci, která na některých místech budila dojem živého člověka navléknutého v pytli. Písničky byly takové normální. Podtrženo sečteno - Mrtvá nevěsta se mi líbila mnohem víc. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nečekal, že to někdy řeknu, ale bylo to na mě moc rychlé! Hudba byla skvělá, nicméně bych ve vlastním zájmu ušetření času uvítal, kdyby se některé chytlavé melodie párkrát zopakovaly (po několikanásobném poslechu soundtracku musím potvrdit, že je úžasný). Teď mi nezbyde nic jiného, než se na snímek podívat ještě jednou, jelikož jsem toho příliš nepochytil. Příběh na muzikál ujde, kalkul citelný a vizuální stránka překrásná, i když je to tedy od pana Burtona v podstatě stále totéž, jen tentokrát vyvedené do extrému. Film patří do kategorie, v nichž uznávám jejich "objektivní" kvality, ale prošly okolo mě a nenechaly žádnou stopu a po onom opakovém sledování to trvá, jen tu hudební stránku miluji stále víc a víc... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

nemá to nic moc animace, i když teda nevim jaký nejlepší animace v tý době byly, ale tyhle starý animace, který vypadaj strašidelně se do filmu skvěle hoděj a myslim si že kdyby to mělo nějaký super digitální efekty tak by to nebylo ono. Co se týče děje tak je to originální a zábavný, ale občas to má hluchý místa, ale to zase vynahradí skvělá hudba a dokonalý texty k písním, který jsou fakt skvěle zazpívaný. A taky si myslim že tvůrci udělali hodně dobře, že to nijak moc neprodlužovali a nechali tomu něco málo přes hodinu, což bylo tak akorát. Jako filmu bych tomu dal 4*, ale když se k tomu přidá ta skvělá hudba tak vznikne muzikál, který si zaslouží 5* ()

Galerie (91)

Zajímavosti (26)

  • Loutky měly pět prstů (namísto obvyklých čtyř) a pečlivě se synchronizovalo otevírání úst s hlasem. (Trainspotter)
  • Oproti klasické loutkové animaci, čítající 14 políček kinofilmu za sekundu, je zde použito 24 políček, které jsou typické pro hraný film. (Trainspotter)
  • Na filmu pracovalo okolo sta lidí, na devatenácti podiích a s 277 loutkami. (Trainspotter)

Související novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (více)

Reklama

Reklama