Reklama

Reklama

Málokdo o Draculovi ví, že není jen princem temnoty, ale také vlastníkem stylového Hotelu Transylvánie - luxusního pětihvězdičkového resortu, kde se mohou všechna monstra světa (tedy Frankenstein, Mumie, vlkodlaci, Zombie, neviditelný muž a spoustu dalších) dostat daleko od všech a být jen sami sebou v bezpečném prostředí bez lidí. Ale pro Drákulu existuje ještě daleko důležitější důvod, proč držet obyčejné smrtelníky dál od Hotelu Transylvánie: aby ochránil Mavis, svojí milovanou náctiletou dceru. Jako většina teenagerů i Mavis chce opustit hnízdo a prozkoumávat velký svět za hranicemi hotelu. Jenže to je myšlenka, která Draculu skutečně děsí! A navíc se blíží termín, kdy se budou ve velkém stylu slavit narozeniny jeho milované Mavis a v hotelu se nečekaně objeví člověk… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (764)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čistě průměrný film. Tvůrci zřejmě zamýšleli kanonádu vtipů, jenže zdaleka ne všechny pokusy o humor jim vyšly, navíc se nevyhnuli asi největšímu nešvaru současné (především americké) komediální tvorby - bolestivě krkolomnému kombinování humoru s moralizujícím poselstvím. Ano, ano, tu a tam jsem se vážně zasmál, ale často to zkrátka bylo takové, hm, bezkrevné.___P.S. Vlk(odlak) Wayne se v českém dabingu jmenuje Helmut a má německý přízvuk. Tuší někdo proč? ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Třeskutě vtipná pohádka o mírumilovných krvesajích, kde je (nejen) moralizování vzhůru nohama, tempo vyprávění uhání doslova střelhbitě a hlavně - každých pár vteřin přijde fajn vtip a každých pár minut hláška či grimasa, která mě spolehlivě posílá do kolen. Přestože nedokážu vysvětlit, jak to téhle tvůrčí sestavě vyšlo, nebudu zakrývat, že ještě pěkných pár hodin po závěrečných titulcích jsem měl na tváři široký úsměv. I třeba díky Mavis, do které jsem se stihl zamilovat už během úvodní pětiminutovky. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek častému frflaniu tento animák nezatracujem. V prvom rade si treba uvedomiť, že ide o rozprávku pre deti. A pravdou je, že sa tu vyskytuje celá paleta uletených situácií, bláznivých stvorení, milučkých netopierov a samozrejme je tu aj slušná grafika, čo má potenciál deti aspoň ako-tak zabaviť. Ja som spokojný, ani baby sa nesťažovali, naopak, tešia sa na dvojku. 70/100 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Sandlerovská grupa se tentokráte sešla za mikrofony a špatný dojem rozhodně nezanechala. Příjemně dospělejší animák, který má na svědomí Tartakovsky, který by mohl zabrouzdat do celovečerních filmů klidně častěji. Zajímavě vystavěný svět, ve kterém se monstra straní lidí a chtějí mít od nich klid. Vtipnějších nápadů se sešlo povícero a celé si to pro sebe samozřejmě uzurpuje Sandler v hlavní roli. Vlastně je to taková hloupoučká animovaná sandlerovka. 65% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Deti si možno zamilujú príšery, na ktorých sa dospelí trasú už sto rokov... ale hovorím, že možno, lebo tak ukecanú rozprávku som už dlho nevidel. Prehliadka rôznych príšer sa vyčerpá po pár minútach, základná myšlienka filmu je svižne odprezentovaná hneď na úvod, ale potom prídu nudné pasáže v duchu, čím rýchlejší obrázky, čím rýchlejšie švenky kamery, tým nudnejší dej. Strednú časť je dobré prespať, o niečo lepšie vyznieva záver, ale celkový dojem sa vytráca ako hmla nad hotelom Transylvánia... ()

Galerie (68)

Zajímavosti (23)

  • Severoamerické tržby byly 148,3 milionu amerických dolarů, celosvětové 358,4 mil. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 85 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Johnny Depp bude neviditelný

Johnny Depp bude neviditelný

11.02.2016

Universal to s filmovým vesmírem s klasickými monstry myslí vážně. Mumii už se upsal Tom Cruise, do Frankensteinovy nevěsty je lákána Angelina Jolie a Aaron Guzikowski (Zmizení) píše nového Vlkodlaka… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama