Reklama

Reklama

Málokdo o Draculovi ví, že není jen princem temnoty, ale také vlastníkem stylového Hotelu Transylvánie - luxusního pětihvězdičkového resortu, kde se mohou všechna monstra světa (tedy Frankenstein, Mumie, vlkodlaci, Zombie, neviditelný muž a spoustu dalších) dostat daleko od všech a být jen sami sebou v bezpečném prostředí bez lidí. Ale pro Drákulu existuje ještě daleko důležitější důvod, proč držet obyčejné smrtelníky dál od Hotelu Transylvánie: aby ochránil Mavis, svojí milovanou náctiletou dceru. Jako většina teenagerů i Mavis chce opustit hnízdo a prozkoumávat velký svět za hranicemi hotelu. Jenže to je myšlenka, která Draculu skutečně děsí! A navíc se blíží termín, kdy se budou ve velkém stylu slavit narozeniny jeho milované Mavis a v hotelu se nečekaně objeví člověk… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (764)

juta 

všechny recenze uživatele

Zklamání... Bál jsem se to pustit, protože jsem nikdy neměl v lásce protáhlé postavičky s protáhlým obličejem. Nějak bych to zkousnul, ale ten příběh tomu zarazil další hřebíček do rakve. Byl docela o ničem a místo toho, abych se bavil, tak jsem se většinu času dost nudil a hrozně mě štvaly "moderní písničky", které jsou podle mě dost neposlouchatelné. Strašidel tu bylo také přehnaně hodně a to nikdy nedopadne dobře, navíc když se moc nepovedou... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Příšerky s.r.o. pobočka Universal. Sice jsem měl pocit, že tu každá postava, včetně filmu samotného, trpí hyperaktivitou nebo jinou formou ADHD, ale těch 90 minut se to dalo vydržet v pohodě. Zejména díky neuvěřitelně husté kadenci vtípků, hlášek, narážek a jiného humoru, kterým je film narvaný až po střechu. Hlavním tahounem je ustaraný Dracula, kterému jako otec otci prostě nemohu nedržet palce, a Mavis, kterou si nelze neoblíbit a nedržet jí palce. Což v tomto případě, ač je to zvláštní, není protimluv ani střet zájmů. Pro fanouška, který má nakoukáno, je tu bonus. Může navíc lovit, která všechna monstra a z jakých klasických horrorů se tu mihnou. Což je další rovina zábavy, kterážto v součtu dělá z Hotelu Translvania nadprůměrně kratochvilný animák, který sice nepřináší nic nového, ale ani na okamžik nenudí. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Fíha, po náloži "veledůležitých" oscarových dramat je vskutku velmi příjemné pustit si veselej nenáročnej animák s příšerkama. Palec nahoru a vůbec se za to nestydím. Během prvních deseti minut jsem naštěstí byl schopný odehnat pocit "fuj, to vypadá hnusně" (v konkurenci dnešních animovaných filmů Hotel Transylvania bohužel nehraje první estetickou ligu) a přeladit se do ryze odpočinkového módu. Prostě fajnová, svěží oddechovka. Kostra příběhu neriginální, ale kvůli nějakým scenáristickým novotám na animáky nekoukám. Hlavně že je prča a netrvá to tři hodiny... ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Objektivně na tři hvězdičky, ale jelikož mám od malička nesmírnou slabost pro strašidla, upíry, vlkodlaka ve vážné či humorné formě, zvedám se zavřenýma očima hodnocení směrem nahoru. Když jsem u "V hlavě" naříkal na přílišnou vážnost, u Hotelu Transylvania bych naopak vytknul přílišnou ztřeštěnost. Ale co čekat od Sandlera a Jamese, že jo? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $148,313,048Tržby Celosvetovo $353,943,630Tržby za predaj Blu-ray v USA $29,650,550 //počet predaných kusov 1,102,894Tržby za predaj DVD v USA $53,468,561 //počet predaných kusov 3,182,148║ Rok 2012 je akosi precpaní tématicky s horrorovou témou(+Frankenweenie) ale nevadí, po otrasnom ParaNorman, prišlo s týmto filmom milé prekvapenie, absolútna jazda na hrade Transylvánia nemala konca kraja, dokonca aj pubertálne keci, frky, hip-hop či iné hudobné vychytávky tu mali svoje miesto a neotravovali. Animačne pútavé, monštrá zábavné, ponúknutý koncept využitý. /videl v kine 3D verziu: 100%/ ()

Galerie (68)

Zajímavosti (23)

  • Premiéra filmu byla naplánována na 28. září, což je celosvětový den boje proti vzteklině. (Dr Lizal)
  • Film vydělal za první víkend 43 milionů amerických dolarů, což z něj činilo do té doby nejúspěšnější start filmu z produkční dílny Sony Animation. (PSJR)

Související novinky

Johnny Depp bude neviditelný

Johnny Depp bude neviditelný

11.02.2016

Universal to s filmovým vesmírem s klasickými monstry myslí vážně. Mumii už se upsal Tom Cruise, do Frankensteinovy nevěsty je lákána Angelina Jolie a Aaron Guzikowski (Zmizení) píše nového Vlkodlaka… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama