Reklama

Reklama

Obchod pro sebevrahy

  • Francie Le Magasin des suicides (více)
Trailer 2

Představte si město, kde se žije tak smutně, že lidé ztratili veškerou chuť k životu. Představte si město, kde prosperuje jediný obchod - ten, který prodává jedy, provazy a další sebevražedné pomůcky. Majiteli tohoto obchodu se právě narodilo dítě, které je ztělesněním životního optimismu. Rozklad rodinné živnosti pomalu začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (80)

sheldonka. 

všechny recenze uživatele

Jsem tak trochu zklamaná. I když ani nevím proč, nečekala jsem od toho bůhvíco, ale přesto .. Písničky byly zbytečně dlouhé a na mě jich tam bylo docela hodně, ale to je asi tím, že muzikály zrovna dvakrát nevyhledávám. Jinak myšlenka je moc dobrá a zpracování taktéž, ale to bohužel nestačí. V hlavě mi ale utkvěla jedna věta pronesená v písničce, kterou asi jen tak nezapomenu : "Život je jako plátek sra*ky natřený máslem z obou stran!" ()

mike007 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si přál bejt doktorem Smrt - zbavovat na smrt nemocných lidí jejich utrpení, nebo si otevřít nějaký malý šopík s potřebami pro sebevrahy. Prodávat oprátky - pro majetné ty konopné, pro chudé ty levnější umělohmotné - moc neekologické. Upínací nebo zavěsný s možností přibalit i židli. Pak jedy v elegantních lahvičkách, rezavé žiletky, jedovaté žáby či pavouky, plyn, granuly anebo revolver s jedním nábojem. Nebylo by to zajímavé podnikání? No dobře, tak ne. Ale tak alespoň se podívejte na tento moc pěkný animovaný muzikál :-) ()

Reklama

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Nemám rada francúzštinu a nemám rada ani muzikály. Napriek tomu ma tento film naozaj lákal a možno nebol práve najdokonalejší a pesničky ma moc nebavili ale Alan bol proste tá najúžasnejšia postava. Ten svoj optimizmus prenášal aj na mňa a to ako sa usmieval bolo veľmi zlaté. Pochmúrna animácia sa mne osobne veľmi páčila a bol to naozaj zaujímavý nápad spraviť niečo iné. Ja osobne chválim. Dávam také slabšie 4*. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

u tohoto filmu znám i knižní předlohu, tak můžu srovnávat. Výtvarná stránka je zajímavá a netradiční a zpestřují ji animace působící prostorovým dojmem. Ale k čemu by to bylo bez dobrého příběhu, že? Knížka se mi docela líbila pro svůj černý humor a sarkasmus a bohužel se do filmu dokázala přenést jen základní kostra a moc jsem se u něj nebavil. Nejen že se postavy chovali nevěrohodně k předloženému způsobu života, ale navíc to shodili předěláním na muzikál, a to já nemusím. Filmu musím ukázat "palec dolů" a víc než hvězdičku nakonec nedám. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Vpravdě groteskní. Morbidita spojená s muzikálovou nabubřelostí a velice solidní výtvarnou stránku. Bohužel film "á la thése", který chtě nechtě musí vyústit v předvídatelný závěr. Ale zábavné je to dosti a jako jeden ze zástupců současné "tradiční" animace film obstojí spolehlivě. Jen možná místy až příliš tlačí na pilu... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle světového bestselleru "Potřeby pro sebevrahy" Jeana Teulého. (Mamba)

Reklama

Reklama