Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Victor Frankenstein je mladý chalan, ktorý má pomerne netradičný koníček - filmárčinu. Svoj prvý režijný počin premieta jedno dopoludnie rodine a spolužiakom. Hlavnú úlohu vo filme hrá jeho milovaný pes Sparky. Viktor sa stretol s nadšenými reakciami, no krátko na to nečakane prišiel o svoju hviezdu - Sparky chvíľu po projekcii filmu umiera pod kolesami auta a zdá sa, že z Victora vyprchala všetka chuť do života. Ale iba do chvíle, kým im v škole profesor biológie na žabe neukáže, ako možno pomocou elektriny dodať mŕtvemu organizmu život. Victor dostane šialený nápad - oživiť Sparkyho, torý už nejakú tú chvíľu leží na "cintoríne domácich zvieratiek". Teoreticky je to síce možné, ale aké to bude mať následky? (oli.G)

(více)

Recenze (142)

togaf 

všechny recenze uživatele

Sparky je miláček do každé rodiny - ošklivý, děsivý, mrtvý. Černobílé zpracování navozuje tu správnou burtnovsky strašidelnou atmosféru a hudba to celé jen doplňuje. Výborní byli především herci ve vedlejších rolích - všichni ti sousedi a sousedky a Victorova mamča byla taky super. On ani jeho otec nebyl špatný a sám Victor měl své kouzlo. Ehm...Takže vlastně všichni herci byli skvělý. ()

Dienzenhofer 

všechny recenze uživatele

Film který definoval Tima Burtona- Hororový sci-fi doják. Mimochodem Shelley Duvall je příšerná herečka. Taky je zajímavý že se tu mihlo hodně zajímavých jmen: Daniel Stern, Sofia Coppola nebo již zmiňovaná Shelley Duvall a v režii samozřejmě Tim Burton, většina z nich nebyla vůbec známa, až na Shelley Duvall a hodně z nich to někam dotáhlo. ()

Reklama

Matli 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem viděl novější verzi a pak tuto a udělal jsem dobře. V podstatě je to zkrácená verze, kde je necháno jen to základní (a nejlepší) a ještě je to hraný, takže jsem si v klidu mohl užívat to srovnání s animovanou verzí, což jsem ještě u žádnýho animáku neměl. Tim Burton jak ho neznám a nezklamal :-) ()

Anticque 

všechny recenze uživatele

Excelentně natočený černobílý film na motivy Frankensteina, akorát v roli psa je typickým Burtonovým krátkým filmem. Je to jeho jeden z prvních filmů, ale už tento film předurčil, jak bude vypadat pozdější Střihoruký Edward. Dokonalý příběh kamarádství malého kluka a psa, který zemře, ale to už jistě víte jak to dopadne... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Těžko si při sledování Frankenweenie odmyslet, jak moc Tima miluju a jak moc žeru určitou typickou náladu, kterou dokáže prodchnout jakoukoli blbinu... Z určitého pohledu se jedná o 29 minut trvající disneyovský blábol se sentimentálním koncem, ale z mého pohledu se jedná o burtonovinu čisté duše a jasné stopy – práce s atmosférou prozradí mistra na sto honů. Vizuální citování Frankensteina citlivě transponované do infantilních not si též můžeme přičíst k velkým dovednostem mága Tima... Celek mě neuvěřitelně baví citem pro jemný humor, morbiditu, nadsázku... a vůbec, proč to rozebírat, když to Tim točí přesně pro mě. Pět hvězdiček na hrobeček. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • V listopadu 2007 podepsal Tim Burton smlouvu na natočení celovečerní verze filmu Frankenweenie, uvedené v roce 2011. (ČSFD)
  • Frankenweenie byl po deseti letech své existence (roku 1994) uveden na DVD a později i na Blu-Ray. (ČSFD)
  • Film Tim Burton natočil pre Disneyho detský kanál, avšak zodpovední ho pokladali za príliš temný, pochmúrny a tým pádom nevhodný pre detského diváka. (lilina133)

Související novinky

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Reklama

Reklama