Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bolek a Lolek se jednoho dne vypraví na Divoký západ, aby zažili pořádné dobrodružství a poznali ty nejlepší pistolníky. A jak se zdá, dostanou se přímo do centra dění, když jejich vlak přepadne obávaný bandita Jimmy Pif-Paf. Zloduchovi se podaří během chvilky svázat ochranku poštovního vagonu, uloupit pěkně kulatou sumu a zmizet v prérii. Avšak Bolek s Lolkem se rychle vzpamatují z nepříjemného překvapení, osvobodí svázané muže a spolu s nimi se pak vydávají po stopě nebezpečného bandity. Toho naštěstí zajme šerif z nedalekého městečka, ale zločinci se podaří uniknout z vězení, vyloupit místní banku a prchnout do Skalistých hor. Bolek s Lolkem ho pronásledují až sem, avšak záhy zjistí, že nejsou sami. Jimmovi přijíždí na pomoc i vyhlášený pistolník Johnny... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Flego 

všechny recenze uživatele

V roku 1963 ich vymyslel Wladyslaw Nehrebecki. Lolek a Bolek boli premietaní vo všetkých štátoch sveta ( od USA po Austráliu ) a zožali fantastickú popularitu. Okrem množstva krátkych rozprávok, boli natočené celovečerné filmy ( ako prvý bol Veľké putovanie Bolka a Lolka - 1977 ), druhý a tretí bol spracovaný z krátkometrážnych rozprávok, no azda najznámejší je Bolek a Lolek na Divokom Západe z roku 1972, obohatený novými dotáčkami a spracovaný do terajšej podoby z roku 1986. Jedno je však isté, Lolek a Bolek patria k fenoménom, ku ktorým sa vždy radi vraciame. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Historky z Divokého západu mám hodne rád. Prakticky v hoci akej podobe. Takže som sa tam nakukol aj s animovanou dvojicou Lolek a Bolek. Títo dva malí poľskí teploškovia sa tam vydali v roku 1986 v celovečernom snímku "Bolek i Lolek na dzikim Zachodzie". Zažili tam pravé kinder westernové dobrodružstvo. Museli čeliť obávanému banditovi a pištoľníkovi, ktorý si hovorí Jimmy Pif-Paf. No dali si s ním rady. Je to zrejme ich najzaujímavejší a najzábavnejší príbeh. *** ()

otík 

všechny recenze uživatele

Sedmidílný film s Bolkem a Lolkem na divokém západě, kde neustále pořád dokola honí Jimmyho Pif Paf a pomáhají tak zestárlému šerifovi v jeho práci. Jenže Jimmy je starý mazák a vždy se mu podaří dostat se z vězení a zase okrádat dostavníky nebo vykrádat banky. Místy opravdu velmi zábavná komedie, výborné gagy i neškodně nenáročná animace, žádné dialogy, jen smích. Hudba: Tadeusz Kocyba ()

majo25 

všechny recenze uživatele

O čosi lepšie ako o 9 rokov starší film Velké putování Bolka a Lolka. Animácia je vtipnejšia, aj hudba lepšia. Inak je to v mnohom podobné - nesúvislý príbeh plný všakovakých dobrodružstiev a s početnými pesničkami. Inak je super, že v slovenskom dabingu z roku 1988 počuť v roliach chlapcov chlapčenských (teda nie dievčenských) dabérov. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Lolek a Bolek dostali prvýkrát živé hlasy a v poľskom origináli ich dabovali herečky. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama