Reklama

Reklama

Snímka sa inšpirovala skutočným príbehom mladej desiatničky námorného vojska, ktorej jedinečná disciplína a puto s vojnovým psom zachránili mnoho životov počas ich nasadenia v Iraku. Po disciplinárnom konaní preradia desiatničku námorného vojska Megan Leaveyovú k jednotke psovodov, kde má upratovať po psoch. Vo výcvikovom stredisku K9 sa spriatelí s agresívnym psom Rexom a napokon dostane príležitosť, aby ho vycvičila na stopovanie a vyhľadávanie výbušnín. Megan sa stane psovodom a spolu s Rexom úspešne dokončia viac než stovku vojenských misií. Všetko sa zmení, keď oboch zraní explózia ukrytej výbušniny v Iraku. Táto chvíľa ovplyvní ich ďalšie životné osudy. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (108)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jednoduše odvyprávěný, ale hezký a realistický příběh a přátelství mezi psem a člověkem bez nějakého zbytečného tlaku na city. Kate Mara hraje vojandu výborně a všechny scény z boje jsou, byť střídmé a skoro bez akce, vtahující a zajímavé. Jednoduše takhle nějak se celý příběh Megan Leavey asi i stal. ()

venison 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Čekala jsem víc.. "Megan Leavey" je přesně ten druh filmu, který hrozně hřeší na síle tématu a dlabou na propracovanějším zpracování.. Prostě pes hrdina, sexy kost a nějak ten děj na nich utáhneme.. Prostě průměrný film, ze kterého se dala vytřískat daleko větší emoční smršť.. PS: Pejskaři, klidně na to mrkněte, ten pes neumře, fakt ;-) ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kate Mara a její pes, co chcete víc? Respektive právě ne její. Od prvního traileru toto dojemné drama opatrně vyhlížím a jakožto na zapřísáhlého pejskaře to na mě prostě funguje. Naštěstí se hlavní výcvik scvrknul na pětiminutovku (viděli jsme to milionkrát) a jde se rovnou do akce. Do akce, která svou syrovostí a nekompromisností dokáže zničit víru v přátelství mezi vojenským psem a mariňákem. A diváka vyplivne až s nástupem závěrečných titulků. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $13,406,883Tržby Celosvetovo $13,436,000▐ Kate Mara je len také herecké ucho na prvý pohľad ale tu mala šťastie ne výber úlohy nestratila sa, dobre zapasovala. Vojnová dráma, ktorá sa zameriava na výcvik psovodov je pútavo natočené, má to ten správny náboj melodramatu. /75%/ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Necelou hodinku a půl to bylo docela fajn válečné dobrodrůžo o holce a psovi. Hodně dělal neokoukaný námět, protože narozdíl od těch policejních vojenští hafani zatím nedostali tolik prostoru, ale bavil mě i do určité míry pohodový průběh, což by byl pro válečné filmy obecně handicap, ale tady to beru jako plus. Možná je to dáno tím, že tu neteče krev a vlastně se tu ani neumírá. Jenže v posledních třiceti minutách se to zvrhlo. Já sice chápu, že člověk si se zvířetem dokáže vytvořit pouto, ale to, co měla hlavní hrdinka se svým psem bych nazval nezdravým vztahem. V kontextu s tím, jak se chovala k vlastní rodině, to působilo silně protivně. No a pochopitelně došlo na mraky patosu v té nejhrubší podobě se salutováním a masovým tleskáním. Škoda. 60% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (10)

  • V čase 01:01:20 je zřetelně vidět, jak se americký voják kouká přes kolimátor jen jedním okem a druhý má zavřený. Tato praktika je pouze pro optiky na delší vzdálenost, ale nikdy pro kolimátory na blízko. Takto by nefungoval žádný voják v akci a je to chyba. (Ace.A.T.L.)
  • Herečka Kate Mara (Megan Leavey) a skutočná Megan Leavey sa obe narodili v roku 1983 v New Yorku. (pkno)

Reklama

Reklama