Reklama

Reklama

Snímka sa inšpirovala skutočným príbehom mladej desiatničky námorného vojska, ktorej jedinečná disciplína a puto s vojnovým psom zachránili mnoho životov počas ich nasadenia v Iraku. Po disciplinárnom konaní preradia desiatničku námorného vojska Megan Leaveyovú k jednotke psovodov, kde má upratovať po psoch. Vo výcvikovom stredisku K9 sa spriatelí s agresívnym psom Rexom a napokon dostane príležitosť, aby ho vycvičila na stopovanie a vyhľadávanie výbušnín. Megan sa stane psovodom a spolu s Rexom úspešne dokončia viac než stovku vojenských misií. Všetko sa zmení, keď oboch zraní explózia ukrytej výbušniny v Iraku. Táto chvíľa ovplyvní ich ďalšie životné osudy. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (108)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem, ako sa súdna žena môže nechať naverbovať do armády a k tomu ešte do tej útočnej, teroristickej, americkej. To je asi jediná armáda na svete, ktorá aktuálne "bráni" svoje hranice tisíce míľ od vlastného pobrežia niekde na strednom Východe. Vymývanie mozgov však funguje a tak sa útle, milé, nežné ženy ochotne nechajú vtiahnuť do systému buzerácie na úrovni otroctva. Celý film je samozrejme zameraný na psa a tak to je pekne vopred pripravené na ľútosť, slzy, pátos. Psy máme skoro všetci radi, len si skúsme uvedomiť, o čom ten film je a čo vlastne americký pes robil v Iraku. V krajine, kde ani za 20 rokov stále nenašli tie sľubované chemické zbrane a Husajn pritom už dávno odvisel. Americký patriotizmus je tu zaoblený do súcitu k psovi. No a Kate Mara s rozpustenými vlasmi to sa dá. Ale v debilnej vojenskej čiapke to je niečo strašné. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film, který asi neprorazí nikterak do světa, ale mě dokázal zaujmout a zpříjemnit mi den těmi 116 minutami. Nevím, jak moc se odchyluje filmový průběh od reálného příběhu, ale pochopil bych, že si toho autoři ani moc nemuseli dokrašlovat. Kate Mara se vcítila do své role, její emoce jsem jí věřil a v mnoha chvílích jsem jí přál shledání s Rexem. První polovina se rozjíždí pomalu ale jistě, perfektně vykresluje vztah mezi pánem (zde paní) a psem, jejichž pouto se tak snadno nepřetrhne. Ta věrnost psa je stejně dechberoucí. Akčních sekvencí se zde moc nenajde, ale ta pořádná válečná vřava se nakonec přeci jen dostaví, a věřte, že je perfektně natočená, svištění kulek kolem hlav hlavních protagonistů jsem prožíval společně s nimi. Druhá půlka nabourává citovou složku diváka, ale nepřesahuje to tu pomyslnou čáru, za kterou by spíše připomínalo frašku. Kromě hereckých výkonů (potěšila minirole Feltona, i v těch pár sekundách předvedl slušný výkon) se film blýskne i na poli dialogů, jež si základají na vážnosti, což není vždy sázkou na jistotu, ale zde se to vydařilo ukočírovat. Hezký válečný film, ke kterému by se ani ty krvavé scény nehodily. Za mě dávám 81 % ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jednoduše odvyprávěný, ale hezký a realistický příběh a přátelství mezi psem a člověkem bez nějakého zbytečného tlaku na city. Kate Mara hraje vojandu výborně a všechny scény z boje jsou, byť střídmé a skoro bez akce, vtahující a zajímavé. Jednoduše takhle nějak se celý příběh Megan Leavey asi i stal. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to, jak kdyby to někdo přetáčel rychle dopředu. Do armády se dostala rychle, těžké zkoušky, aby jí přijali do oddělení psovodů byly brnačka, kde jako první dostala místo psa plechovku po zranění jednoho z vojáku jí dali nejostřejšího psa Rexe německého ovčáka, který pochází z Německa a já jsem Megan z New Yorku. Další snímek, který se snaží hrát na city a poukazuje, že nejlepším přítelem člověka je pes. Dávám 80% ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Jaj, jaj.. Skutočný príbeh... A k tomu o zvieratku... Nehovorím, nie je to zle nakrútené, no niektoré momenty sú na môj vkus až príliš prvoplánové, ale zase na druhej strane, akčné scénky aj tie dramatické sú zvládnuté perfektne. Moja žena išla do kolien, no mne tie úmyselné srdcervúce scény skôr prekážali. Tým, že je divák zvyknutý viac na násilie na ľuďoch, voči zvieratám má menšiu rezistenciu, takže stačí keď tu tento Rexi iba zakopne a už tečú divákom slzy. 2,5* je moje výsledné hodnotenie hoci akceptujem aj vyššie. Má to svoje kvality, no až na výnimky mi podobné Patriotické filmy nezvyknú sadnúť. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (10)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. května 2017 na filmovém festivalu Montclair v USA. (ČSFD)
  • Megan Lavey (Kate Mara) sa po prvej rotácii vrátila domov v čase Vianoc, pričom na zemi aj bolo trochu snehu (umelého), no vegetácia na záberoch bola v rozkvete. (De Large)
  • V čase 01:01:20 je zřetelně vidět, jak se americký voják kouká přes kolimátor jen jedním okem a druhý má zavřený. Tato praktika je pouze pro optiky na delší vzdálenost, ale nikdy pro kolimátory na blízko. Takto by nefungoval žádný voják v akci a je to chyba. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama