Reklama

Reklama

Periwig-Maker, The

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný / Drama
Německo, 1999, 15 min

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v roce 1665, kdy v Londýně zuří mor a nemilosrdně zabíjí jeho obyvatele. Hlavním hrdinou je muž - parukář, který si vede pečlivý deník o událostech probíhajících dní a uvažuje nad budoucností svého odvětví. (HellFire)

Recenze (8)

swamp 

všechny recenze uživatele

Noir potemnělý animovaný kraťas inspirovaný fiktivním deníkem A Journal of the plague year od Daniela Defoea. Je zřejmé, že poptávka po parukách půjde po skončení moru prudce dolů... ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Ak odhliadnem od mierneho vykrádania Burtonovských postavičiek napr. z Corpse Bride a tomu automaticky prináležiacej temnej atmosféry, ide o celkom vydarený krátkometrák s prvkami existencionalizmu. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Pomaly a pozvoľne plynúca "noir" poviedka s filozofickým podtextom o jednom vyrábačovi parochní za čias morovej epidémie. Zaujímavý nápad, podfarbený príjemným hlasom Kennetha Branagha, doplnený o peknú grafickú stránku. Avšak trochu nudné... ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Nádherná hudba na pozadí příběhu o moru, který se šíří městem a postupně si vybírá daň na jeho obyvatelích. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* krátký animák, který docela působivě navozuje dusivou atmosféru morové epidemie. Styl animace se ideálně k situaci hodí a trochu se podobá Burtonovi. Za mě čtyři hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 0 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Demoiselle 

všechny recenze uživatele

Připomíná mi to lehce Mrtvou nevěstu /ty oči a ponurost/, ale i přesto je to krásná animace s hezkou myšlenkou. A hlas Kennetha byl jenom takové malé plus tomu všemu. ()

Reklama

Reklama