Reklama

Reklama

Máte železný oblek, jste zelený vzteky, kousnul vás pavouk, hrajete si na netopýra nebo jste jinak super? Připravte se na to, že francouzská komedie Super-Blb si z vás bude celou hodinu a půl dělat nelítostnou legraci. Zkrachovalý herec Cedric je looser k pohledání, odsouzený životem vždycky prohrát. Od přítelkyně dostane kopačky, kámoši i vlastní táta nadobro ztratí naději, že by z něj mohlo někdy něco být. Ale pak se zableskne na lepší časy, když Cedric dostane hlavní roli superhrdiny Badmana. Velká šance konečně všem ukázat! Cedric s rolí vstává i usíná, ale jeho nezvratný osud nešťastníka udeří znovu. Na cestě z natáčení má autonehodu a ztratí paměť. Když se probere, je stále oblečený jako Badman a přesvědčený, že je skutečným neohroženým superhrdinou s jasným úkolem zachránit svět. Může se někdo jako on postavit zlu, ochraňovat slabé, nakopat gaunerům zadky a neublížit si? Může konat dobro navzdory svým vrozeným předpokladům všechno pokazit a nic pořádného nevykonat? To je jedno, Cedric vyráží do akce plné zmatků, katastrof a náhod. Být hrdinou je super, nevinné děti a ženy by se ale raději měly schovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Francouzské Žhavé výstřely 21. století. Geniální a vtipná souhra všemožných gagů, především na MCU a DC, která není nijak přeplácaná a na sílu dělaná, ale všechno z tohohle filmu vychází naprosto plynule, což je společně se skvěle vybranými herci hlavní silou filmu. A sláva, že je stopáž 85 minut, tohle si člověk může pustit desetkrát a desetkrát se mu to bude líbit. Zábava zaručena. 5* ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Francúzi zatúžili po svojom "kikesovi" a musím konštatovať, že potenciál tu bol. Ustúpil však fekálnemu humoru a výsledok je adekvátne tomu polovičný. Ak sa na tomto filme naozaj niekto smial od začiatku do konca, považoval by som to za príznak, ktorého sa treba obávať. Pár vtipných momentov sa ale našlo. Preto za tri deravé pláštenky. (26.6.2022) ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Frantíci už nemajú inú komediálnu dvojicu ako ona a on. Išli si vystreliť zo superhrdinov, čo na jednej strane chápem, na strane druhej nechapem, prečo je to urobené takto na prvú. Čo to je, komédia pre blbých? Jednoduchý humor, nefunkčné vtipy a okrem testovacieho auta nič, čo by ostalo v pamäti. 2 z 5 ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Cedric je C-éčkový herec ale šťastnou náhodou sa mu podarí získať hlavnú úlohu v novom superhrdinskom filme. Pri nešťastnej nehode prichádza o pamäť a v kostýme super hrdinu uverí vo svoje zázračné schopnosti. Herecké obsadenie: Vo francúzskej komédií by som už nikoho iného ako Philippea Lacheaua ani nečakal. Tu sa dokonca zhostil aj režisérskej stoličky a ako hercov prizval svojich starých známych kamošov aby mu sekundovali. Prevedenie: Jedná sa o ozaj podarenú paródiu na super hrdinské filmy niekdajšej doby. Humor je miestami prestrelený ale je to všetko v rámci znesiteľnej normy. Občas som sa ale pristihol, že sa nudím a to je asi aj dvôvod prečo som nedal plné hodnotenie. Celé toto dielo je nekomerčným odkazom komerčnému Marvelu a DC aby nezabudli, že niektoré ich filmy hlavne v poslednej dobe sú vážne na smiech. Pocity: Bojujem s tým, či dám priemerné alebo ľahko nadpriemerné hodnotenie nakoľko som už s takéhoto humoru vyrástol ale na druhej strane sa mi to ako celkom páčila a nastavilo to druhú tvár superhrdnisnej rafinérií, ktorá pľuje jedného panáka za druhým. Pridaná hodnota: Francúzska paródia na filmy o super hrdinoch. 65% ()

Knowho 

všechny recenze uživatele

Pokud vám to nedošlo do ted tak už musí- Francouzi prostě umí udělat kvalitní komedii. Letošní komedie Super-Blb naprosto geniálně naráží na novodobé Marvelovky a DC filmy, které vládnou kinům a jsou velmi populární. Samotná myšlenka příběhu, kdy hlavní postava jménem Cedric (Naprostý looser) získá roli superhrdiny Badmana a po autonehodě ztrátí pamět a myslí si, že právě on je opravdový hrdina Badman. A to je prostě skvělí. Obvzlášt doporučuji pro fanoušky komiksovek, protože těch narážek na nejenkomiksové filmy je tady víc než dost. 9/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Uvažovalo sa, že scéna zahŕňajúca náhodnú streľbu na natáčaní, kde je postrelený Tom Cruise do zadku, sa vystrihne, pretože sa podobala na incident z roku 2021, keď Alec Baldwin náhodne zastrelil kameramanku Halynu Hutchinsovú pri natáčaní filmu Rust. Scéna však zostala zachovaná, keďže bola napísaná v scenári dva roky pred incidentom. (Arsenal83)
  • Cédric (Philippe Lacheau) během filmu používá telefon Apple iPhone s Face ID. Aby však dávala smysl věta sestry Éléonore (Élodie Fontan) o skutečnosti, že Cédricův telefon patří jemu, jelikož se odemkne na jeho otisk prstu, je jeho telefon od vyřčení této věty Apple iPhone starší generace s Touch ID, místo Face ID. (machonza)

Reklama

Reklama