Reklama

Reklama

Neumírej sám

Trailer

Obsahy(1)

King David, tvrdý a charsmatický drogový král, se vrací do svého rodného města, kde místo očekávaného spasení najde pouze kruté násilí a zločin. Poslední okamžiky svého života stráví se ctižádostivým novinářem Paulem, kterému vypráví o svých zločinech a jejich následcích. Předává Paulovi kazetu, na níž je zaznamenán jeho život. Díky tomu zůstane Paulův život navždy ovlivněn... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Novinář Paul (David Arquette) se stává svědkem zpackaného předání dlužných peněz, po kterém zůstává v tratolišti krve ležet King David (DMX). Paul jej bere do nemocnice, a stráví s nim poslední hodiny jeho života, čímž si od něj vyslouží nečekané děditství - kromě spousty peněz a suprový káry dostává kazetu, kde David popisuje svůj život drogového dealera. Kromě těchto věcí se tímto stane i cílem drogového krále Moona ... Podobné filmy jsou většinou zpackané naprosto debilním závěrem, kdy celý čas "fuckující" dealer "procitne" a stane se z něj svatoušek - nic z toho zde ale nečekejte. Tomu všemu se Ernest R. Dickerson elegantně vyhnul, a fuckující černoch prostě zůstal fuckujícím černochem (a takového DMX zahrát dokáže bezkonkurenčně). Díky tomu, že se větší část filmu odehrává po nocích a syrové kameře mi pak chvilkama běhal mráz po zádech. Ve svém žánru (který nijak nemusím) je tento film králem... ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Spíš než drsný thriller na mě Neumírej sám působil jako taková laciná "noir" kriminálka z černošského gangsterského prostředí. Námět není vůbec zlý, nicméně je strašně špatně zpracován, díky neexistující gradaci, nízké poutavosti a nulovému napětí jsem se docela intenzivně nudil, scénář působí dost zmateně, závěr mě vyloženě zklamal. Z herců jako jediný ujde DMX, zbytek nemá šanci nějak zapůsobit. Akční scény jsem si díky roztřesené kameře neměl šanci užít, atmosférou snímek nestrhne. Když se nad tím tak zamyslím, tak rapový soundtrack mě vyloženě vysíral, fetující černoši zrovna tak, erotické scény naprosto o ničem a zbytečné, no zkrátka film úplně o ničem. Temná, ale velmi špatná rádoby gangterka. 1/10. ()

Reklama

pirate 

všechny recenze uživatele

Celý film tam jeden černoch (to není naznačení rasismu) vypráví, co provedl a jaké udělal chyby. Do toho se občas připlete někdo, kdo po něm jde a David Arquette se dozvídá znepokojivé věci o identitě muže, na kterého narazil před jeho smrtí. Na konci se něco málo dozvíme, něco se zakončí a film je pryč. Jako možná mírně (opravdu hodně málo) krimi životopis bych to ještě spolkl, ale i tak mě vůbec nebavil. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

No, nevím, spíš asi celkem zbytečný film. Vsází se tu na to, že drsný hlášky jsou cool apod., jenomže drsňáků, kterým drsný věty sluší víc, je poměrně dost. No a příběh o tom, že zabijou nějakýho chlápka, a reportér si z pásek pouští jeho příběh, ve kterém se mluví o koksu, mrtvých milenkách apod., aby se nakonec zjistilo, že ho zabil jeho vlastní syn, kterému reportér přenechá slušnou sumičku, která mu zbyly po tom zavražděném, je docela naivní, zvlášť když v závěru mrtvý mluví o tom, jak se chtěl změnit apod. Jinými slovy, tady se někdo snažil napsat něco hustýho, něco co bude kult, jenomže já nevidím jediný důvod si myslet něco jiného, než že byl natočen další průměrný film, na který se snadno zapomene, a vlastně už zapomenulo ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Naozaj drsný filmík, ktorý sa len tak ku každému nedostane, no ten kto ho niekedy zhliadne, myslím, že ľutovať nebude. Atmosféra dosť hustá, DMX je ozaj cool a do tohto filmu perfektne zapadol a divák má konečne viac užije nielen jeho gangster-hlas, ale aj čo-to z hereckého prevedenia (preto asi jeho najlepší film). Neľútostný príbeh so skvelým, nečakaným záverom. Na konci filmu ste aj radi, že skončil tak ako skončil. A že vôbec skončil. Pre mňa 75%. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama