Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komtesa Gladiola (I. Janžurová) se má stát nevěstou bohatého továrníka s cikorkou (M. Kopecký), aby tak došlo ke spojení dvou významných rodů. Jenže! Její představy o lásce jsou zcela jiné, a tak rozehraje hru, která způsobí nejednu pohromu... Parodie na operetní převleky, záměny osob, nečekané „klasické" situace, samozřejmě se šťastným koncem... To je rozverná komedie Zdeňka Podskalského s hvězdným hereckým obsazením. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (32)

argenson 

všechny recenze uživatele

Mám rád operetu a tady to jiskří řadou rozjuchaných a dobře známých melodií, které textově souzní s nijak originálním, nicméně nadmíru zábavným příběhem, dalo by se říct, že to je taková karáskovina zasazená do starší doby. Standardní Kopecký, výborný Landovský se Zázvorkovou a Ivě Janžurové to překvapivě hezky pěvecky ladí s Pavlínou Filipovskou. Roztomilý drahokam na náhrdelníku z počátků normalizační televizní tvorby. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Muzikál jako filmový žánr nemám příliš v lásce, pokud nemají opravdu poutaný scénář. Nezamlouvala se mi ani tato komedie, která působí jako divadelní fraška, převedená na plátno, už jen díky tomu, že natáčení proběhlo v jedné jediné lokaci. Pohled na tančícího a zpívajícího Miloše Kopeckého a ostatní herce mě nebaví. Prostě a jednoduše, pro mě jedna velká filmová nuda. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Pane barone, dovolte abych se naposledy představil. Jsem Cyprián Kachle, továrník na cikorku." Mám rád operety, mám rád parodie a mám rád bez výjimky všechny herečky i herce, kteří se v Námluvách komtesy Gladioly objevili. Proto s plným hodnocením neváhám ani na vteřinu a stále žasnu, jaké skvostné kousky se v zaprášeném televizním archivu povalují. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Haštal taky nerozezná čápa od porybnýho... Neuvěřitelná malá televizní záležitost s hvězdným obsazením. Václav Trégl, Miloš Kopecký a Pavel Landovský jsou naprosto, naprosto úžasní, skvělí, báječní atd. a Iva Janžurová s Pavlínou Filipovskou za nimi nikterak nezaostávají. Tenhle film by možná měli zkusit vysílat někdy v primetimeu, protože 84 hodnocení od místních uživatelů, to je vážně dost málo... Skvělý film. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Rozpustilý mix červené knihovny (v černobílém provedení) a vybraných líbivých operetních melodií umocňují skvělí herci a vtipné dialogy. 1) Zatímco operety v klasickém (vážném) provedení nějak nemusím (neviděl jsem ani jednu, přiznávám s uzarděním), karikující nápodoby mi docela sednou, ať už jsou to cimrmani, občasné kabaretní prezentace jednotlivých songů anebo právě tento předchůdce budoucích karáskovin._____ 2) To klíčové slovo je sestřih, který, podobně jako u sestřihů z televizních silvestrů či nejrůznějších scének a vystoupení, zpravidla vybere to nejlepší (podle vkusu režiséra ovšem) a především nejkoukatelnější či nejposlouchatelnější kousky. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Dle slov komorníka (Václav Trégl), který zakopal na zahradě truhlu v roce 1866 před Prusy a pak na ní po devadesát let zapomněl, se tedy film odehrává v roce 1956. (rakovnik)

Reklama

Reklama