Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1989 natočil režisér Hynek Bočan televizní komedii podle scénáře, který napsal ve spolupráci s Miroslavem Skálou, nebylo téma seriálového herce u nás tak aktuální, jako je dnes, v době nekonečných seriálů… S o to větší chutí si divák může v současnosti příběh vychutnat. Komedie vychází z principu „televize v televizi“ a Petr Nárožný v ní ztělesnil hlavní hvězdu populárního seriálu, její osudy v rámci fiktivního děje i v soukromí – vně i uvnitř seriálu. Prolíná se tu natáčení se životním příběhem herce, do něhož zasahují fanoušci a okolí, které mnohdy nedokáže odlišit postavu od jejího představitele. Hrdina se tak dostává do situace, kdy mu role nedobrovolně mění vlastní život… (Česká televize)

(více)

Recenze (73)

Master19 

všechny recenze uživatele

Vynikající televizní komedie, která místy i mrazí. Závěrečná pointa je opradu skvělá a také některé záseky nemají chybu. Heřmánek a Nárožný jsou výborní, z ženských rolí ale stojí za zmínku snad jen účes Veroniky Žilkové. Úsměvné jsou i naivní představy, že nejhorší, co se může stát je, že diváci obdarovávají svého hrdinu domácími mazlíčky. V dnešní době paparazzi opravdu dojemné... ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý námět (i když spíše ze života, než-li komediální), kdy herec hrající hlavní roli v oblíbeném seriálu může mít (nejen) díky manželkám-slípkám problémy v soukromém životě. Škoda jen, že nebyl scénář více rozpracován a místy trochu nudil či zaváněl primitivností, chtělo by to více vtipnější omáčky mimo hlavní myšlenku a nemělo by to chybu. Takto pouze průměr. P. S. Zajímavé a velmi nápadité je zakončení scény režisérem panem Smyczkem. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Útěk ze seriálu se mi líbil. Petr Nárožný umí zahrát člověka, který ztrácí sám sebe na úkor postavy, kterou v seriálu hraje. Prostě z herce Hoffmana se stává ing. Sláma i v osobním životě a je načase s tím něco dělat, než se to posejří úplně. Možná místy příliš absurdní, ale vcelku vtipné a i lehce k zamyšlení. Díky dobrým hercům 70% ()

topi 

všechny recenze uživatele

Petr Nárožný jako herec Hofman, který hraje v jednom nekonečném seriálu postavu Slámy a seriálová postava se mu míchá do soukromého života a naopak. A závěrečná scéna filmu ukáže, že je všechno úplně jinak! Suprová televizní komedie v režii Hynka Bočana. A Karel Heřmánek jako režisér seriálu je geniální!! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Taky se mi dost často stává, že si herce ztotožním s nějakou rolí. Jeden čas jsem si myslela, že Josef Dvořák se jmenuje Svatopluk Kuřátko. Několikrát jsem byla svědkem toho, když prodavačka obsluhovala Čestmíra Mázla. Dneska jsme spíše svědky útěků do seriálů. Mnoho herců s ledovým klidem přiznalo, že jim seriály platí složenky a hypotéky. Když děláate svou práci pořádně, tak je velmi snadné se jí nechat pohltit a pak je těžké z ní vystoupit. V herectví to platí dvojnásob. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Vjezd do firmy Chemoprup v úvodu je ve skutečnosti vjezd do areálu České televize z jižní strany. (Haniczka)
  • Ve filmu zazní tři slangové výrazy: „skoprovat“ – jedná se o kopírování natočeného filmového záznamu, „rudl“ – to je pojízdný vozík na břemena, jméno dostal podle výrobce německé firmy Rudly AUER Packaging, a termín „nočka“ – jedná se o filmování v noci. (sator)

Reklama

Reklama