Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1989 natočil režisér Hynek Bočan televizní komedii podle scénáře, který napsal ve spolupráci s Miroslavem Skálou, nebylo téma seriálového herce u nás tak aktuální, jako je dnes, v době nekonečných seriálů… S o to větší chutí si divák může v současnosti příběh vychutnat. Komedie vychází z principu „televize v televizi“ a Petr Nárožný v ní ztělesnil hlavní hvězdu populárního seriálu, její osudy v rámci fiktivního děje i v soukromí – vně i uvnitř seriálu. Prolíná se tu natáčení se životním příběhem herce, do něhož zasahují fanoušci a okolí, které mnohdy nedokáže odlišit postavu od jejího představitele. Hrdina se tak dostává do situace, kdy mu role nedobrovolně mění vlastní život… (Česká televize)

(více)

Recenze (73)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Diváci se s ním setkávali denně, z televizní obrazovky velmi jednoduše vstoupil do jejich životů. Kým je ale opravdu, je ještě Hofman, nebo snad Sláma? Neví to ani manželka, ani nová známost, ani on sám... Výborný hořce vtipný příběh o těžkém postavení seriálového herce, tvůrců i úzké hranici mezi televizním světem a realitou. V dnešní době snad ještě aktuálnější než před 22 lety. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad - byla by to docela slušná tragikomedie, kdyby se z toho nakonec překvapivě nevyklubal film ve filmu. Provedení mohlo být ale trochu preciznější, zejména i na nekonečný seriál tam bylo přehrávání a sentimentálního patosu snad až příliš. I když tyhle nekonečné seriály vůbec nesleduju, takže vlastně nevím, jestli opravdu nevypadají jako vlastní parodie... ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Rozhodoval jsem se mezi 2 a 3 *, ale nakonec dám více a to především díky závěrečné pointě. Tento film mě nijak nenadchl, přestože je nabitý hvězdami a označení komedie považuji téměř za přehnané. Ani Petr Nárožný či Karel Heřmánek svými výkony nepotěšili, spíše je zajímavé pozorovat jejich proměny do dnešní doby nebo to, jak vypadá (?) natáčení. Nenáročná skoro zábava na jedno použití. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Polopatický, avšak nikoliv triviální obraz pro filmové teoretiky a domorodé filosofy. Vše o příliš populárním, a tím pádem i dlouhém seriálu, počínaje psaním scénáře, přes produkci a adaptaci a konče dopadem na realitu. Výstižná metafora našeho života - čím dál víc se stáváme tou postavou, roli které hrajeme, ať již tu roli odmítáme nebo ne. ___ "Synecdoche, New York" po našem, po vesnicku. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Útěk ze seriálu se mi líbil. Petr Nárožný umí zahrát člověka, který ztrácí sám sebe na úkor postavy, kterou v seriálu hraje. Prostě z herce Hoffmana se stává ing. Sláma i v osobním životě a je načase s tím něco dělat, než se to posejří úplně. Možná místy příliš absurdní, ale vcelku vtipné a i lehce k zamyšlení. Díky dobrým hercům 70% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Vjezd do firmy Chemoprup v úvodu je ve skutečnosti vjezd do areálu České televize z jižní strany. (Haniczka)
  • Ve filmu zazní tři slangové výrazy: „skoprovat“ – jedná se o kopírování natočeného filmového záznamu, „rudl“ – to je pojízdný vozík na břemena, jméno dostal podle výrobce německé firmy Rudly AUER Packaging, a termín „nočka“ – jedná se o filmování v noci. (sator)

Reklama

Reklama