Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1989 natočil režisér Hynek Bočan televizní komedii podle scénáře, který napsal ve spolupráci s Miroslavem Skálou, nebylo téma seriálového herce u nás tak aktuální, jako je dnes, v době nekonečných seriálů… S o to větší chutí si divák může v současnosti příběh vychutnat. Komedie vychází z principu „televize v televizi“ a Petr Nárožný v ní ztělesnil hlavní hvězdu populárního seriálu, její osudy v rámci fiktivního děje i v soukromí – vně i uvnitř seriálu. Prolíná se tu natáčení se životním příběhem herce, do něhož zasahují fanoušci a okolí, které mnohdy nedokáže odlišit postavu od jejího představitele. Hrdina se tak dostává do situace, kdy mu role nedobrovolně mění vlastní život… (Česká televize)

(více)

Recenze (73)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ano, pár vtipných hlášek tam bylo, ale opravdový humor zabil ten falešný. Těžko se smát tomu, že si rodina nasadí do bytu tolik psů, které s naprostým klidem přijme od lidí, aby se jich pak horko těžko zbavovala. To už bylo zábavnější, jak si Karel Heřmánek stavěl nervy do pozoru svým rozčilováním. Petr Nárožný, ale sám všechno neutáhne. Místy bohužel bez humoru, šťávy a s pořádnou dávnou nezáživnosti. Závěr s Karlem Smyczkem jsem však nepochopil, neboť filmy Na dvoře je kůň, šéfe a V tomhle zámku straší, šéfe!, které Petr Nárožný skutečně natočil, objevil se v nich mj. i Karel Heřmánek a Jiřina Bohdalová z tohoto filmu, natočil ale Hynek Bočan. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Povedený film o tom, že z nekonečných seriálů mohou snadno zblbnout nejen televizní diváci, ale také herci. Výkon Petra Nárožného je výborný, ale když pominu všechny jeho humorné výstupy, nejvíce na mě stejně zapůsobila vážná chvilka při natáčení scény skoku do Vltavy, kdy režisér Karel Heřmánek herce Hofmana peskoval za to, že není dost smutný a že se netváří jako před sebevraždou... Potěšil i nápaditý konec s Karlem Smyczkem: "Pan Nárožný je prosimvás definitivně hotov... Konečně..." ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Vynikající televizní komedie, která místy i mrazí. Závěrečná pointa je opradu skvělá a také některé záseky nemají chybu. Heřmánek a Nárožný jsou výborní, z ženských rolí ale stojí za zmínku snad jen účes Veroniky Žilkové. Úsměvné jsou i naivní představy, že nejhorší, co se může stát je, že diváci obdarovávají svého hrdinu domácími mazlíčky. V dnešní době paparazzi opravdu dojemné... ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu to nízké hodnocení tady, ale to bych se mohl upsat, je to trvalý jev. Televizní práci považují zdejší "recenzenti" za podřadnou a kdejaký filmový blábol má vyšší hodnocení než dobrá inscenace. Tahle je zrovna skvělá. Výtečně obsazená a zahraná všemi představiteli, ale hlavně mistrně vybalancová mírou nadsázky. Humor je všudypřítomný a situace jsou jen vypointované situace, které se tak často při natáčení vyskytnou. Za skoro 30 let na place, jsem většinu z nich osobně zažil. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Satira na nekonečné seriály, která je v současnosti mnohem aktuálnější než v době jejího vzniku. Bavil jsem se výborně, některé neskutečně tupé dialogy, které v natáčeném seriálu "Fellini" Heřmánek uváděl v život, obzvláště stojí za to (třeba o tom jak v podniku vlastně taky všichni visíme na jednom laně jako v horách). ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu zazní tři slangové výrazy: „skoprovat“ – jedná se o kopírování natočeného filmového záznamu, „rudl“ – to je pojízdný vozík na břemena, jméno dostal podle výrobce německé firmy Rudly AUER Packaging, a termín „nočka“ – jedná se o filmování v noci. (sator)
  • Vjezd do firmy Chemoprup v úvodu je ve skutečnosti vjezd do areálu České televize z jižní strany. (Haniczka)

Reklama

Reklama