Reklama

Reklama

Jack Reacher

(seriál)
  • USA Reacher
Trailer
USA, (2022–2024), 12 h 46 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Nick Santora

Předloha:

Lee Child (kniha)

Hudba:

Tony Morales

Hrají:

Alan Ritchson, Maria Sten, Malcolm Goodwin, Willa Fitzgerald, Serinda Swan, Shaun Sipos, Ferdinand Kingsley, Robert Patrick, Bruce McGill, Chris Webster (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Když vysloužilého vojenského policistu Jacka Reachera zatknou za vraždu, kterou nespáchal, octne se uprostřed smrtícího komplotu nečestných policistů, pochybných podnikatelů a intrikářských politiků. Jack musí jen s pomocí vlastního důvtipu zjistit, co se děje v Margrave v Georgii. (Prime Video)

Recenze uživatele OsahuKimina k tomuto seriálu (3)

Jack Reacher (2022) 

7/10 Knižní předlohu neznám, takže hodnotím bez předsudků a idealizování. Od samého začátku vše působí jako stará poctivá Old school jízda v akčně detektivním hávu z 90´ let ve spolehlivě vykresleném americkém prdelákově. Po celou dobu se daří show ukázkově držet přísloví "když to nejde silou, tak to půjde ještě větší silou" a dává nám tím vzpomenout na filmy s Arnoldem nebo Van Dammem v jejich nejlepších letech. Dokonce i tak, že tam vidím podobu v jejich neherectví s naší hlavní postavou. Reacher v hodně momentech přehrává a spousty věcí před kamerou mu nevěříte. To, ale mnoha situacím, kde by to naopak jinak nefungovalo dává příležitost působit pořádně "cool a badass"! Nemusí to však být šálek kávy pro všechny. Herec Alan Ritchson v kůží vysekaného, nezastavitelného a zabijáckého hromotluka co má srdce na správném místě se prostě našel. Velkou část zábavy obstarávají hravé až peprné interakce Jacka s okolím u kterých se divák pobaví. Casting je vcelku povedený a chemie mezi postavami funguje perfektně. Značný prim hrají bojové scény. Účinkují velmi brutálně a fatálně což je u podobných seriálu vždy velké plus. Bohužel zápletka se jeví čistě neoriginálně a i když odsýpá kupředu děj je hrozně roztahaný, nijak negraduje a finále nezaujme. Dokonce možná i zklame. V posledních dílech jsem se nemohl zbavit dojmu, že kdyby tvůrci chtěli, mohl být celý příběh klidně natočen do jednoho dílu o stopáži celovečerního filmu a vše by do sebe, tak jako tak, zapadlo. Přesto je scénář na podobný styl show dostačující, jen to není největší síla seriálu. I navzdory nedokonalostem si troufnu tvrdit, že už teď jsme možná svědky seriálového překvapení roku. Určitě jsem pro další nášup! ()

Vítejte v Margrave (2022) (S01E01) 

7/10 Reacher začíná jako příjemná oldschool jízda. Od začátku jsem dostával pocit jako při sledování 90´ akčňáků s nesmrtelnou, vysekanou a nahláškovanou mlátičkou v hlavní roli, jak ve filmech s Arnoldem nebo Van Dammem. Dokonce vidím s nimi určitou podobu v neherectví a přehrávání, kde Alanu Ritchsonovi spousty věcí před kamerou nevěříte. Myslím si, že je to do určité míry záměr a mě se takový styl vlastně líbí.  Díky tomu fůra momentů, které by jinak nefungovali působí takzvaně "cool a badass" dojmem. Bojové scény zřejmě budou hrát prim, dávají najevo brutalitu a fatalitu každého úderu. A u hravých interakcí hlavní postavy s okolím jsem se bavil. Takže kdo má podobný ráz akční zábavy rád, určitě stojí dál pokračovat ve sledování! ()

Season 2 (2023) (S02) 

Tady si asi někdo řekl, že stačí aby Reacher vypadal jako Reacher, choval se jako Reacher a na ostatní se vykašleme, lidi to i tak budou žrát, protože dnes už podobnou oldschool testosteronem nadupanou mlátičku typu role Arnolda, aby si pohledal žejo... Smutné, poněvadž vedlejší postavy a dialogy dával dohromady zřejmě zahradník hlavních tvůrců, zatím co byli na dovolené. Od začátku do konce ničím napínavé a to i díky z mého pohledu nezapadajícím vedlejším postavám v Reacherově partě, kteří se chovají jako macho polobozi co neznají strach a kterým to ani za mák nevěříte, stejně jako Reacher u kterého to jediného věrohodně fugnuje. Tím shazují celou důležitost už tak nezajímavé zápletky k bodu mrazu. Kdyby aspoň ty bojové scény za něco stály. Jako sorry.. ležet na půl ven z letadla, držet lůžko postele s někým na něm přivázaným, zatím co do tebe někdo jen tak kope jak v béčku z 80"? Not funny at all... A to byla přitom nejzajímavější scéna celé série. Aspoň že Ritchson se v té roli našel a je pořád stejně boží! ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama