Reklama

Reklama

Divnosvět

  • USA Strange World (více)
Trailer 14

Celovečerní snímek Divnosvět představuje legendární průzkumnickou rodinu Cladových, kteří se snaží proletět skrz neprobádaný, zrádný a především divný svět. Doprovází je barvitá posádka obří vzducholodi, rošťácký tvor přezdívaný Flek a třínohý pes. Společně musí čelit nejen neznámému prostředí, ale i mnoha prapodivným a všežravým tvorům. Původní animovaná laskavá komedie inspirovaná klasickými dobrodružnými příběhy mapuje vztah tří generací rodiny Cladových, které musí vyřešit vzájemné neshody a společně překonat nástrahy nádherného, avšak i velmi nebezpečného Divnosvěta. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 14

Recenze (139)

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Z hlavní myšlenky filmu (kterou se dozvíme až v závěru) jsem byl nadšený. Bohužel v ostatních ohledech mi film přišel jako průměrný nebo jen lehce nadprůměrný animák - 60%, který nad ostatními vyčnívá pouze na dnešní dobu a pro české publikum odvážného až přehnaného prosazování rovnosti. Žiji pár let v Kanadě, dělám pro americkou společnost a zvykl jsem si respektovat všudypřítomnou "equality". Respektuji různé názory, sexualitu či etnikum, přesto se zcela neztotožňuji s jejich prosazováním za každou cenu. Začlenit 16letého gaye do pohádky a na tuto skutečnost poukazovat při kdejaké příležitosti považuji za zbytečné a pro mnohé české rodiny to zatím bude nepřekonatelné tabu. ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

V Disneyovce se objeví jeden kluk, co je na kluky a ČSFD z toho dělá odpad, LOL. Příjemná, dobrodružná podívaná o rodině, rodinných očekáváních a o tom, jak bychom se měli chovat ke světu, ve kterém žijeme. Zcela očividně zpráva, která většině zde komentujících přešla úplně přes hlavu jako Draxovi metafory... ()

Reklama

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Nevadila mi smíšená rodinka (bílý muž a čoko paní), ani jejich gay synáček, ani jejich třínohý pes. Vadil mi stále stejný klišé příběh - kolikrát už jsme tu měli podobnou zápletku o rodince, kde není potomstvo ochotno jít ve šlépějích svých rodičů a myslí si, že ví všechno lépe a že dospěláci jsou blbci. Mnohokrát, žádná originalita se tedy nekoná. Animace skvělá, dialogy ucházející, celkové závěrečné poselství pochopeno a oceněno. Zjištění, co je vlastně ten divnosvět zač, mě upřímně docela překvapilo, takže proto dám o jednu hvězdu víc. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Už z principu je tohle dílo odporné. Disney je trendy a jeho gender mě začíná dosti srát. Většina postav je teplá. Chlapi jsou až na drobné výjimky hysteričtí a slabí, ženské jsou proti nim rozhodné a chrabré. Zbytek nemá cenu hodnotit. Ani se nedivím že na tohle lidé nechodí a dají raději přednost old school Maverickovi, kde svět je ještě naprosto v pořádku. Aby dneska vznikl vůbec solidní film musí být buď retro (odehrávající se v minulosti) nebo v něm musí hrát Tom Cruise. Zbytek normálního diváka, který si chce u filmů odpočinout a pobavit se akorát tak nasere. 20% ()

Detak 

všechny recenze uživatele

Velice uvědomělá a pěkná pohádka, a to jak vizuálně, tak i příběhově. Milé, nevtíravé, a přitom opřené o závažná témata. V tomhle podporování dětí k vážení si své planety Disnymu opravdu moc fandim a má za to u mě u svých nových počinů vždy palec nahoru. Jen tak dál a možná lidstvo konečně překlene svou nenasytnost. (že by konečně inteligence a rozum překonaly svaly a krásu?) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Rodinný trojnohý pes nebol pôvodne súčasťou príbehu. Radu zahrnúť takúto postavu dostal pracovný tím od legendárneho scenáristu Burnyho Mattinsona. (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama